Touhulan virikkeellisen varhaiskasvatuksen taustalla toimiva rekrytointi ja henkilöstöhallinto

Touhulassa henkilöstöhallinto, rekrytointi ja palkanlaskenta hoidetaan Mepco HRM -järjestelmäkokonaisuudella. Uusimpana näistä käyttöön on otettu rekrytointityökalu Mepco Rekry, joka auttaa nopeasti kasvavaa yritystä vastaamaan resurssitarpeisiinsa.

Rekrytointi on Touhulassa iso osa HR-osaston arkea, sillä uusiin päiväkoteihin tarvitaan henkilökuntaa. Mepco Rekry -työkalu onkin Touhulassa ahkerassa käytössä päivittäin. Avoimet työpaikat julkaistaan järjestelmän avulla suoraan yrityksen omille verkkosivuille ja TE-keskuksen sivuille.

Kun Mepco on otettu käyttöön, Touhula kuului vielä Coronaria Group -konserniin. Siihen aikaan esimiehet julkaisivat rekrytointi-ilmoitukset manuaalisesti omilla tunnuksillaan TE-keskukseen ja saivat sitten työhakemukset omiin sähköposteihinsa.

"Rekrytointeja on meillä paljon ja Mepco Rekry auttaa hakemusten hallinnassa. Yhdelle rekrylle on mahdollista ottaa useampi käsittelijä, jotka pystyvät seuraamaan rekrytointien statusta reaaliajassa järjestelmästä", kertoo HR-asiantuntija Salme Horsma.

Touhulassa rekrytointiprosessi on tarkoin suunniteltu ja hoituu järjestelmän avulla jouhevasti alusta loppuun.

Mallipohjat nopeuttavat rekrytointia


Mepco rekrytointijärjestelmään on luotu valmiita mallipohjia eri tehtäviä varten. Esimerkiksi eri teemapäiväkoteihin haetaan hieman eri profiililla olevia työntekijöitä. Valmiit mallipohjat helpottavat esimiehiä työpaikkailmoitusten laatimisessa, kun rekrytoidaan työntekijöitä eri rooleihin.

"Järjestelmä helpottaa esimiehiä käsittelemään hakemuksia. Hakemukset tulevat rekrytointijärjestelmään, josta esimiehet saavat ilmoituksen sähköpostiinsa ja voivat käydä niitä läpi keskitetysti omaan aikatauluun sopivasti. Lisäksi valitun hakijan tiedot voidaan automaattisesti siirtää työsopimuspohjaan", Horsma kertoo.

Esimiehet ja työntekijät käyttävät Mepcon Web-työpöytää


Touhulassa Web-työpöytä on kentällä esimiesten ahkerassa käytössä. Työntekijät käyttävät myös Web-työpöytää muun muassa palkkalaskelmiensa ja omien tietojensa tarkasteluun. Lomien ja poissaolojen syöttäminen vaihtelee hieman toimipisteittäin, osassa yksiköissä esimiehet tekevät sen ja osassa henkilökunta itse.

"Suurin osa esimiehistä käyttää Mepcon Web-työpöytää, ja sitä kautta hoidetaan poissaolot, lomat ja työsopimukset. Tuntikortit ja Rekry ovat vielä Clientin puolella. Esimiehet ovat kokeneet hyväksi, että Web-työpöytään kirjautuminen ei vaadi enää Citrixiä ja on todella helppoa", Horsma kertoo.

Web-työpöytä sai erittäin positiivisen vastaanoton ja Salme Horsma kertookin olleensa jopa hieman yllättynyt siitä, kuinka hyvin se otettiin vastaan henkilökunnan keskuudessa.

"Muun muassa lomien syöttö ja hyväksyntä Web-työpöydän kautta on huikea parannus esimiesten arkeen", hän kertoo.

Web-työpöydän käyttöä on tarkoitus mahdollisesti laajentaa myös jatkossa.

"Aiomme ottaa selvää sopisiko Web-työpöydän rekrymoduuli meille, ja olemme kiinnostuneita myös Mepcon kurssi-ilmoittautumismahdollisuudesta. Tällä hetkellä kurssi-ilmoittautumisia käsitellään paljon, joten siihen etsimme ratkaisua", Horsma jatkaa.

"Hälytysraportit ovat aivan huippu juttu"


Touhulassa käytetään paljon Mepco HRM:n automaattisia hälytysraportteja, jotka ovat parametroitu siten, että kun jokin tietty toivottu ehto täyttyy, siitä lähtee raportti automaattisesti esimiehelle. Touhulassa hälytysraportteja käytetään paljon ja niitä lähetetään mm. seuraavista aiheista: määräaikaisuuden päättyminen, koeajan päättyminen, pitkät poissaolot ja syntymäpäivät.

"Hälytysraportit ovat kyllä aivan huippu juttu. Esimerkiksi varhaisessa puuttumisessa hälytykset sairaslomien määrästä on ihan ehdoton etu. Raportit helpottavat paljon esimiestyöskentelyä", Horsma kehuu.

Accountor HR Solutions kumppanina


"Accountor HR Solutions on ollut kumppanina todella hyvä. Olen ollut monissa palkanlaskenta- ja HR-järjestelmien käyttöönotoissa mukana matkan varrella ja sehän on aivan varma, että ei ole olemassa yhtään sellaista, missä ei mitään ongelmaa olisi. Mutta Mepcossa on niin paljon hyvää, että olemme kyllä olleet todella, todella tyytyväisiä", Horsma sanoo.
Suosittelija:

”Accountor HR Solutions on ollut kumppanina todella hyvä. Olen ollut monissa palkanlaskenta- ja HR-järjestelmien käyttöönotoissa mukana matkan varrella ja sehän on aivan varma, että ei ole olemassa yhtään sellaista, missä ei mitään ongelmaa olisi. Mutta Mepcossa on niin paljon hyvää, että olemme kyllä olleet todella, todella tyytyväisiä”, Horsma sanoo.

Salme Horsma, HR-asiantuntija, Touhula Varhaiskasvatus

Referenssin infoboxi
Referenssi
Tilaaja: Touhula Varhaiskasvatus
Ajankohta:2016 -
Toimittajan yhteyshenkilö:
Accountor HR Solutions: Ari Honkaniemi, myyntipäällikkö, 0400 831 788, ari.honkaniemi(at)accountorhr.fi
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakaspalvelu
HR
Dokumenttien hallinta
Integraatiot
Käyttäjähallinta
Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS
Webkehitys
Asiantuntijapalvelut
Hotelli, matkailu ja ravitsemus
IT
Julkishallinto
Järjestöt ja yhdistykset
Kauppa
Kiinteistöala
Koulutusala
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Media
Pankki ja vakuutus
Prosessiteollisuus
Raaka-aineet ja energia
Rakentaminen
Telekommunikaatio
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Urheilu, viihde ja virkistys
Valmistava teollisuus
Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto
Mepco HRM Mepco Palkat Mepco Rekry mepco pro MepcoHRM MepcoPro rekrytointijärjestelmä rekrytointi henkilöstöhallintajärjestelmä Henkilöstöhallinto henkilöstöhallinta palkka- ja henkilöstöhallinta palkka- ja henkilöstöhallinto
Pinterest

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Accountor HR Solutions Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Muita julkaisuja Accountor HR Solutions Oy:lta

Siirry Accountor HR Solutions Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Ohjelmistoalalla parhaiten tienaavat Helsingissä työskentelevät ammattilaiset
Apple on nyt biljoonan dollarin yritys
Teamit lupaa tuoda monikanavaisen myynnin kaikkien yritysten saataville

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia