logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Trukkien IoT-järjestelmäseuranta

Referenssi


Trukkien IoT-järjestelmäseuranta säästää Moverelta vuositasolla kymmeniä tuhansia


Logistiikan kokonaispalveluihin erikoistunut Movere on ollut mukana Innofactorin kanssa kehittämässä trukkeihin asennettavaa IoT-tekniikkaa, jolla voidaan seurata eri trukkityyppien käyttöasteita. Kun käyttöasteet saadaan kohdalleen ja trukit pois tyhjäkäytöltä, tarkoittaa se vuositasolla Moverelle kymmenien tuhansien eurojen säästöjä.


Kun yritysten edustajat tapasivat toisensa ensimmäisen kerran, oli tarkoituksena vain tunnustella, mitä he voisivat toisilleen tarjota. IoT-ratkaisujen potentiaali varastonhallinnassa huomattiin hyvin nopeasti.

"Trukkilaskumme olivat aika isoja ja mietimme, olisiko niitä mahdollista pienentää. Emme osanneet sanoa, tarvitsimmeko oikeastaan juuri sitä määrää trukkeja. Meillä oli kehitysidea trukkien seurannasta, ja Innofactor pystyi tarjoamaan oikeanlaisia sensoreita ja raportointityökaluja", Moveren logistiikkapäällikkö Antti-Jussi Lummelampi kertoo.

Sensoreita helppo siirtää trukkien välillä


Tekniikan käyttöönotto oli todella helppo prosessi. Innofactor toimitti Moverelle seurantasensoreja, jotka asennettiin trukkeihin. Seinille taas asennettiin muutama vastinpari, jotka tunnistavat, missä sensorit ja sitä kautta trukit liikkuvat.

"Se data, joka sensoreista kertyy, siirtyy omaan ohjelmaansa. Trukkien liikkeitä ja käyttöasteita pystytään sieltä seuraamaan työnjohtotasolla. Sensorit ovat myös siirreltävissä eri trukkien välillä. Jos meille tulee esimerkiksi kausitrukkeja tai tarvitsemme lisää kapasiteettia, on niiden vaihto hyvin helppoa", Lummelampi sanoo.

"Osaltaan tämä helpottaa trukkityypin oikeanlaista valintaa. Meillä on ollut aiemmin aikamoinen haarukka siinä, mitä trukkityyppejä käytämme. Innofactorin tekniikka edesauttaa valintoja ja sitä kautta saadaan euroja säästettyä", varastopäällikkö Sauli Rantalainen jatkaa.

Yhteistyö jatkuu myös tulevaisuudessa

Euroja todella on myös säästettyä. Pienet sensorit varmistavat, että trukkikapasiteetti on oikea ja trukit ovat oikeanlaisia.

"Tämä tarkoittaa meille vuositasolla jo nyt kymmenien tuhansien säästöjä", Lummelampi toteaa.

Yritysten välistä yhteistyötä on tarkoitus jatkaa myös tulevaisuudessa. Positiivisten kokemusten myötä Innofactorin palveluja on helppo suositella myös eteenpäin.

"Tämä on ensimmäinen yhteinen projektimme, ja mietinnässä on jo uusia vastaavanlaisia ratkaisuja IoT-sektorilla. Voin kyllä lämpimästi suositella Innofactoria. Tämä sopii kaikille kaltaisillemme toimijoilla, koska sensoreita voi käyttää minkä tahansa laitevalmistajan trukin kanssa", Rantalainen sanoo lopuksi.

Suosittelija:

"Tämä on ensimmäinen yhteinen projektimme, ja mietinnässä on jo uusia vastaavanlaisia ratkaisuja IoT-sektorilla. Voin kyllä lämpimästi suositella Innofactoria."

Sauli Rantalainen, varastopäällikkö, Movere

Pinterest
Referenssin infoboxi
Innofactor Oyj

Tiedot

Tilaaja: Movere
Ajankohta: 2018
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Jasu Jaranka, Innofactor

Lisätietoja

Yritysprofiili Innofactor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Logistiikka

Erikoisosaaminen

IoT

Toimialakokemus

Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Tarjonnan tyyppi

Laitteet

Omat tagit

Internet of Things
IoT

Siirry yrityksen profiiliin Innofactor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Innofactor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Innofactor - Muita referenssejä

Innofactor - Muita bloggauksia

Siirry yrityksen profiiliin Innofactor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Kuinka nopeasti kirjoitat älypuhelimella - tee kirjoitustesti ja osallistu Aalto-yliopiston tutkimukseen
Toimiva web hosting -palvelu takaa verkkosivuston skaalautuvuuden
Basware ONE:ssa taloushallinnon ja hankinnan ammattilaiset saivat ideoita datan hyödyntämiseen ja läpinäkyvän liiketoiminnan saavuttamiseen

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia