Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Turvalliset verkkosivut suojaavat hakkeroinnilta

BloggausOletko joskus ajatellut, ettei sivuston hetkellinen kaatuminen juurikaan haittaisi omaa liiketoimintaa, tai miettinyt, ettei siellä meidän yrityksen sivuilla ole mitään hakkeroitavaa? Olipa yrityksesi koko mikä tahansa, on säännöllisen ylläpidon merkitys aina suuri.

Lähes kaikki verkkosivut toteutetaan tänä päivänä jonkin julkaisujärjestelmän avulla. Julkaisujärjestelmä on eräänlainen nettisivujen käyttöjärjestelmä, joka määrittää, miltä sivusto näyttää ja mitä se tekee. Tunnetuimmat avoimen lähdekoodin järjestelmät, kuten WordPress, Joomla tai Drupal, mahdollistavat sivujen päivittämisen itse, suoraan hallintapaneelin kautta. Etenkin helppokäyttöinen WordPress on kasvattanut käyttäjämääräänsä huimasti viime aikoina ja sillä arvioidaan olevan maailmanlaajuisesti lähes 60 prosentin osuus kaikista julkaisujärjestelmistä. Suosio on myös WordPressin kirous, sillä paljon käytetyllä järjestelmällä tehtyjä sivustoja pyritään jatkuvasti myös murtamaan.

Miksi sivustoja hakkeroidaan?

Sivustojen murtamisessa eli hakkeroinnissa ei aina ole kyse hyödystä vaan siitä, että päivittämättömien sivustojen valtaaminen on osaaville tahoille suhteellisen helppoa. Monet bottiverkot ja hakkerit etsivät jatkuvasti verkosta julkaisujärjestelmiä ja lisäosia, joissa on joko vanhentunut versio tai jokin haavoittuvuus, jotka mahdollistavat sovelluksen murtamisen tai haittakoodin lisäämisen palvelimelle.

Säännöllisillä ohjelmistopäivityksillä korjataan jatkuvasti löytyviä ohjelmistovirheitä niin matkapuhelimissa, verkkosivustoissa kuin tietokoneissakin. Jos päivitykset jäävät tekemättä, verkko- tai palvelunestohyökkäyksen riski kasvaa merkittävästi. Verkkosivuston säännöllisellä teknisellä ylläpidolla huolehditaan sivuston turvallisuudesta.

Virheitä koodissa

Yrityksen verkkosivuissa yksinkertainen on monesti toimivin ratkaisu, sillä mitä monipuolisempi julkaisujärjestelmä ja sen lisäosat ovat, sitä todennäköisemmin siitä löydetään tietoturva-aukkoja ja haavoittuvuuksia – toisin sanoen virheitä koodissa. Niiden kautta ulkopuolinen voi päästä sisään sivustolle tekemään jotakin sellaista, mitä normaalisti ei pitäisi päästä tekemään.

Koska täydellistä julkaisujärjestelmää ei ole keksitty, tietoturva-aukkoja voi löytyä kaikilta verkkosivuilta. Vuoden 2020 lokakuussa sellainen löytyi mm. Ulkoministeriön verkkosivuilta. Samalla viikolla uutisoitiin psykoterapiakeskus Vastaamoon kohdistuneesta verkkohyökkäyksestä, jossa hakkerit saivat haltuunsa yli 10 000 potilaan tiedot. Vakavilta tietoturvariskeiltä on tärkeä pyrkiä suojautumaan.

Keinoja tietoturvariskeiltä suojautumiseen on monia ja niistä on kerrottu tarkemmin Tammi Digital Oy:n julkaisemassa tietoturvaoppaassa: Opas verkkosivujen suojaamiseen tietoturvariskeiltä

Artikkeli on osa tietoturvaopasta.

Pinterest
Tammi Digital Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Tammi Digital kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotanto
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Tietoturva
Verkkokaupparatkaisut
Webkehitys

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT
Järjestöt ja yhdistykset
Kauppa
Kiinteistöala
Koulutusala
Urheilu, viihde ja virkistys

Teknologia

Open source
WordPress
WooCommerce

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

Verkkosivut
verkkokauppa
verkkosivustot
myyvät verkkosivut
turvalliset verkkosivut
tammi digital
Ylläpitosopimus
tammi ylläpito

Siirry yrityksen profiiliin Tammi Digital kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tammi Digital - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Tammi Digital - Muita referenssejä

Tammi Digital - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia