Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Turun yliopisto: Ala-asteen lukutestin digitalisointi

ReferenssiTurun yliopiston psykologian oppiaineessa toimiva Oppimistutkimuksen keskus on kehittänyt 1990-luvulla Ala-asteen lukutestin (ALLU). Anders pääsi digitalisoimaan prosessia ja testin kehitystyö alkoi alkuvuodesta 2019.

ALLU-testi (Ala-asteen lukutesti) on Suomeen standardoitu lukutaidon ryhmätesti, jonka normeerauksessa on ollut mukana 12 897 oppilasta 651 eri peruskoulusta (luokat 1-6).Testiä on tähän päivään saakka tehty paperiversiona, joka on tuottanut paljon manuaalista työtä opettajille ja erityisopettajille.


Palvelun toteutuksessa on käytetty Pythonia ja se on rakennettu Django-frameworkin päälle. Turun Yliopiston Oppimistutkimuksen keskus hallinnoi järjestelmässä koulujen tietoja ja niiden lisenssejä. Heillä on pääsy testitulosten nk. raakadataan, mutta henkilötietoja he eivät pääse näkemään.

Yksittäisille koulun järjestelmänvalvojille ja opettajille on rakennettu oma hallintajärjestelmä, josta he ylläpitävät omia käyttäjiään, opetusryhmiä sekä oppilaidensa testejä. Testien tulokset näkyvät ainoastaan niille käyttäjille, joilla on oikeudet nähdä oppilasryhmän tietoja. Oppilaat pääsevät helposti kirjautumaan heille yksilöllisesti generoidun 6-merkkisen koodin avulla etusivulta suoraan opettajan määrittelemään testiin.

Uuden EU:n saavutettavuusdirektiivin perusvaatimukset on huomioitu palvelun suunnittelussa ja järjestelmä on kehitetty Design for all -periaatteella. Esimerkiksi värimaailman suunnittelussa on huomioitu kontrastivaatimukset ja teknisessä toteutuksessa on noudatettu WCAG:n mukaisia ohjeistuksia.

Suosittelija:

Saimme Andersilta sitä mitä halusimme ja nopealla aikataululla. He ymmärsivät tarpeemme, auttoivat ideoinnissa ja toteuttivat järjestelmän tarpeisiimme sopivaksi. Yhteistyö sujui läpi koko projektin hyvin. Palautteeseemme, kysymyksiimme ja yksittäisiin ongelmatilanteisiin reagoitiin välittömästi ja asiantuntevasti. Teemme mielellämme jatkossakin yhteistyötä Andersin kanssa.

Tiina Turunen & Elisa Poskiparta

Pinterest
Referenssin infoboxi
Anders Innovations Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Turun Yliopisto
Ajankohta: 2019
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Terhi Sorvali

Lisätietoja

Yritysprofiili Anders Innovations kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Dokumenttien hallinta
Graafinen suunnittelu
Ketterät menetelmät
Käyttöliittymäsuunnittelu

Toimialakokemus

Julkishallinto
Koulutusala

Teknologia

Django
Python

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

opetuksen digitalisointi
saavutettavuus

Siirry yrityksen profiiliin Anders Innovations kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Anders Innovations - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Anders Innovations - Muita referenssejä

Anders Innovations - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia