Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Turun kaupunki ja Wunder – pitkäikäiset partnerit

ReferenssiTurun Kaupungin ja Wunderin yhteistyö on kasvanut partneruudeksi viimeisen seitsemän vuoden aikana, sillä yhteistyö on alkanut jo vuonna 2014. Tekemisen muodot ja yhteistyö on vuosien varrella kehittynyt ja kasvanut. Millaista on työskennellä pitkäjänteisesti Wunderin kanssa? Turun kaupungin projektipäällikkö Mira Koivumäki-Lindholm kertoo omasta kokemuksestaan ja seikoista, jotka hänen mielestään tekevät Wunderista erityisen.

Partneruuden edut monitoimittajamallissa

– Turun kaupunki uudisti vuonna 2015 turku.fi-verkkopalvelunsa ja tutustui tuon hankkeen myötä Wunderiin. Turku.fi syntyi nimittäin Wunderin, Citruksen ja Druidin monitoimittajaympäristössä, tiiviinä yhteistyönä. Verkkopalvelun kehittämisen aktiivisessa vaiheessa Wunder oli yksi kolmesta kehittäjästä.

Mira ei vastannut tuolloin tehdystä kehityksestä, mutta on toteuttanut pienimuotoisempia projekteja monitoimittajamallilla. Hän toteaa, että monitoimittajamallissa on asiakkaan näkökulmasta hyviä puolia.

– Parhaimmillaan monitoimittajamalli antaa asiakkaalle useita näkemyksiä ja parhaat asiantuntijat käyttöön. Voimme jakaa isomman kehityshankkeen osiin ja pyytää toimittajia roolittamaan tekemiset keskenään siten, että kunkin toimiston vahvuudet pääsevät hyötykäyttöön.

Monitoimittajamalli on tilaajalle tiedon ja osaamisen suhteen runsauden sarvi, mutta erityisesti julkisella puolella tekemiseen liittyy myös tietyntyyppisiä haasteita. Digimaailman kehitys ja julkishallinnon rakenteet ja toimintamallit eivät aina ole optimaalisin yhdistelmä

– Toki siinä on omat haasteensakin. Meitä sitoo hankintalaki ja monitoimittajamalli tarkoittaa toimimista minikilpailutusten kautta. Kilpailutukset vievät aikaa ja siksi tekeminen ei aina ole ketterintä mahdollista.

Sivuston lanseeraamisen jälkeenkin tekemistä on piisannut ja vuosien varrella Wunderin rooli on muuttunut.

– Uusi asia on aika massiivisen turku.fi-kokonaisuuden ylläpito. Wunder valikoitui kilpailutuksen kautta meidän ylläpitokumppaniksemme. Turku.fi koostuu ”turku.fi-emosivustosta” ja kymmenistä suomenkielisistä alisivustoista kieliversioineen. Wunderilla on iso rooli ja vastuu turku.fin ja lukuisten erilaisten ali- ja rinnakkaissivustojen kokonaisarkkitehtuurista ja myös palvelinympäristöistä.

– Rooli tuossa on aika erilainen. Ylipäätään vastuu siitä, että kokonaisuus toimii. Ja onneksi me voimme luottaa siihen, että toimii! Pitkäkestoisessa yhteistyössä on merkittäviä etuja molemmille osapuolille.

Ajanhermolla oleva asiantuntijuus tuo lisäarvoa

Digitaalisten palveluiden kehittämisessä on lukematon määrä huomioitavia seikkoja ja ainoa varma asia on muutos – niin tarpeissa, teknologioissa kuin digin kuluttamiseen liittyvissä trendeissä. Tästä syystä asiantuntijapoolin merkitys on huomattava.

– Wunderilla on vahvuutena useamman osa-alueen asiantuntijuutta, muun muassa: hakukoneoptimointi- ja analytiikkaosaamista. Olemme hyötyneet asiantuntijuudesta ja oppineet kiinnittämään huomiota siihen, että analytiikkaa hyödynnettäisiin myös sivuston kehittämisessä. Asiantuntijoiden ansiosta me asiakkaana pysymme ajan hermolla. Esimerkkinä vaikka Google, joka on muuttunut paljon ja usein vuosien varrella. Keskellä nopeita muutoksia, voimme keskittyä omaan työhömme ja luottaa siihen, että asiantuntijat opastavat, auttavat ja tukevat meitä vahvasti.

Rentoja asiantuntijoita, jotka uskaltavat myös sanoa ei

Wunder on tunnettu värikkäistä persoonistaan ja siitä, että kukin saa olla juuri sellainen kuin on. Tärkeintä on asiantuntijuus ja tahtotila tehdä kehitystyötä parhaalla mahdollisella tavalla, parhaan mahdollisen lopputuloksen eteen.

– Tekeminen ei ole vain suorittamista, vaan Wunderilla todella mietitään asiakkaan etua ja sitä, mikä asiakkaalle toimii missäkin tilanteessa parhaiten. Arvostamme sitä ihan todella paljon.

Asiakkaan kanssa eri mieltä oleminen vaatii hyvän kokonaiskuvan hahmottamisen lisäksi myös rohkeutta ilmaista eriävä mielipide ja näkemys. Pitkäaikaisessa partneruudessa tämä puoli sekä vahvistuu että sen merkitys korostuu.

– Wunderin asiantuntijat uskaltavat myös sanoa, jos jokin ehdotus ei ole optimaalisin. Me asiakkaana emme välttämättä osaa tilata kaikkein järkevintä kokonaisuutta. Wunderin asiantuntijat ovat myös hyvin pystyneet hahmottamaan ja avaamaan meille, mitä kustakin ratkaisusta saattaa seurata. He osaavat tarjota sellaisia ratkaisuja, joita me emme välttämättä edes ole osanneet pyytää.

Mira haluaa korostaa asiantuntijoiden osaamisen syvyyden tärkeyttä, joka luonnollisesti kehittyy vuosien varrella siten, että asiantuntija on poikkeuksellisen perillä asiakasorganisaation lainalaisuuksista ja pitkänkin tähtäimen visioista. Molemminpuolisen luottamuksen kasvu on kaikkien etu.

– Wunderilla on sellaisia asiantuntijoita, jotka ovat oikein helmiä: heillä on asiantuntijuutta, hauskaa persoonaa, mutta myös ykköstason osaamista, josta asiakkaalle tulee luottavainen olo.

Lopuksi Mira haluaa vielä erityisesti korostaa asiakasvastaavan roolia. Kyseinen henkilö kun on tärkein linkki kumppaniyritysten tekemisessä.

– Asiakasvastaavaamme Wunderilla on ahkeran kyselymme kohteena ja tiedustelemme häneltä yhtä jos toistakin asiaa – hän vastaa kokonaisarkkitehtuuristamme ja sivustokokonaisuus on niin massiivinen, että kaikki vaikuttaa kaikkeen. Tuomakselta saamme neuvot ja tuen – ja jollei hän itse tiedä heti vastausta, niin hän selvittää asian käden käänteessä ja toimittaa tarvittavan tiedon meille.

P.S. Turun asiakasvastaava Tuomas Leppänen on työskennellyt Wunderilla pian kahdeksan vuotta ja aloittanut Turun kanssa työskentelyn kehittäjän roolissa, josta ura kasvoi asiakasvastaavaksi reilut 2,5 vuotta sitten. Tuomas on koulutukseltaan IT-tradenomi.

Suosittelija:

Wunderilla on sellaisia asiantuntijoita, jotka ovat oikein helmiä: heillä on asiantuntijuutta, hauskaa persoonaa, mutta myös ykköstason osaamista, josta asiakkaalle tulee luottavainen olo.

Mira Koivumäki-Lindholm

Pinterest
Referenssin infoboxi
Wunder logo

Tiedot

Tilaaja: Turun kaupunki
Ajankohta: 2014 -

Lisätietoja

Yritysprofiili Wunder kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys
Webkehitys

Toimialakokemus

Julkishallinto

Teknologia

Drupal

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

partnership
UX-suunnittelu
UI-suunnittelu

Siirry yrityksen profiiliin Wunder kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Wunder - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Wunder - Muita referenssejä

Wunder - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia