Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Miksi tunneälykäs projektijohtaja menestyy paremmin työelämässä?

BloggausLokakuun puolivälissä melkein kaikki kolmisenkymmentä kumuralaista kokoontuivat Vierumäelle näkemään toisiaan pitkän erossaolon jälkeen. Joillekin reissu oli ensimmäinen kosketus Kumuran yhteisöllisyyteen ja se näkyi riemukkaassa tunnelmassa. Torstaina virkistyimme aktiviteettien äärellä ja perjantaina istahdimme kuuntelemaan tunneälyvalmentaja Mikko Parikan oppeja.

Mitä annettavaa tunneälyvalmentajalla oli projektipäälliköille? Miksi tunneälykäs projektipäällikkö menestyy paremmin työelämässä? Vastaukset näihin kysymyksiin ja tunneälyn määritelmä selviävät tästä kirjoituksesta.

Tunne + järki = viisaus

Tunneäly tarkoittaa tunteiden tunnistamista itsessä ja muissa, motivoitumista sekä tunteiden hallintaa myös vaikeissa tilanteissa. Tunneäly ei sulje pois analyyttistä älykkyyttä, vaan muodostaa siihen yhdistettynä viisauden.

Mikko Parikan tavoitteena oli hienosäätää kumuralaisten projektipäälliköiden ajattelua ja optimoida sitä perjantaisen aamupäivän aikana. Samalla hän auttoi meitä hahmottamaan paremmin, miten siviilielämän paineet vaikuttavat työhön ja töissä toimimiseen.

”Tunneälyn käyttöönotossa auttaa sen ymmärtäminen, että käyttäytyminen kumpuaa ajattelusta, joka puolestaan pohjaa tunteisiin. Eli halutessasi muuttaa käyttäytymistäsi, sinun on muokattava ajatteluasi ja se onnistuu muuttamalla tuntemiasi tunteita”, Mikko tiivisti.

Miksi projektipäällikön kannattaa kiinnostua tunneälystä?

”Tunneälykkäät projektipäälliköt saavat tutkitusti tiimiläisensä sitoutumaan projekteihin paremmin.”
Mikko Parikka

Lisäksi

  • tunneälyn on tunnistettu olevan yksi top 10 -taidoista nykypäivän työelämässä
  • urakehitykseen vaadittavista ominaisuuksista noin 90 % liittyy henkilön tunneälyyn
  • tunneäly ennustaa menestystä työelämässä kaksi kertaa pelkkää älykkyyttä paremmin.

Kyse ei siis ole mistään sivujuonteessa työelämässä, vaan läpi sen kaikkien teemojen leikkaavasta aiheesta.

Tunneälykäs projektijohtaja inspiroi tiimiläisiään parempaan suoritukseen muun muassa luomalla positiivista ilmapiiriä. Positiivisen ilmapiirin luomisessa tärkeää on se, että projektipäällikkö saa tiimin jäsenet tuntemaan itsensä arvostetuiksi, mikä puolestaan saa tiimiläiset tekemään sen ylimääräisen piirun verran enemmän ja kulkemaan ylimääräisen mailin. Tunneälykäs projektipäällikkö tekee myös eettisempiä päätöksiä ja valintoja, sillä hänen päätöksenteossaan yhdistyvät tunne ja fakta muodostaen laajakatseisuutta.

Tunneälykkyydessä vuorovaikutustaidot ovat suuressa roolissa. Vuorovaikutustaidot nousivat esiin myös raportissamme, jossa selvitimme, onnistuvatko merkitykselliset projektit paremmin. Lataa selvityksen tulokset itsellesi täältä.

Kun projektipäälliköllä on tunneälyä, hän kykenee hallitsemaan tunteensa vaikeissakin tilanteissa ja näin hänellä on selkärankaa tehdä päätöksiä ja saada asioita aikaan. Samalla hänen itsetietoisuutensa saa hänet olemaan aidosti läsnä tilanteissa. Näillä tekijöillä tunneälykäs projektijohtaja saa tiimissään aikaan tuottavia tunteita, jotka puolestaan synnyttävät lisää arvostusta ja halua tehdä kaikkensa projektin eteen.

”Kun hyvät projektijohtajat ovat hyvässä boogissa, projektit onnistuvat 100-prosenttisesti – tai jopa sen yli.”
Mikko Parikka

Lue koko artikkeli verkkosivuiltamme: Miksi tunneälykäs projektijohtaja menestyy paremmin työelämässä?

Pinterest
Kumura Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Kumura kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

Merkityksellisyys
Työn merkityksellisyys
projektikulttuuri
Projektijohtaminen
Tunneäly
Tunnetaidot

Siirry yrityksen profiiliin Kumura kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Kumura - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Kumura - Muita referenssejä

Kumura - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia