Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Turun AKK - Sähköposti- ja pikaviestintäpalvelut pilveen

Referenssi”Chilit toteutti meille Office 365 (O365) projektin yhteydessä myös Veeamin varmistusratkaisun käyttöönoton. Lähitulevaisuudessa otamme varmistusratkaisuja käyttöön myös muissa O365:een liittyvissä palveluissa.” Ari Ristimäki, Tietohallintopäällikkö, Turun AKK

Sähköposti- ja pikaviestintäpalvelut pilveen


Chilitin asiantuntijat toteuttivat Turun AKK:lle Office 365 projektin, jonka yhteydessä työntekijöiden sähköposti- ja pikaviestintäpalvelut siirrettiin paikallisilta palvelimilta Microsoftin pilvipalveluihin. Nyt Turun AKK:n ympäristö toimii nykyaikaisella Hybrid -kokoonpanolla. Microsoftin teknologioihin perustuvat ratkaisut olivat luonnollinen valinta Turun AKK:lle, koska heidän työympäristönsä pohjautui jo valmiiksi hyvin vahvasti Microsoftin tuotteisiin.

Turun AKK:n aiempi ympäristö ei toiminut vaatimusten mukaisesti, ja sen ylläpidon kanssa oli huomattavasti ongelmia. ”Lähdimme parantamaan pikaviestintäpalveluiden käytettävyyttä ja selkeyttämään sähköpostien arkistointikäytäntöjä yhdessä Chilitin asiantuntijoiden kanssa. Tuntui järkevältä toteuttaa projekti Chilitin kanssa, koska konesalimme on perustettu heidän toimestaan vuonna 2012. He siis tuntevat ympäristömme ja käytäntömme todella hyvin”, kertoo Turun AKK:n Tietohallintopäällikkö Ari Ristimäki.

Siirtyminen nykyaikaiseen Hybrid -malliin

Projekti aloitettiin nykytilan kartoituksella, jonka jälkeen paikallinen ympäristö valmisteltiin Chilitin toimesta Office 365 yhteensopivaan tilaan. Tämän jälkeen otettiin käyttöön Azure AD Connect hakemiston synkronointi sekä kertakirjautuminen Active Directory Federation Services -palvelun kautta. ”Asensimme Turun AKK:lle Exchange Server 2016 palvelimen ja loimme heidän ympäristöönsä Hybrid -kokoonpanon, joka yhdistää paikallisen Exchange organisaation ja Exchange Onlinen keskenään. Tämän jälkeen pääsimme siirtämään sähköpostilaatikot Exchange Onlineen” kertoo Chilitin järjestelmäarkkitehti Samuli Lohva.

Office 365 projektin aikana siirrettiin 140 postilaatikon lisäksi kaikki pikaviestintäpalvelut paikallisilta palvelimilta pilveen. Pikaviestintäpalvelut siirrettiin Microsoftin Skype for Business Onlineen. Projektin lopuksi asiakkaan vanhat sähköposti- ja pikaviestintäpalvelimet poistettiin hallitusti käytöstä.

”Projekti sujui suunnittelusta käyttöönottoon asti todella mallikkaasti. Chilitin asiantuntija vastasi kysymyksiimme nopeasti ja ongelmat ratkottiin hetkessä. Pidän itse myös dokumentointia erittäin tärkeänä. Projektin päätteeksi saimme Chilitiltä käyttökoulutuksen sekä kattavat dokumentit käyttöömme. Materiaalit ovat niin hyvät, että käyttäjät voivat helposti hyödyntää niitä työssään”, kertoo Ristimäki.

Turun AKK:lle otettiin projektin yhteydessä käyttöön myös tietojen suojaamiseen tarkoitettu Azure Information Protection -palvelu. ”Asensimme Turun AKK:lle myös Office 365 Message Encryption (OME) –palvelun sähköpostien salaamista varten. Sähköpostit, jotka pitävät sisällään arkaluontoisia tietoja, kuten henkilötunnuksia voidaan palvelun avulla salata automaattisesti” kertoo Lohva.

Toimintavarmalla ympäristöllä saavutetaan kaikki hyödyt

Ympäristö valmistui toukokuun alussa 2018. Office 365 projektin myötä Turun AKK:n IT-ympäristö on toiminut täysin heidän vaatimustensa mukaisesti. Ympäristöstä on tullut helpommin hallittava ja ylläpidollisista ongelmista on päästy. ”Toimintavarmuus on noussut 25 %:sta jopa 98%: iin. Nykyään saamme järjestelmistämme kaiken hyödyn irti” sanoo Ristimäki.

Turun Aikuiskoulutuskeskuksen liikevaihto on vuosittain yli 15 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä on noin 140. Turun AKK toimii sekä Artukaisissa että Kärsämäessä. ”
Chilit toteutti meille O365 projektin yhteydessä myös Veeamin varmistusratkaisun käyttöönoton. Lähitulevaisuudessa otamme varmistusratkaisuja käyttöön myös muissa O365:een liittyvissä palveluissa.” kertoo Ristimäki.

Suosittelija:

Projekti sujui suunnittelusta käyttöönottoon asti todella mallikkaasti. Chilitin asiantuntija vastasi kysymyksiimme nopeasti ja ongelmat ratkottiin hetkessä.

Ari Ristimäki

Pinterest
Referenssin infoboxi
Chilit Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Turun Aikuiskoulutuskeskus
Ajankohta: 2018

Lisätietoja

Yritysprofiili Chilit kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Palvelin- ja kapasiteettipalvelut
Pilvipalvelut / SaaS
Tietoturva

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT
Järjestöt ja yhdistykset
Kauppa
Koulutusala
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Media
Pankki ja vakuutus
Rakentaminen
Terveys- ja sosiaalipalvelut

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Microsoft Office
Microsoft Office 365
Office 365
Skype for Business
Outlook

Siirry yrityksen profiiliin Chilit kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Chilit - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Chilit - Muita referenssejä

Chilit - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia