Tilitoimisto Rantalainen valitsi Koho Salesin kumppanikseen toiminnanohjauksessa

Startup-yrityksen tuore ja suoraviivainen ajattelutapa vakuutti Rantalainen Yhtiöt, kun se valitsi helsinkiläisen Koho Sales Oy:n kumppanikseen kehittämään myyntiään, laskutustaan ja toiminnanohjaustaan.

Rantalainen on Suomen kolmanneksi suurin tilitoimistoketju, jolla on yli 500 työntekijää ja reilut 12 000 asiakasta yli 30 paikkakunnalla Etelä-, Länsi- ja Itä-Suomessa.

Myyntityö tilitoimistoissa on ollut perinteisesti tarjouspyyntöihin vastaamista, eivätkä tilitoimistot ole erikseen miettineet tai kehittäneet myyntiprosessiaan ennen Rantalaisen kaltaisia alan suuria toimijoita.

Johtaja Kimmo Martikainen Rantalainen Yhtiöistä sanoo, että uusi toiminnanohjausjärjestelmä mahdollistaa myös liiketoimintamallin muutoksen, kun koko konserni siirtyy asiakkaiden toivomiin kiinteisiin kuukausihintoihin.

Koho Sales Oy:n toimitusjohtaja Mikael Wallstén sanoo, että tilitoimistot ovat tavanneet laskuttaa vaikeimman kautta.

”Monien eri laskutusperusteiden käytöstä on muodostunut yhdistelmä, jota on vaikea hallita, raskas laskuttaa ja hankala myydä. ”

On myös arvioitu, että osa tilitoimistojen laskutuksesta häviää siihen, että kirjanpitäjät eivät kehtaa tai muista laskuttaa kaikesta tekemästään työstä.

”Kohossa kaikki työvaiheet päätyvät varmuudella laskulle, koska järjestelmä kertoo kirjanpitäjälle, mitä hänen tulee tehdä kullekin asiakkaalle eikä päinvastoin”, Wallstén sanoo.

Koho-toiminnanohjausjärjestelmä sisältää prosessin tarjouksesta sopimukseen ja sieltä tehtävienhallintaan ja edelleen laskulle, joka syntyy automaattisesti. Kerran järjestelmään syötetyt tiedot löytyvät saman tien asiakas-, sopimus- ja laskutustiedoista, tietoja on helppo muokata ja ylläpitää ja katsoa niistä esimerkiksi tekemättömät ja laskutetut työt tai sopimusten kuukausittainen arvo yhdellä silmäyksellä.

Martikainen sanoo, että Rantalaisella laskutuksen automatisointi vapauttaa kirjanpitäjiltä yhden työpäivän kuukaudessa asiakastöille.

”Samalla myyntityö helpottuu ja asiakaskokemus paranee, kun laskutus yksinkertaistuu”, hän sanoo.


Suosittelija:

Kimmo kertoo mielellään lisää toiminnanohjausjärjestelmän valinnasta ja vaihtoon johtaneista syistä. Puhelin 040 555 8081 mail. kimmo.martikainen@rantalainen.fi

Kimmo Martikainen

Referenssi Tilitoimisto Rantalainen valitsi Koho Salesin kumppanikseen toiminnanohjauksessa
Tilaaja: Tilitoimisto Rantalainen
Ajankohta:2016 -
Toimittajan yhteyshenkilö:
Kimmo Martikainen 040 555 8081
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakkuudenhallinta CRM
Projektinhallinta
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP
Asiantuntijapalvelut
Konsultointi
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto
asiantuntijayritykset
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Yliopiston pääsykokeet voi tehdä nyt etänä Online Proctoring -valvontajärjestelmällä
Perinteiset yritykset ja ohjelmistokehitystiimit testaavat ideoita innovaatiokilpailuissa
Digitaalinen oppiminen on kilpailukyvyn kannalta kriittinen osa liiketoimintastrategiaa