Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Turun kaupungin hyvinvointitoimiala tavoittelee kustannustehokkuutta tietovaraston automatisoinnilla

ReferenssiHyton eli Turun kaupungin hyvinvointitoimialan tehtävänä on tuottaa kaupunkilaisille terveyden ja hyvinvoinnin palveluita. Cerionin kehittämät tietovarastoinnin ratkaisut ovat tuoneet kustannusvaikutukset näkyviin ja vapauttaneet resursseja tiedon hyödyntämiseen.

Yli 4 500 henkilöä työllistävä hyvinvointitoimiala koskettaa lähes jokaista kaupunkilaista: terveysasemat, neuvolat, vanhus- ja vammaispalvelut sekä perhe- ja sosiaalipalvelut tulevat turkulaisille tutuiksi eri elämäntilanteissa.

Tieto on avainasemassa toimialan kaikilla ulottuvuuksilla yksittäisistä hoitopäätöksistä strategisiin linjanvetoihin asti. Tietopalvelupäällikkö Marjaana Siiralan mukaan olennaista valtavan tietomassan äärellä on tunnistaa, mikä data on milläkin tasolla olennaista.

  • Mikä on se tieto, jonka avulla pystymme tekemään päätöksiä ja muuttamaan toimintaa jatkuvasti paremmaksi – tässä tietovarastot ovat tärkeässä roolissa, kuvaa Siirala.

Cerionin kanssa yli kymmenen vuotta jatkunut yhteistyö tietovarastojen rakentamisessa ja automatisoinnissa on tuottanut hedelmää ennen kaikkea johtamiseen. Tietovaraston ansiosta eri palvelualueiden dataa voidaan nyt yhdistää ja analysoida tavalla, joka aiemmin oli aikaa vievää ja vaivalloista.

  • Suurimpia onnistumisiamme on ollut talous- ja asiakasdatan yhdistäminen. Palvelualuerajat ylittävien tietojen ansiosta pääsemme kiinni kustannusvaikutuksiin uudella ja entistä monipuolisemmalla tavalla, kiittelee Siirala.

Hyton johtaminen on myös entistä tavoitteellisempaa.

  • Lautakuntaraportointimme kuvaa keskeisiä talouden ja henkilöstön tavoitelukujamme, ja se koostuu pääosin tietovarastosta kerätystä datasta. Näin voimme peilata ajantasaista tietoa tavoitteisiimme ja määritellä, mitä seuraavaksi pitää kehittää, jotta terveyden ja hyvinvoinnin palvelutarjonta pysyisi mahdollisimman korkealla tasolla.

Aikaa vapautunut asiakkaille

Kuntien niukka taloustilanne tekee kullanarvoiseksi kaikki keinot, joilla sosiaali- ja terveyspalveluita pystytään tuottamaan tehokkaammin.

  • Oikeat palvelut oikeille asiakkaille oikeaan aikaan, sitä se loppupeleissä tarkoittaa, Siirala kiteyttää.

Tietojen käsittelyn automatisoituminen mahdollistaa oikean tiedon saamisen päätöksentekotilanteisiin oikea-aikaisesti pienemmillä resursseilla, mikä onkin ollut tietovaraston automatisoinnin tärkeimpiä tavoitteita. Myös alueellinen yhteistyö edellyttää tänä päivänä yhä laadukkaampia tietovarastoinnin ratkaisuja.

  • Teemme tiivistä yhteistyötä paitsi Varsinais-Suomessa, myös kansallisesti. Yhteistyön tavoitteena on laadukas, vertailukelpoinen ja ajantasainen tieto, jonka avulla sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaiskuva on helppo hahmottaa, Siirala sanoo.

Hyvinvointi ei tunne toimialarajoja

Kaupunkien tietovarastoinnin tulevaisuutta määrittävät monenlaiset trendit. Siiralan mukaan merkittävä ilmiö on kansallisen ohjauksen voimistuminen tulevaisuudessa. Tämä tarkoittaa tiedon hyödyntämistä yhä kauempana sen tuottamispisteestä.

  • Kansalliset tietovarannot tulevat yleistymään. Tiedon toisiokäyttö monipuolistuu ja lisääntyy tulevaisuudessa, jolloin palvelujärjestelmiä ei kannata optimoida vain yhden organisaation, kuten Turun kaupungin näkökulmasta, vaan vähintään maakuntatasolla.

Toinen trendi on siilojen rikkoutuminen, mikä näkyy sosiaali- ja terveysalalla toimialan ulkopuolisen tiedon hyödyntämisessä.

  • Ihmisten hyvinvointia ei rakenneta vain sote-tiedolla. Tulevaisuudessa meidän on osattava hyödyntää myös toimialarajoja ylittävää dataa. Kaupunkilaisen hyvinvointiin vaikuttavat myös esimerkiksi varhaiskasvatus, koulu ja vapaa-ajan palvelut, sanoo Siirala.
Pinterest
Referenssin infoboxi
Cerion Solutions Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Turun kaupungin hyvinvointitoimiala
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Yngve Nyman, p. 040 9000 478, yngve.nyman@cerion.fi

Lisätietoja

Yritysprofiili Cerion Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Big Data
Ketterät menetelmät

Toimialakokemus

Julkishallinto
Terveys- ja sosiaalipalvelut

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

tietovarasto
tietovarastoautomatisointi

Siirry yrityksen profiiliin Cerion Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Cerion Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Cerion Solutions - Muita referenssejä

Cerion Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia