Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tuotannonohjaustaulun avulla toimivampi työympäristö Premetecille

ReferenssiOutokummun Yrittäjien puolesta vuoden yritykseksikin palkittu Premetec porskuttaa vahvasti poikkeusoloista huolimatta. Yritys on ollut toiminnassaan uudenlaisten vaatimusten edessä, ja niitä on ratkottu yhteistyössä Process Genius Oy:n kanssa.

"Asiakkaita kiinnostaa entistä enemmän materiaalien alkuperä ja niiden jäljitettävyys”, Premetecin toimitusjohtaja Paavo Linna kertoo. Yritys tarjoaakin asiakkailleen tietoa, jota he tarvitsevat osana globaalia digitaalista toimitusketjua. Process Genius Oy:n tarjoama Digital Twin -sovellus on mahdollistanut Premetecin toimintaan läpinäkyvyyden. Genius Coren™ avulla käytettyjen materiaalien alkuperä on ollut jäljitettävissä.  

"Asiakkaat haluavat varmistua siitä, että käyttämämme materiaalit ovat vastuullisesti tuotettuja, ja että niiden valmistuksessa ei käytetä haitallisia aineita tai lapsityövoimaa. Käytännössä materiaalien alkuperän jäljille pääsy tapahtuu Genius Core™ -sovelluksen avulla, johon materiaalit päivitetään. Materiaalitietojen lisäksi tuotantolaitoksen tilannekuva on kokonaisuudessa selvillä 24/7 yhdestä näkymästä ja tiedetään mitä tapahtuu ja miksi", Linna Kertoo.

Pystyttävä osoittamaan jäljitettävyys ja vastuullisesti tuotetut materiaalit

 

Premetec valmistaa prosessi- ja valmistavan teollisuuden tarpeisiin metalli- ja muoviosia, osakokonaisuuksia sekä Toolman by Premetec -massatuotannon työkaluja. Linnan mukaan Premetec ”jatkaa siitä, mihin muut lopettavat”. Tavoitteena on palvella asiakkaita nopeasti, varmasti ja tuottavasti – myös haastavien materiaalien kanssa. Tarvittaessa asiakasyritystä tuetaan myös tuotteiden suunnittelussa ja niiden valmistettavuuden kehittämisessä.

Linna on tyytyväinen, että he ovat lähteneet mittaamaan ja digitalisoimaan tuotantoaan ensimmäisten joukossa, ja saavuttaneet näin kilpailuetua. Premetec hyödyntää Genius Corea myös toimitusvarmuuden tuotannon kuormituksen seurannassa.

"Halusimme visuaalisen tuotannonohjauksen, jossa muutokset ovat yksinkertaisia ja helppoja raskaiden ERP-ratkaisujen sijaan. Tavoitteena oli myös saada tieto siirtymään helposti ja kaikkien näkyville", Linna kuvailee.

Reaaliaikaista tietoa tuotannosta yhdellä silmäyksellä

 

Premetecillä panostetaan jatkuvasti työympäristön toimivuuteen. Keskeisessä asemassa tuotannon sujuvuudessa on visuaalinen työnohjaustaulu, josta voi yhdellä silmäyksellä päätellä tärkeitä asioita. Tuotantopäällikkö Jorma Martikaisen mukaan työnohjaustaulu helpottaa toiminnanohjausta: "On tärkeää, että työnohjaustaulu on niin selkeä, ettei tarvitse kyseenalaistaa mitään. Jokainen epäselvyys aiheuttaa liikehdintää ja lisää tapaturmariskejä".

Yhteinen näkymä tuotannolle, myynnille ja tuotannon suunnittelulle

 

Kaikki olennainen tieto on yhdessä näkymässä niin tuotannolle, myynnille kuin tuotannon suunnittelulle. Genius Coren näkymästä nähdään, millainen kuorma on tuotannossa menossa, mikä on seuraava työ ja missä raaka-aineet ovat. Sovelluksen kautta henkilökunta voi ottaa yhteyttä, jos on ongelmia. Linna arvioikin, että useat yritykset hyötyisivät niin yhden näkymän työnohjaustaulusta, kuin Digital Twinistä ylipäätään. Sen avulla voidaan välttää suunnittelemattomat tuotannon pysäytykset ja tehostaa tuotantoa.

Process Genius kehittää alustaansa jatkuvasti yhteistyössä asiakkaidensa kanssa. Kun kysytään Linnalta millaisia lisäominaisuuksia hän seuraavaksi kaipaisi, hän mainitsee rajapinnan asiakkaalle. ”Asiakkaat voisivat seurata omaa tilaustaan ja tämä lisäisi läpinäkyvyyttä entisestään”, hän toteaa.

Suosittelija:

Paavo Linna

Pinterest
Referenssin infoboxi
Process Genius Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Premetec
Toimittajan
yhteyshenkilö:
paavo.linna@premetec.fi

Lisätietoja

Yritysprofiili Process Genius kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Toiminnanohjaus ERP
Tuotanto

Erikoisosaaminen

Dokumenttien hallinta
Integraatiot
IoT
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Omat tagit

Digital Twin
IoT
ERP-integraatiot
tuotannon ohjaus
Työnohjaus
läpinäkyvyys
SaaS
Tuotannon tehokkuus

Siirry yrityksen profiiliin Process Genius kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Process Genius - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Process Genius - Muita referenssejä

Process Genius - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia