Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Turun yliopiston verkkosivu-uudistus

ReferenssiJotta pystyttäisiin vastaamaan nykyajan mobiilikäyttäjien odotuksiin sekä tuomaan entistä paremmin esille yliopistossa tehtävän tutkimuksen ja koulutusmahdollisuudet, Turun yliopistolla oli edessään elinkaarensa päässä olevien verkkosivujensa uudistus. Niinpä Wunder taikoi uudet verkkosivut tiiviissä yhteistyössä yliopiston kanssa.

Projektista

Mikä on Turun yliopisto?

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän aktiivinen akateeminen yhteisö. Se on ennen kaikkea monitieteinen ja kansainvälinen tutkimusyliopisto Turun sydämessä.

Tavoitteet

Yliopiston uuden verkkosivuston tuli esitellä mahdollisimman selkeästi yliopiston monipuolista tutkimusta, toimintaa ja koulutusmahdollisuuksia. Sivuston pitää olla mobiilikäytettävä ja käyttäjälähtöisesti suunniteltu.

Palkinnot

International Splash Awards 2019: finalisti Education-kategoriassa. Yksi vuoden parhaimpia Drupal-projekteja.

Haaste

Wunder valikoitui Turun yliopiston verkkosivu-uudistusprojektin teknisen toteutuksen yhteistyökumppaniksi kilpailutuksessa, jossa arvioitiin hintaa, toimitussuunnitelmaa ja ratkaisun soveltuvuutta yliopiston tarpeisiin.

Projektin lähtökohtana oli yliopiston julkisen sivuston uudistaminen North Patrol Oy:n ja Turun yliopiston kesken toteutetun konseptin pohjalta sekä niin, että se vastaisi KMG Turun suunnittelemaa uutta brändi-ilmettä. Sivuston tulisi täyttää myös EU:n saavutettavuusdirektiivin vaatimukset.

Lisähaastetta projektiin toivat Turun yliopiston määrittelemät liiketoimintatavoitteet: Sivuston tuli houkutella potentiaalisia opiskelijoita ja työntekijöitä hakemaan yliopistoon, lisätä yhteistyötä yliopiston ja yritysten välillä sekä parantaa Turun houkuttelevuttaa opiskelijakaupunkina, myös kansainvälisesti. Kaiken lisäksi beta-version pitäisi olla tarjolla yliopiston sisäiseen käyttöön mahdollisimman pian projektin aloituksesta.

Ratkaisu

Wunder loi uuden sivuston Drupal 8:lla ja teki siihen monipuoliset integraatiot: Sivustolle tuodaan tietoja tutkijoiden asiantuntijuusalueista ja tutkimusjulkaisuista yliopiston Converis-tutkimustietojärjestelmästä. Tapahtumanhallintajärjestelmä Konsta ja ulkoinen kuvapankki Qbank otettiin myös osaksi integraatioita. Qbank-integraatio on erityisen mieluisa toiminto, sillä sisällöntuottaja pystyy lisäämään kuvia ulkoisesta kuvapankista Drupalin käyttöliittymää apuna käyttäen. Samoin kuvien liittäminen ja hakeminen onnistuu Drupalin käyttöliittymästä.

Sisällön ja navigaation loogisuuteen kiinnitettiin erityistä huomiota: Koulutuksista on laadittu selkeät kuvaukset ja niitä voi selata aloittain. Sivustolle on koottu myös yliopiston monipuolisia yritysyhteistyön ja -palvelun muotoja.

Varsinainen projektivaihe päättyi vuoden 2018 juhannuksen tienoilla, josta Wunder jatkoi suoraan jatkuvaa kehitystä sivuston julkaisuun, 28.11.2018, asti. Turun yliopisto halusi varmistaa, että sisällöntuotannolle ja sivuston viimeistelylle jää tarpeeksi aikaa ennen julkaisua. Tämä on yksi syistä todella onnistuneelle projektille.

"Lopputuloksena meillä on sivusto, joka on käyttäjälähtöisesti suunniteltu, saavutettava ja mobiilikäytettävä." – Elina Toivanen, järjestelmäarkkitehti, Turun yliopisto

Tulokset

Turun yliopiston verkkosivu-uudistuksesta tuli lopulta menestys. Yliopisto sai digitaaliseksi versiokseen sivuston, joka on suunniteltu käyttäjälähtöisesti ja mobiili edellä -mentaliteetilla.

Turun yliopistossa tehtävää tutkimusta nostettiin esille ja sivustolta löytyvät selkeästi omat osionsa eri käyttäjäryhmille: opiskelijaksi-, tutkimus- ja yritysyhteistyöosiot. Näin uusi sivusto eroaa merkittävästi edeltäjästään.

Sivusto on myös suunniteltu EU:n saavutettavuusdirektiivin (WCAG 2.0) mukaisesti, ja tavoitteena on täyttää tiukat AA-tason vaatimukset jatkokehityksen myötä.

Eipä siis ihme, että projektia on luonnehdittu Turun yliopiston historian parhaimmaksi sivustouudistukseksi.

Katso video projektista

Suosittelija:

Projektista on sanottu, että se on UTU:n historian parhaiten mennyt www-sivustouudistus.

Elina Toivanen

Pinterest
Referenssin infoboxi
Wunder logo

Tiedot

Tilaaja: Turun yliopisto
Ajankohta: 2018 -

Lisätietoja

Yritysprofiili Wunder kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Graafinen suunnittelu
Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys
Webkehitys

Toimialakokemus

Koulutusala

Teknologia

Drupal

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

drupal 8
digitaalinen palvelumuotoilu
saavutettavuus
integraatio

Siirry yrityksen profiiliin Wunder kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Wunder - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Wunder - Muita referenssejä

Wunder - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia