Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Turun kaupunki on edelläkävijä tiedolla johtamisessa – Cerionin toteuttama raportointiratkaisu visualisoi reaaliaikaisen tiedon

Referenssi Cerion ja Turun kaupunki ovat tehneet yhteistyötä jo kymmenen vuotta. Viimeisin tiedolla johtamisen projekti valmistui syyskuussa 2017. Projektissa rakennettiin uusi, helppokäyttöinen kokonaisuus Turun sivistystoimialan tietovarasto- ja raportointiratkaisuun.

Uudistuksella haettiin ensisijaisesti ratkaisua ammatillisen koulutuksen johtamiseen liittyvien tunnuslukujen reaaliaikaiseen tarkasteluun. Kaupungin sivistystoimialan tietopalveluasiantuntija Laura Kristola, lehtori Marjo Oksanen ja lehtori Sami Mäkelä aloittivat projektin määrittely- ja rajaustyön jo tammikuussa 2017.

  • Turun kaupungin tietovarastoon ei ole aikaisemmin tuotu ammatillisen koulutuksen tietoja. Nyt tuomme sinne dataa muun muassa opintosuorituksista, valmistuneiden ja keskeyttäneiden määristä, poissaoloista, työssäoppimisesta, näyttöjen antamisesta, opintosuunnitelmista ja ryhmien koosta, Kristola sanoo.
  • Varsinaisesta oppilashallintajärjestelmästämme ei ole mahdollista tarkastella tietoa grafiikan muodossa. Uuden raportointityökalun luomat grafiikat ovat erittäin selkeitä ja helppolukuisia. Se on suuri parannus, Oksanen kiittelee.

Cerion toteutti projektin touko–syyskuun aikana 2017. Liiketoimintajohtaja Laura Laiho ja johtava asiantuntija Tero-Matti Kinanen kertovat, että projektissa lähdettiin liikkeelle analysoimalla lähdedataa ja piirtämällä käsitemalli, jonka jälkeen tehtiin poiminnat ja liittymät tietovarastoon. Lopuksi rakennettiin tietokuutiot sekä mittarit ja viimeisenä itse raportit, Excel ja Power BI.

  • Tavoitteenamme oli luoda kokonaisuus, joka tuo tunnusluvut näkyville automaattisesti kahdella eri tavalla: visualisoituina ja lukuina. Visualisoinnit ovat nopean tarkastelun työkalu, taulukkomuodossa olevat luvut ovat tarkempaa analysointia varten, Kinanen kertoo.

Kilpailussa kuudes sija

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa vuosittain 1–4 laatupalkintoa ammatillisen koulutuksen järjestäjille tunnustuksena koko toiminnan, sen jatkuvan kehittämisen ja tulosten laadusta sekä esimerkillisestä työstä ammatillisen koulutuksen kehittämisessä. Vuonna 2017 laatupalkintokilpailun teema oli tiedolla johtaminen. Turun kaupungin sivistystoimiala halusi osallistua kilpailuun, koska aihe oli heille ajankohtainen myös Cerionin kanssa toteutetun kokonaisuuden myötä.

  • Olimme kuuden parhaan joukossa – hyvä sijoitus sekin. Kilpailuun liittyen auditoijat kävivät tekemässä arvioinnin ammatillisen koulutuksen toiminnasta ja tiedolla johtamisesta. Saamamme palauteraportin avulla voimme kehittää toimintaamme entisestään, Oksanen sanoo.
  • Tiedolla johtaminen on kova sana joka paikassa, myös meillä. Johtamisen ja päätösten tueksi tarvitaan reaaliaikaista tietoa, joka on helposti saatavilla. Tämä työ on sivistystoimialalla vasta alussa, mutta hyvässä vauhdissa. Ammatillisen koulutuksen tietojen tuominen oli yksi lisäys jo olemassa olevaan tietovarastoon, jolla tietojen saaminen reaaliaikaisesti ja helposti on johdolle mahdollistettu, Kristola lisää.

Tulevaisuudessa raportointijärjestelmän täytyy osata tehdä ennusteita

Valtakunnallinen ammatillisen koulutuksen reformi vaikuttaa tietenkin myös Turun sivistystoimialan toimintaan. Reformin myötä lait ammatillisesta peruskoulutuksesta ja ammatillisesta aikuiskoulutuksesta on yhdistetty uudeksi laiksi. Uudistus koskee myös koulutuksen rahoitusta, ohjausta, tutkintorakennetta, koulutuksen toteuttamismuotoja sekä järjestäjärakennetta. Uusi lainsäädäntö astui voimaan 2018.

Tarvitsemme nykyiseen järjestelmäämme vielä lisäominaisuuden, joka tekee ennustemalleja. Tavoitteemme on, että ennustemallien avulla pystymme ohjaamaan resursseja vielä nykyistäkin paremmin, Mäkelä sanoo.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Cerion Solutions Oy

Tiedot

Tilaaja: Turun kaupunki
Ajankohta: 2017

Lisätietoja

Yritysprofiili Cerion Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Big Data

Toimialakokemus

Julkishallinto
Koulutusala

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

tietovarasto
tietovarastoautomatisointi
Tiedon visualisointi
raportointiratkaisu

Siirry yrityksen profiiliin Cerion Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Cerion Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Cerion Solutions - Muita referenssejä

Cerion Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Tiedonhaku maksaa organisaatioille isoja summia – Ilveshaku on yrityksen sisäinen hakukone, joka vie käyttäjän nopeasti tiedon lähteille
Moni työmailla ahertava kaipaa digitaalista tiedonkeruumenetelmää – “Työ tehostuu, kun asiat hoituvat yhdessä sovelluksessa”
H2C tuo koodausopinnot kaupunkeihin, joissa ohjelmoinnin osaajista on pulaa - töihin it-alalle on monia väyliä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia