Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Toimme Viria Securityn asiakkaille suunnatun järjestelmän nykyaikaan niin teknisesti kuin ulkoasunkin kannalta.

Referenssi

Tietoa projektista

Viria Security on yksi Suomen suurimmista turvallisuusalan yrityksistä, jonka palveluvalikoimaan kuuluvat kaikki yritysturvallisuuden osa-alueet kyberturvallisuudesta ja tietoverkoista lukitukseen ja turvajärjestelmiin. Yrityksen tehtävänä on ennakoida, suojata, havainnoida ja reagoida ympäri vuorokauden asiakasyritysten turvaamiseksi.

Asiakkaat saavat Viria Securityltä jatkuvasti ajantasaista tietoa tietoturvallisuudestaan. Asiakasyrityksillä on käytössään esimerkiksi web-pohjainen ohjelmisto – OneManage – jonka rooli on tehdä palveluiden tuottamisesta läpinäkyvää asiakkaalle. OneManagen avulla he pystyvät seuraamaan ostamiensa turvapalveluiden ja tietoliikennelaitteistojen tilaa, sekä tekemään palvelupyyntöjä. Sujuvasti toimivat, helppokäyttöiset ja modernit järjestelmät ovat yksi Viria Securityn toiminnan kulmakivistä, joten tätä asiakkaiden käyttämää ohjelmistoa oli aika uudistaa. Bitfactorin tiimi toi kankeaksi muuttuneen ja hankalakäyttöisen järjestelmän nykyaikaan niin teknisesti kuin ulkoasunkin kannalta. Kehitystyötä jatketaan edelleen ja palvelua parannetaan jatkuvasti.

Työskentelytapamme

OneManagella oli paljon käyttäjiä niin tekniseltä kuin hallinnon puoleltakin. Ajan myötä järjestelmä oli muuttunut hitaaksi ja vaikeakäyttöiseksi, eikä se enää palvellut laajaa käyttäjäkuntaansa niin kuin pitäisi. 

Projekti aloitettiin konseptoinnilla, jossa sukellettiin käyttäjien maailmaan haastattelujen ja havainnoinnin avulla. Palvelumuotoilijamme ja tekninen asiantuntijamme seurasivat järjestelmän käyttöä Viria Securityn ja heidän asiakkaidensa tiloissa selvittäen käyttäjien tarpeet, toiveet ja prioriteetit.

Konseptoinnissa yhdeksi käyttäjien suurimmaksi haasteeksi havaittiin sisällön sekava järjestely. Käyttäjät eivät löytäneet tarvitsemiaan asioita ja jokapäiväiset tärkeät toiminnot olivat hukassa aivan liian monen klikkauksen takana. Lisäksi erilaisten raporttien tekeminen oli vaivalloista, eivätkä ne olleet ajan tasalla, sillä tiedot päivittyivät järjestelmään viiveellä. Teknisesti järjestelmä oli kankea sekä hankala ylläpitää ja kehittää. Kartoituksen jälkeen loimme käyttäjien tarpeisiin vastaavan suunnitelman uudesta käyttöliittymästä ja teknisestä arkkitehtuurista. 

Kaunis ja helppokäyttöinen design

Varsinaisessa tuotekehitysprojektissa toteutettiin uusi käyttöliittymä, joka on paljon edeltäjäänsä helppokäyttöisempi, toimivampi ja kauniimpi. Tärkeimmät tiedot ja toiminnot löytyvät heti etusivulta ja kaikki muukin sisältö on järjestelty loogisesti. Sekä tekniset että hallinnollista työtä tekevät käyttäjät löytävät kaiken tarvitsemansa nopeasti, sillä kullekin käyttäjäryhmälle tarkoitetut sisällöt erottuvat navigaatiossa paremmin toisistaan. Näin asiakkailla ja Viria Securityn omilla työntekijöillä ei kulu turhaan aikaa tiedon löytämiseen.

Vanha ulkoasu on päivitetty nykyaikaiseen, miellyttävään tyyliin, joka tukee käyttökokemusta. Palvelusta tehtiin myös responsiivinen, joten sen käyttö onnistuu myös mobiililaitteella. Kaikki OneManagesta saatavat raportit on myös visualisoitu selkeämmin ja ymmärrettävämmin.

Teknologia nykypäivään

Uudistimme OneManagen vanhentuneet tekniset ratkaisut, jotka hidastivat ohjelmiston toimintaa ja tekivät sen kehityksestä ja ylläpidosta vaikeaa. Järjestelmä siirrettiin kokonaan uuden arkkitehtuurin päälle. Vanha PHP-monoliitti korvattiin mikropalveluarkkitehtuurilla, jonka avulla tekninen kokonaisuus saatiin pilkottua erillisiksi loogisiksi osioiksi. Mikropalveluarkkitehtuurin valintaa puolsivat tulevaisuuden laajennustarpeet. Jatkossa yksittäistä palvelurajapintaa voidaan helpommin jakaa esimerkiksi kolmannelle osapuolelle. Mikropalveluita pyöritetään Kontena Pharos Kubernetes -klusterissa.

Suosittelija:

"Bitfactorin ammattimainen suunnittelu- ja ohjelmointityö oli vaikuttavaa. Kokonaissuunnitelma tehtiin yhdessä ja työn eteneminen kontrolloitiin lyhyissä parin viikon sprinteissä. Näin säilyi molemminpuolinen käsitys siitä, mitä haettiin ja mikä oli lopputulos. Kaikkein yllättävintä oli se, että myös budjetti alitettiin."

Pertti Pikkarainen, CIO Viria Security

Pinterest
Referenssin infoboxi
Bitfactor Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Viria Security
Ajankohta: 2019 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Mika Mars: +358 50 379 6841

Lisätietoja

Yritysprofiili Bitfactor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Graafinen suunnittelu
Ketterät menetelmät
Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys
Webkehitys

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

information security

Siirry yrityksen profiiliin Bitfactor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Bitfactor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Bitfactor - Muita referenssejä

Bitfactor - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia