Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Traficom digitalisoi palvelujaan

ReferenssiLiikenne- ja viestintävirasto Traficomilla digitaalisten palvelujen kehittäjänä työskentelevä Maaria Toikka on ollut Valtiokonttorin toimittamaan Suomi.fi-maksupalveluun tyytyväinen. Verkkomaksaminen on osaltaan edistänyt viraston tavoitetta Suomen digitalisaatiosta, saanut aikaan kustannussäästöjä sekä kansalaisten kannalta sujuvoittanut asioiden hoitamista verkossa.

Suomalaisille parhaiten ajokorttien ja rekisteröintien kautta tuttu liikenne- ja viestintävirasto Traficom palvelee kansalaisten lisäksi myös niin elinkeinoelämää, liikenteen toimijoita kuin viestintä- ja telealan yrityksiä. Tuoreen viraston perimmäisenä toiminta-ajatuksena on olla mukana rakentamassa digitaalista Suomea.

Yksi askel digitalisaatiossa on ollut monien palvelujen siirtyminen verkkoon, joista osa on edellyttänyt verkkomaksua. Esimerkiksi rekisteröintimerkintä tapahtuu vasta maksun jälkeen.

"Suomi.fi-maksut ovat olleet asiakkaillemme sujuva tapa hoitaa verkkomaksaminen. Onhan se ero huikaiseva, kun esimerkiksi aikaisemmin ajoneuvojen rekisteröintitoimenpiteet piti hoitaa joko katsastuskonttorin tai vakuutusyhtiön tiskillä. Nyt ne voidaan hoitaa vaikkapa kotisohvalta ihan minuutissa tai parissa. Yksi edellytys muutokselle on ollut juuri verkkomaksaminen", Traficomilla digitaalisten palvelujen kehittäjänä työskentelevä Maaria Toikka selvittää.

Keskitetty palvelu helpottaa työtä

Suomi.fi-maksut otettiin virastossa käyttöön yhteistyössä Valtiokonttorin ja Paytrailin kanssa jo pilottivaiheessa vuonna 2017. Suomi.fi-maksut ovat Toikan mukaan sujuvoittaneet Traficomin taloushallinnon työtä.

"Nyt meidän ei tarvitse sopia erikseen jokaisen pankin kanssa maksuliikenneasioista vaan Valtiokonttori on hoitanut taustasopimiset keskitetysti. Taloushallinnon työ on helpottunut Paytrailin tarjoaman maksuhallintaportaalin avulla. Maksut tilitetään meille viikoittain ja niitä voidaan viedä myös Exceliin, joten raportointi on helpottunut", Toikka luettelee.

"Myös asiakaspalvelutyölle palvelulla on ollut suuri merkitys, sillä nyt esimerkiksi hallintaportaalista pystyy tarkistamaan asiakkaan maksun tilan", Toikka jatkaa.

Kustannushyötyä koko yhteiskunnalle

Aikaisemmin osa palvelujen käytöstä veloitettiin paperilaskuilla.

"Palvelun myötä laskujen lähettäminen on vähentynyt, mikä on sekä ympäristöteko että kustannussäästö. Digitalisaatio tuo yhteiskunnalle kustannushyötyä", Toikka perustelee.

Etuja on myös viraston rahaliikenteen näkökulmasta.

"Raha kotiutuu viraston tilille nopeammalla kierrolla maksupalvelun kautta", Toikka summaa.

Vaikka Toikan mukaan uusien ICT-projektien käyttöönottoihin liittyy aina enemmän tai vähemmän haasteita, kaiken kaikkiaan Suomi.fi-maksupalvelujen käyttöönotto sujui hyvin. Tällä hetkellä palvelun käyttö ei vaadi Traficomilta suurempia ponnisteluja.

"Näin jälkikäteen katsottuna käyttöönotto sujui hyvin. Yhteistyö Valtiokonttorin ja Paytrailin kanssa oli antoisaa ja erittäin sujuvaa. Tällä hetkellä meidän ei tarvitse enää tehdä mitään sen isompaa, homma pyörii taustalla, kuten pitääkin", Toikka päättää.

Katso video Traficomilta

Pinterest
Referenssin infoboxi
Paytrail logo

Tiedot

Tilaaja: Traficom

Lisätietoja

Yritysprofiili Paytrail kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Myynti
Taloushallinto

Erikoisosaaminen

Maksaminen

Omat tagit

Verkkomaksaminen
digitaalinen maksaminen
maksupalvelu

Siirry yrityksen profiiliin Paytrail kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Paytrail - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Paytrail - Muita referenssejä

Paytrail - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia