Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tilitoimisto EMU: Googlen pilvi päihitti oman palvelimen turvallisuudessa

ReferenssiSähköiseen taloushallintoon keskittyvä Tilitoimisto EMU Oy otti Google Appsit käyttöön Gappsin avustuksella syksyllä 2012. Vuonna 2007 perustettu yritys tarjoaa perustaloushallinnon ja johdon laskentatoimen palveluita, yrityksen lakipalveluita sekä tietojärjestelmäpalveluita pienille ja keskisuurille yrityksille.


EMU on perustamisestaan lähtien panostanut pilvipalveluihin, joten siirtymä Google Appseihin tuntui luontevalta ratkaisulta. Työntekijöillä oli käytössään useilla eri käyttöjärjestelmillä varustettuja laitteita, joten uudelta kokonaisuudelta vaadittiin joustavuutta. Koska Googlen palvelut olivat yksityiskäytön puolelta kaikille entuudestaan tuttuja, muutos koettiin helpoksi. “Keskeinen valintaperuste oli kuitenkin kalenterisynkronoinnin toimivuus ja helppous”, kertoo toimitusjohtaja Samuli Saviala Tilitoimisto EMU:sta.

Google Appsit sopivat edullisuutensa takia pienelle, kasvavalle yritykselle hyvin. Hinta-laatusuhde on erinomainen, koska kustannuksia ei lisenssi- ja tukikulujen lisäksi ole: uusimmat ominaisuudet saa aina käyttöön ilman työläitä tai hintavia järjestelmäpäivityksiä.
“EMU:n tapauksessa jo aikaisemmin käytössä olleesta pikaviestisovelluksesta luopuminen Google Appseihin siirtymisen myötä on maksanut lisenssikustannukset takaisin”, Saviala naurahtaa.

Googlen avulla pienikin yritys saa kovan luokan tietoturvaa huomattavasti enemmän ja edullisemmin kuin omin avuin. EMU käyttää kahden vaiheen vahvistusta kirjautumisen yhteydessä, mikä tarkoittaa, että salasanan ja tunnuksen syöttämisen lisäksi sisäänkirjautuminen vaatii toisen vaiheen varmennuskoodin, jonka Google lähettää tekstiviestitse.

“Meille oli päivänselvää, että Google Apps on meille ja asiakkaillemme turvallisempi ratkaisu kuin oma palvelinsali.”

Yksi aikaisemmin askarruttanut kysymys oli, onko Googlella jotain oikeuksia tietoon, jota Driveen on ladattu. Gappsilta kuitenkin osattiin kertoa, että tietoa ei käytetä mihinkään eikä luovuteta eteenpäin ilman oikeuden määräystä.

Drivessä sijaitsevien tiedostojen hallintaan on käytössä maailman paras hakukone, joka osaa lukea myös pdf- ja kuvatiedostojen tekstit. Tositteiden manuaaliselle läpikäymiselle on siten vihdoin löytynyt älykäs vaihtoehto.

“Suunnittelemme tiedostojen siirtämistä Google Driveen enenevässä määrin, ja etsimme jatkuvasti uusia ratkaisuja, joilla asiakkaamme voivat toimittaa aineistot meille helposti Drivea käyttäen”, kertoo Saviala.

Kaksi nopeaa Appseista:
Mitkä ovat lempiominaisuutesi Google Appseissa?
“Lempiasiani on, että kokonaisuus toimii. Pikachat ja kalenteri muistutuksineen jouhevoittavat työntekoa. Drive on yhteistyöskentelyn kannalta unelma – dokumenttien yhteiskäyttö on helpompaa kuin koskaan. Kaikki pelaa yhteen.”

Millaiset terveiset lähettäisit Google Appseihin siirtymistä pohtiville?
“Siirtymä on yksinkertainen ja helppo – luopukaa palvelinhirviöistänne ja lähtekää mukaan pilviseikkailuun. Se vapauttaa! Suosittelen myös koulutusta uuden it-viestintäjärjestelmän kanssa. Se helpottaisi oman tietotyön hallintaa, minkä vuoksi aiomme itsekin tilata Gappsilta lisäkoulutuksen.”

Suosittelija:

Gappsin selkeä etu muihin IT-konsulttitaloihin nähden on sen lyömätön asiantuntemus nimenomaan Google Cloud -tuoteperheen palveluista. Siksi Gappsin asiantuntijapalveluista on aidosti suuri apu IT-muutoksen toteuttamisessa sekä loppukäyttäjien kouluttamisessa. Koska Googlen ratkaisuista oli jo vakuututtu, oli Gapps luonteva valinta muutoksen ajuriksi.

Samuli Saviala, Tilitoimisto EMU:n toimitusjohtaja

Pinterest
Referenssin infoboxi
Gapps logo

Tiedot

Tilaaja: Tilitoimisto EMU Oy
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Samuli Saviala

Lisätietoja

Yritysprofiili Gapps kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto
Viestintä

Erikoisosaaminen

Dokumenttien hallinta
Pilvipalvelut / SaaS
Sisällönhallinta

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut

Teknologia

Google

Tarjonnan tyyppi

Koulutus
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Google Drive
Gmail
pikaviestin
Google Hangouts
sähköposti

Siirry yrityksen profiiliin Gapps kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Gapps - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Gapps - Muita referenssejä

Gapps - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia