Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Turun kaupunki valjastaa koulujen datan yhä parempaan päätöksentekoon

Referenssi

Kaupungin päiväkodit, koulut, lukiot ja ammatti-instituutti tuottavat hurjan määrän dataa, jota on toden teolla alettu hyödyntää viime vuosina Turun sivistystoimessa. Datan hyödyntäminen vie kohti tehokkaampaa tiedolla johtamista. 

 

Kaupungin sivistystoimiala kattaa turkulaisten opintien varhaiskasvatuksesta perusopetukseen, toisen asteen koulutukseen ja työväenopistotoimintaan asti. Sivistystoimialan tietopalveluasiantuntija Laura Kristola kuvaa tiedon merkityksen kasvavan johtamisessa päivä päivältä.

 

  • Ilman tietoa emme voi tehdä päätöksiä. Erityisesti tietovarastoinnin automatisoinnin potentiaali tulevaisuudessa on merkittävä, Kristola sanoo.

 

Tietovarastointi tarkoittaa monista eri tietolähteistä koottua tietovarastoa. Sen sisältämää dataa hyödynnetään Business Intelligence -välineillä raportoinnissa ja analytiikassa, jotta johto pystyisi johtamaan paremmin, tehostamaan päätöksentekoa ja kiinnittämään huomionsa relevantteihin kysymyksiin.

 

Oppilaiden tehokkaampaa tukemista

 

Turun sivistystoimessa tietovarastoinnin automatisoinnin hyödyt eivät varsinaisesti näy suoraan opettajien ja oppilaiden arjessa. Välillisiä vaikutuksia sen sijaan on ja varmasti tulee olemaan enenevässä määrin. Esimerkkinä jo nyt automatisoidusta työstä on perusopetuksen laatukyselyiden tulokset. Ne ovat nyt reaaliaikaisesti rehtoreiden käsillä, eikä aikaa kulu enää raporttien kokoamiseen.

 

  • Kun tulokset saadaan suoraan tietovarastosta, ei tarvita ylimääräisiä välikäsiä tiedon muuttamiseksi ymmärrettävään ja visuaaliseen muotoon. Kouluissa voidaan heti käsitellä laatuun liittyviä kysymyksiä ja vertailla aiempiin tietoihin, kuvaa Kristola.

 

Datan avulla ennakointi tulee olemaan jatkossa avainasemassa.

 

  • Oppilaitoksia kiinnostaa esimerkiksi, miten oppilaiden läsnäolo korreloi oppimistulosten kanssa; pystyykö koulu ennakoimaan negatiivista kehitystä arvosanoissa, jos läsnäolo tunneilla vähenee. Toinen tärkeä kysymys on, missä vaiheessa oppilasta kannattaa erityisesti tukea, jotta resurssit tulevat tehokkaimmin kohdistetuksi eniten apua tarvitseville.

 

Arvosanoja ja euroja

 

Cerionin kanssa on vuodesta 2014 lähtien rakennettu sivistystoimialan tietovaraston automatisoinnin ratkaisuja. Peruskoulujen laatukyselyiden lisäksi tietovarastoon on koottu laajasti tietoa mm. SAPista, Primuksesta ja Efficasta, jotka ovat kaupungin, koulutuksen ja varhaiskasvatuksen perustietojärjestelmiä.

 

  • Tietoja voi nyt helposti vertailla panostettuihin euromääriin ja analysoida, minkälaiset satsaukset tukevat parhaiten oppimista. Myös koulujen välinen vertailu on nyt mahdollista. Uusista raporteista ja mittareista on tullut olennainen ja luonnollinen osa sivistystoimialan johtamisjärjestelmää, sanoo Kristola.

 

Ajan ja resurssien säästö tietovaraston automatisoinnin myötä vapauttaa työaikaa entistä monipuolisempien tilastojen ja mittareiden tuottamiseen. Tämä onkin muuttuvassa koulumaailmassa tärkeää, jotta johtaminen nojaisi numeroihin eikä arvauksiin.

 

  • Opetussuunnitelmat muuttuvat, ja koko kuntasektori pyörii niukempien resurssien varassa. Koulumaailma on haasteellinen ympäristö, jossa pitää löytää uusia ratkaisuja oppimisen tukemiseen. Olemme nyt hyvällä alulla, mutta paljon on matkaa vielä kuljettavana todelliseen tiedolla johtamiseen, sanoo Kristola.

 

  • Nopeasti muuttuvissa tilanteissa esimerkiksi ajankohtaiset oppilas- ja opiskelijakyselyt ovat tärkeitä. Tämän kaltainen raportointien kehittäminen on meille nyt tärkeä kehittämisalue.

 

Cerion on toiminut paitsi tietovaraston rakentajana ja automatisoijana, myös sivistystoimialan tietopalveluasiantuntijoiden hyvänä tukena.

 

  • Yhteistyö on sujunut erinomaisesti. Alun tiivis yhdessä tekeminen on muovautunut meidän osaamisemme kehittämiseksi. Cerionin ansiosta pystymme nyt itsenäisemmin jatkamaan tietovarastoinnin jalostamista ja sitä kautta päätöksenteon parantamista, sanoo Kristola.
Pinterest
Referenssin infoboxi
Cerion Solutions Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Turun kaupungin sivistystoimiala
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Yngve Nyman, p. 040 9000 478, yngve.nyman@cerion.fi

Lisätietoja

Yritysprofiili Cerion Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Big Data

Toimialakokemus

Julkishallinto
Koulutusala

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

tietovarastointi
automatisointi

Siirry yrityksen profiiliin Cerion Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Cerion Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Cerion Solutions - Muita referenssejä

Cerion Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia