Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Trendit 2021 – verkkokaupat ja verkkosivut

BloggausVuonna 2020 verkkokaupat olivat yksi isoimmista puheenaiheista ja mennen vuoden aikana niin yritykset kuin kuluttajatkin ovat ottaneet hurjia digiloikkia. Kun verkkokaupat ovat tulleet osaksi ihmisten uutta normaalia, tulee niiden kasvu ja kehitys jatkumaan myös vuonna 2021.

Hurjien digiloikkien jälkeen on syytä siirtyä digitaaliseen power walkiin, eli otetaan vähän pienempiä askelia, mutta tehdään ne suunnitelmallisesti sekä tehokkaasti. Tässä Tammen TOP5 trendit verkkokauppoihin ja myös verkkosivustoihin liittyen.

1. Tietoturva ja turvalliset verkkosivut

Tietoturva ja turvalliset verkkosivut eivät juurikaan ole listauksissa näkyneet, mutta on aihealue, jota ei kannata unohtaa. Verkkosivujen tekninen ylläpito huolehtii sivuston toimivuudesta ja suojaa sivustoa mm. hakkareilta. Ylläpito on kuin yrityksen ennakoiva vakuutus, joka huolehtii, ettei mitään ikävää pääse edes tapahtumaan. Yrityksen sisällä on syytä kartoittaa mahdolliset tietoturvaan liittyvät riskit, sekä tehdä henkilökunnalle tietoturvaohjeistus.

2. Mobiili ja ostamisen helppous

Ostokäyttäytyminen on muuttunut entistä enemmän mobiiliin, joten huolehdi verkkokauppasi toimivuudesta myös erikokoisilla laitteilla. Verkkokaupat ovat saaneet täysin uusia asiakkaita ihmisistä, jotka ovat aiemmin tottuneet tekemään ostokset kivijalassa. Olipa kyse sitten ensimmäistä kertaa verkkokaupassa ostoksiaan tekevästä henkilöstä tai diginatiivista, on selkeät ostopolut sekä ostamisen helppous molemmille tärkeitä. Karsi turhat klikkaukset ja huolehdi, että maksun voi hoitaa mahdollisimman monella tavalla – myös MobilePaylla.

3. Sisällön merkitys ja löydettävyys

Panosta sisällöntuotantoon myös verkkokaupassa. Laadukkaat tuotekuvat ja videot auttavat asiakkaita ostopäätöksen tekemisessä. Tarjoa käyttöohjeita tai koulutusmateriaalia videoiden muodossa. Kaikessa sisällöntuotannossa muista hakukonelöydettävyys. Olemme aiemmin antaneet helppoja ohjeita verkkosivuston sisällön optimointiin. Kilpailu asiakkaiden huomiosta digikanavissa tulee vain kasvamaan, joten suosittelemme panostamaan monikanavaisuuteen. Testaa, kokeile ja hyödynnä rohkeasti uutta. Somekanavista etenkin LinkedIn jatkaa kasvuaan B2B-myynnin kanavana.

4. Yrityksen arvot ja inhimillisyys

Vastuullisuus on yksi edelleen nousevista trendeistä. Asiakkaat myös etsivät toimijoita, joiden arvot vastaavat omia arvoja. Tuo yrityksen arvot esiin ja anna niiden näkyä selkeästi kaikessa tekemisessä. Vaikka moni arkinen asia ja kohtaaminen on siirtynyt verkkoon ja eri digikanaviin, toimimme ja kohtaamme siellä edelleen ihmisinä ihmisille. Ole aito ja rehellinen.

5. Asiakassuhteesta huolehtiminen ja sitouttaminen

Sivuston näkyvyys eri kanavissa on varmistettu ja asiakkaan ostopolku verkkokaupassa huolehdittu kuntoon, kuitti. Miten asiakas saadaan palaamaan ja ostamaan uudelleen ja enemmän? Hyödynnä sähköpostia asiakkuuden sitouttamisessa. Muista Kiitos-viestit, tarjoukset uusista tuotteista, tuotteiden käyttövinkit tai toimialaasi liittyvät ajankohtaiset uutiset. Asiakaspolulla on useita eri pisteitä, joihin voidaan rakentaa automaattisia viestejä, joilla voidaan tukea ostopäätöstä. Mieti tärkeimmät viestit kuntoon ja lähde hiljalleen viemään asiakasviestinnän koneistoa eteenpäin.

Näillä vinkeillä saat verkkokauppasi rokkaamaan ja verkkosivustosi myymään entistä paremmin.

Miltä verkkosivut näyttävät vuonna 2021?

Tutustu myös verkkosivusuunnittelun trendeihin täällä.

Heräsikö kysymyksiä?

Innostutaan ja suunnitellaan yhdessä – me toteutamme!

Tammi Digitalin yhteystiedot löydät täältä.

Laajemmissa sisällöntuotannonprojekteissa sisaryhtiömme Oakhill Oy:n asiantuntijat ovat apunasi.

Oakhill Oy:n yhteystiedot löydät täältä.

Artikkelin on kirjoittanut Tammi Digital Oy:n markkinointipäällikkö Noora Kivilahti

Pinterest
Tammi Digital Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Tammi Digital kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Markkinointi
Myynti
Tuotekehitys ja suunnittelu
Viestintä

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys
Tietoturva
Verkkokaupparatkaisut
Webkehitys

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

verkkokauppa
Verkkosivut
verkkosivusto
myyvät verkkosivut
myyvä verkkokauppa
tammi digital
Asiakaskohtainen ohjelmistokehitys
turvalliset verkkosivut

Siirry yrityksen profiiliin Tammi Digital kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tammi Digital - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Tammi Digital - Muita referenssejä

Tammi Digital - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia