logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Tuko Logistics - tarkkuutta ja nopeutta varastoon

ReferenssiTuko Logistics Osuuskunta sai puheohjauksen avulla tarkkuutta ja nopeutta varastokeräilyyn Keravan jakelukeskuksessaan. Helpommin ja enemmän kuin odotti.

Tuko Logistics Osuuskunta on päivittäistavarakaupan hankinta- ja logistiikkayhtiö. Keravalla sijaitsee kuivien tavaroiden ja teollisten tuoretuotteiden jakelukeskus, jonka pinta-ala on noin 60 000 neliömetriä.

Optiscan Oy:n toimittaman puheohjatun keräysjärjestelmän käyttöönotto oli osa laajempaa varastonohjausjärjestelmän uudistusta, jonka tavoitteena on tuottavuuden parantaminen. Tähän päästiin siirtymällä paperittomaan keräykseen ja päivittämällä varaston ohjausjärjestelmiä.

Paperiton keräys toteutetaan puheohjausteknologialla, joka tehostaa toimintaa ja parantaa tarkkuutta muun muassa mahdollistamalla moniasiakaskeräilyn. Paperittomuus ulottuu myös tavaran vastaanottoon ja lähettämöön, jotka on automatisoitu langattomien tiedonkeruupäätteiden avulla. Tiedonsiirto kaikista päätelaitteista ohjausjärjestelmään tapahtuu langattoman WLAN-lähiverkon yli.

Hyödyt tarkassa syynissä

Tuko Logistics on seurannut projektin etenemistä ja siitä saatavia hyötyjä tarkasti. Sisäisen auditoinnin lisäksi puolueeton konsultti ja tilantarkastajat ovat varmentaneet tulokset. Saumattoman yhteistoiminnan saavuttamiseksi keräysjärjestelmän räätälöinti pidettiin minimissä, sen sijaan uudistettiin prosesseja.

Keräyksessä asetettiin tavoitteeksi virheiden määrän puolittaminen. Kaikkein yleisin virhe oli se, että kerääjä on oikeassa paikassa mutta väärällä käytävällä. Tarkistenumeroiden avulla tämä ongelma pystyttiin poistamaan. Keräysvirheet vähenivät jopa enemmän kuin odotettiin ja tuottavuustavoitteet ylitettiin kaksinkertaisesti jo ensimmäisen käyttövuoden aikana. Kun volyymit ovat korkeat, sekuntien säästö toistuvissa työtehtävissä kerää huomattavaa ajansäästöä.

Keravan jakelukeskuksessa puheohjattua keräystä käyttää yli 300 työntekijää. Päivittäin kerätään noin 70 000 riviä noin 15 000 keräyspaikasta

Silmät ja kädet vapaaksi

Kerääjän kannalta puheohjauksen vahvuus on siinä, että se vapauttaa silmät havainnoimaan ja molemmat kädet keräykseen. Ei tarvitse enää lukea listoja eikä etsiä oikeita tuotemääriä paperista, sillä tieto tulee kuulokkeiden kautta. Kerääjän ei myöskään tarvitse käsitellä papereita tai lukijalaitteita, sillä toimintojen kuittaaminen hoidetaan puhekomennoilla. Alustavien havaintojen mukaan puheohjaus on myös parantanut keräilijöiden työergonomiaa.

Reaaliaikaisuuden ansiosta työntekijä kykenee itsenäisempään työskentelyyn. Työnjohto pystyy keskittymään suunnittelutyöhön, kun opastuksen tarve vähenee. Varsinkin kesätyöntekijöiden kohdalla puheohjausjärjestelmä näytti kyntensä. Nuorille oppiminen oli niin helppoa, että he pääsivät tarkkuudessa vanhojen työntekijöiden tasolle. Ennen uuden työntekijän perehdyttämiseen saattoi kulua kuukausikin. Nyt se hoituu muutamassa päivässä.

Ennakkoon suurimmaksi haasteeksi varastonohjausjärjestelmän uudistamisessa koettiin juuri puheohjauksen käyttöönotto. Tarkan suunnittelun ansiosta puheohjauksen toteuttaminen oli odotettua helpompaa. Onnistumisessa auttoivat perusteellinen testaaminen ja kouluttaminen. Avaintekijä oli kaikki sidosryhmät huomioiva muutoksenhallintaohjelma,johon liittyi avoin, aktiivinen ja ennakoiva viestintä.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Optiscan Oy

Tiedot

Tilaaja: Tuko Logistics
Ajankohta: - 2015
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Juha Ruotsalainen

Lisätietoja

Yritysprofiili Optiscan kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Logistiikka
Projektinhallinta
Supply chain management SCM

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ketterät menetelmät
Käyttöliittymäsuunnittelu

Toimialakokemus

Kauppa

Siirry yrityksen profiiliin Optiscan kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Optiscan - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Optiscan - Muita referenssejä

Optiscan - Muita bloggauksia

Siirry yrityksen profiiliin Optiscan kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

It- ja ohjelmistoalan työpaikat

Kaikki it-alan työpaikat »

Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit

ite wikin referenssihaku »

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Toimiva web hosting -palvelu takaa verkkosivuston skaalautuvuuden
Basware ONE:ssa taloushallinnon ja hankinnan ammattilaiset saivat ideoita datan hyödyntämiseen ja läpinäkyvän liiketoiminnan saavuttamiseen
TOP 30 Maailman suurimmat ohjelmistoyritykset

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia