Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tuloksellista ja mitattavaa digimarkkinointia Omena Hotelsille

ReferenssiMielenkiintoinen casereferenssi, jonka aikana yhteistyö Omena Hotelsin kanssa kehittyi suunnitelmallisesti ja tuloksekkaasti koko ajan. Omena Hotelsin liiketoiminta tapahtuu verkossa, joten tuloksellisuus ja mitattavuus ovat kaiken tekemisen ytimessä. Analytiikan työkalujen avulla on nykyään helppo laskea, paljonko johonkin toimenpiteeseen laitettiin rahaa ja paljonko se toi kassavirtaa.

Tuloksellisuus ja mitattavuus kaiken tekemisen keskiössä

Yhteistyö Omena Hotelsin kanssa alkoi meidän asiakkaille tyypilliseen tapaan hakusanamainonnalla (SEM). Tästä tekeminen alkoi laajenemaan step-by-step muillekin osa-alueille. Tuloksellisuus ja mitattavuus ovat kaiken tekemisen ytimessä. Google Analyticsia ja Tag Manageria määritettiin, että tekemisen mittaamisesta saatiin entistä tarkempaa. Kaiken tekemisen taustalla on myynti ja eurot.

Toissijaisena tavoitteena on tunnettuuden kasvattaminen ja ostopäätökseen vaikuttaminen oikeiden kohderyhmien keskuudessa. Tuottamiemme hyvien tulosten myötä otimme vastuuta myös muun digimainonnan kohdentamisesta ja ostamisesta.

Useiden mainontakanavien seuraaminen on hankalaa, jos data on hajallaan monessa järjestelmässä. Loimme kaiken kattavan markkinoinnin dashboardin tavoitteineen ja seurantoineen Google Looker Studioon. Looker Studioon on määritetty liiketoiminnan kannalta kaikki tärkeät mittarit ja dashboard on arjessa jatkuvassa tarkastelussa. Kuukausittaiset statuspalaverit ja eri aiheiset kehitysworkshopit ovat vieneet tekemistä koko ajan oikeaan suuntaan. Kun valittuun aihekokonaisuuteen ensin valmistaudutaan kunnolla, pohditaan asioita yhdessä ja sitten tehdään toimenpidesuunnitelma, tekeminen etenee jouhevasti yhdessä määritettyyn suuntaan.

Omena Hotels palkinto 2020

Omena Gaala 2020 palkinto:

Oddy Digital – Vuoden Kehittäjä

Mainonnan tuloksellisuuden jatkuva kehittyminen

Yhteistyö kehittyy asiakasymmärrystä kasvattamalla

Yhteistyön alkuvaiheessa workshopattiin yhdessä asiakkaan kanssa asiakasymmärrykseen liittyen. Määritimme yhdessä Omena Hotelsin liiketoiminnan tärkeimmät segmentit ja ydinviestit kohderyhmille. Työtä jatkettiin vaiheittain, ostajapersoonat on määritelty ja myöhemmin perattu ja mallinnettu ostopolkudataakin. Myös markkinoinnin automaatio otettiin käyttöön.

”Yhteistyö on ollut alusta asti antoisaa ja avointa. Asioista on puhuttu suoraan niiden oikeilla nimillä.”

Sama visuaalinen ilme bannereista nettisivuille ja aina hotelleihin saakka

Lähes alusta saakka tuotimme Omena Hotelsille myös mainosmateriaaleja eri viestein eri kohderyhmille, muun muassa still-bannereita, animoituja bannereita ja lyhyitä vinkkivideoita sosiaaliseen mediaan. Sama visuaalinen ilme haluttiin toistuvan bannereista nettisivuille ja sitä kautta aina hotelliin saakka. Esimerkiksi verkkosivujen ikonit ovat käsialaamme ja hauskana yksityiskohtana olemme suunnitelleet myös Omena Hotelsin suihkuverhot ja paljon muuta yleistä ilmettä uusittuihin hotelleihin usealle paikkakunnalle. Sosiaaliseen mediaan toteutimme asiakkaan käyttöön tyylikkäät postaustemplatet, joita on helppo päivittää eri käyttötarkoituksiin.

Monikanavaisella digimarkkinoinnilla merkittävä osa liikevaihdosta

Ylläpidimme Omena Hotelsin jatkuvaa mainontaa ja toimme joka kuukausi heille hyvin merkittävän osan liikevaihtoon johtavista asiakkuuksista. Googlen hakusanamainonta (SEM) ja hakukoneoptimointi (SEO) kulkevat käsi kädessä. Tekemämme SEO-analyysit ja kuukausittainen SEO-tekeminen tukivat maksettua mainontaa.

Jatkuvaa mainontaa tehdään Google Display Networkissä ja ohjelmallisen ostamisen kautta toteutetaan banneri- ja videomainontaa kotimaisille verkkosivuille. Ohjelmallisen ostamisen kautta ostetaan sekä täsmämedioita että haluttuja kohderyhmiä datakohdennetusti. YouTube täydentää videotavoittavuutta yhdessä Facebookin ja Instagramin mainonnan kanssa.

Jatkuvan digimainonnan lisäksi toteutimme myös kampanjoita, jotka suunniteltiin erikseen.

Viisi tärkeää kohderyhmää ja viisi hotellipaikkakuntaa huomioitiin jatkuvassa mainonnassa sekä viestien ja materiaalien tuotannossa. Omena Hotelsin kanavavalikko on laaja, kaikkia digikanavia on kokeiltu eri kampanjalähdöissä. Myös videomainontaa tehtiin laajasti eri kanavissa. Natiivimainontaa toteutimme myös ja odotimme innolla TikTokin tuloa Suomen markkinoille.

Pohjatyön toteutimme äärimmäisen hyvin.

Oivalluksia ja avain onneen

Digimainonta on viety vuosien mittaan hyvinkin pitkälle ja nykyään huomioidaan tarkasti eri kohderyhmät ja heidän erilaiset ostopolkunsa. Mainosviestejä on paljon erilaisia ja ne on viety hyvinkin tarkalle tasolle kohderyhmän ja ostopolun vaiheen mukaan. Esimerkiksi mikäli henkilö on ollut varaamassa 4 henkilön perhehuonetta Tampereelta, ja jättänyt huonevarauksensa kesken, lähtee henkilöä seuraamaan eri kanavissa perheaiheinen Tamperetta käsittelevä mainos.

Mainoksen tarkoituksena on ohjata henkilö takaisin verkkosivuille ja saada hänet viimeistelemään huonevarauksensa. Suurta lisätehoa mainontaan on saatu siirtymällä perinteisistä still-mainoksista animoituihin HTML5-bannereihin. Tämä on parantanut mainontaan reagointia klikkiprosentin ja konversioiden muodossa.

Vieraile omenahotels.com

Pinterest
Referenssin infoboxi
Oddy Digital Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Omena Hotels
Ajankohta: 2019 - 2022

Lisätietoja

Yritysprofiili Oddy Digital kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Viestintä

Erikoisosaaminen

Analytiikka

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Media

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Omat tagit

Graafinen suunnittelu ja tuotanto
digitaalinen markkinointi
hakusanamainonta
google display network
ohjelmallinen ostaminen
hakukoneoptimointi
natiivimainonta
Bannerituotanto
bannerimainonta

Siirry yrityksen profiiliin Oddy Digital kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Oddy Digital - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Oddy Digital - Muita referenssejä

Oddy Digital - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia