Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Turun Seudun Rakennustekniikka Oy korvasi lähes 10 ohjelmistoa Adminetillä: ”Kilpailukyvyn kannalta ainoa vaihtoehto”

ReferenssiTurun Sedun Rakennustekniikka Oy on Varsinais-Suomen alueella toimiva korjausrakentamiseen erikoistunut yritys, jonka omistaa Turun kaupunkikonserni.


Adminet korvasi lähes 10 ohjelmistoa


Viime vuonna Turun Seudun Rakennustekniikassa uudelleenorganisoitiin ja -resursoitiin toimintoja. Samalla törmättiin tilanteeseen, että yritykseen pitää saada paremmin rakennusalan tarpeita palveleva toiminnanohjausjärjestelmä.

Koska iso talousjärjestelmä ei yksinään pystynyt palvelemaan rakentamisen toimialan tarpeita, oli yritykseen hankittu erilaisia osajärjestelmiä paikkaamaan aukkoja. Kaikkiaan ohjelmistoja oli käytössä lähemmäs kymmenen.

– Tässä kohtaa oli nimenomaan tärkeää yhdistää kaikki toiminnot ihan prosessin alusta loppuun asti. Käynnistimme kaupungin IT-yksikön kanssa projektin, jossa määriteltiin meidän sen hetkisiä ohjelmistoja ja selvitettiin uusia vaihtoehtoja. Tutkimuksen pohjalta totesimme, että Adminetillä saataisiin kaikista maksimaalisin kustannushyöty ottaen huomioon rakennusalan toiminnot,
toimitusjohtaja Jouko Jortikka kertoo.


Reaaliaikainen tieto helpottaa urakoiden seurantaa ja laskutusta


Yhden järjestelmän hyödyt näkyvät muun muassa projektinhallinnassa, joka on kokenut isoja muutoksia. Tuotannosta vastaava korjausrakennuspäällikkö Jaana Pouta perustaa nykyään kohteet Adminettiin, ja lisää yhteen ja samaan ohjelmaan kaikki mahdolliset tiedot budjetteineen ja maksuerätaulukkoineen.

– Yhden järjestelmän hyödyn voisi kiteyttää siihen, että kaikki toimii reaaliajassa. Näemme kaikki senhetkiset euromäärät ilman, että tarvitsee mitään ynnäillä tai muistaa. Kun menen järjestelmään, näen suoraan kohteiden tilanteen, kustannukset, valmiusasteet ja lisätyöt. Kyllä se minun elämää on helpottanut paljon, ettei tarvitse hyppiä paikasta toiseen tietoja hakiessaan ja tehdä asioita monessa ohjelmassa
, Pouta kuvailee.

Käytännön esimerkiksi useiden ratkaisujen haasteista Pouta ja Jortikka nostavat verottajan tiedonantovelvollisuuden raportoinnin, jonka tiedot koottiin aiemmin eri paikoista. Nyt tieto raportoinnista merkitään kohteen perustietoihin ja Adminet hoitaa raportoinnin siitä eteenpäin automaattisesti.

– Aiemmin taloustieto kerättiin yhdestä järjestelmästä ja kulunvalvontatieto toisesta. Kummastakin koostettiin omat taulukot ja näistä kahdesta sitten koottiin paketti, joka lähetettiin verottajalle. Pelkästään tähän raportointiin liittyvä työmäärä on tippunut oleellisesti
, Jortikka kertoo.

Myös projekteihin liittyvä laskutus on ottanut aimo harppauksen eteenpäin.

Laskutus ja laskujen käsittely on helpottunut äärettömän paljon ja se on mielestäni yksi isoimmista asioista. Olipa kyse millaisesta laskutuksesta tahansa, nyt saamme hoidettua kaikki helposti Adminetin kautta. Aiemmin esimerkiksi maksuerälaskutuksessa otettiin ensin tilaajalta hyväksyntä ja sen jälkeen piti aina olla erikseen ihminen tekemässä laskua. Nyt kaikki tapahtuu paljon nopeammin, eikä meidän tarvitse miettiä, missä lasku pyörii, kun se menee tilaajalle hyväksyttäväksi ja sen jälkeen suoraan maksuun, Pouta kertoo.

– Toimiston puolella helpottaa myös tiedon läpinäkyvyys ja mahdollisuus porautua tietoihin aina sinne juurisyyhyn asti, Jortikka lisää.


Raportoinnissa ero on kuin yöllä ja päivällä


Jortikan mukaan yrityksen raportointi on kokenut merkittävän muutoksen sekä reaaliaikaisuudessa että raporttien koostamiseen käytettävässä ajassa:

– Raportointi on nyt ihan eri tasolla. Eroa on kuin yöllä ja päivällä. Ensinnäkin aiemmin piti aina odottaa lähes kaksi viikkoa kuukauden sulkeuduttua, että tiedot sai käyttöönsä. Sen jälkeen tietoja ryhdyttiin kokoamaan monesta eri paikasta kolmea eri ohjelmaa käyttäen ja pyöriteltiin Excelillä, jotta saatiin jonkinnäköiset järkevät luvut aikaiseksi. Se tuotti paljon käsityötä.

Yrityksen arjen tasolla ajantasaista raportointitietoa hyödynnetään erityisesti kohteiden seuraamisessa.

– Adminetistä pystymme tarkistamaan laskutuksen tilanteen ja katteet. Automaattisista tulos- ja taseraporteista saa ajantasaisen kuvan yrityksen tilanteesta ja ennusteiden avulla pystymme arvioimaan loppuvuoden tulosta tarkemmin ja tekemään vertailulaskelmia monella eri tapaa. Tämän tyyppiset asiat ovat kehittyneet paljon
, Jortikka toteaa.


Merkittävää säästöä ajassa ja kustannuksissa


Toiminnanohjausjärjestelmän vaihtoon lähdettäessä tavoitteena oli parantaa yrityksen kilpailukykyä tavoittelemalla kustannushyötyjä eri toimintoja tehostamalla. Jortikan mukaan siinä myös onnistuttiin:

– Paljon ollaan saavutettu asetettuja tavoitteita, niitä vaan ei ole vielä kaikkia ehditty mittaamaan. Ihan suoria kustannussäästöjä tulee tietysti siitä, että on pystytty riisumaan entisten ohjelmien kulut pois. Tarkkaa lukua en osaa sanoa, mutta hyöty on varmaan useita kymmeniä prosentteja.

Oma lukunsa ovat henkilöstökulut, joita on pystytty karsimaan merkittävästi. Adminetin käyttöönoton yhteydessä yrityksen kirjanpito ja palkanlaskenta siirrettiin Admicomin tilitoimistoon. Lisäksi Adminetin automatiikka on vapauttanut toimiston resursseja erityisesti laskujen käsittelyyn ja raportointiin liittyvistä tehtävistä.

– Ajansäästö toimistorutiineista on merkittävä. Nyt aikaa riittää enemmän muuhunkin, kun kaikki tarvittava löytyy yhdestä järjestelmästä ja pystymme hyödyntämään sitä joustavasti moniin eri asioihin
, Pouta kertoo.

– Sanotaan että ehkä sellainen viisi henkilötyövuotta ainakin on meillä se konkreettinen hyöty, joten aika selkeä kustannussäästö on tullut siltäkin puolelta, Jortikka toteaa.


Suosittelija:

Jouko Jortikka & Jaana Pouta

Pinterest
Referenssin infoboxi
Admicom Finland Oy

Tiedot

Tilaaja: Turun Seudun Rakennustekniikka Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili Admicom Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Projektinhallinta
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Rakentaminen

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Adminet
maksuerälaskutus
kustannuslaskenta
Budjetointi ja ennustaminen
Kokonaisjärjestelmä
Rakentamisen tiedonantovelvollisuus
Kulunvalvonta
Laskutusohjelma
Ostolaskut
porautuva raportointi

Siirry yrityksen profiiliin Admicom Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Admicom Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Admicom Finland - Muita referenssejä

Admicom Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Ympäristöystävällisiä innovaatioita – esittelyssä 6 suomalaista kestävän kehityksen startupia
Retkeilykesä on kuumimmillaan – Parhaat ilmaiset retkeilysovellukset Androidille ja iOSille
Suutarin pojasta kasvoi Royal Societyn jäsen – Boolen algebran loi itseoppinut matemaatikko

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia