logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Tiivis yhteispeli siivitti Are Oy:n HR-projektin maaliin

ReferenssiTalotekniikkaurakointia ja kiinteistöpalveluita tarjoavassa Are Oy:ssä siirryttiin Mepcon HR-järjestelmän käyttäjäksi kesällä 2016. Aiemmin työsuhteen elinkaarta hallinnoitiin toiminnanohjausjärjestelmän kautta, mutta yrityksen kasvun myötä uuden järjestelmän hankinta tuli ajankohtaiseksi.

"Are työllistää noin 2900 työntekijää ympäri Suomea", Are Oy:n henkilöstön kehittämispäällikkö Päivi Lyly kertoo. "'Teemme töitä yhdessä' on yksi Aren tärkeimmistä arvoista. Mielestäni se toteutui hyvin tässä projektissa, jossa pysyttiin myös aikataulussa ja budjetissa."

Pääkäyttäjät avainasemassa


Tiimityön merkitys korostui projektin aikana. Päätökset tehtiin porukalla ja loppukäyttäjät otettiin mukaan suunnittelutyöhön. Erityisen tärkeää oli oikeiden avainhenkilöiden valinta.

"Projektin onnistuminen on todella monen asian summa", Päivi Lyly jatkaa. "Yksi olennaisimmista asioista on valita pääkäyttäjät huolella. Heidän on hyvä olla kiinnostuneita tietojärjestelmistä ja henkilötietojen käsittelystä. Tässä onnistuimme mielestäni hyvin."

"Meillä oli pääkäyttäjinä ja järjestelmää rakentamassa sellaiset osaavat ja sitoutuneet henkilöt, jotka jaksoivat puurtaa väsymättä ja sinnikkäästi", Päivi Lyly kiittää. "Vaikka moni asia on toki mielekästä ja innostavaa, myös työläitä vaiheita tulee eteen. On ehdottomasti pääkäyttäjien ansiota, että tällainen projekti onnistuu."

Loppukäyttäjät mukaan projektiin


Pääkäyttäjien lisäksi myös loppukäyttäjät on huomioitava projektin aikana. Are Oy:ssä HR-järjestelmää käyttävät esimiehet, HR, talous ja muutamat muut tukitoiminnot.

"Meillä loppukäyttäjän näkökulma otettiin huomioon alusta alkaen", Päivi Lyly kertoo. "Esimiehet pääsivät kommentoimaan järjestelmän sisältöjä suunnitteluvaiheessa ja käyttäjäkoulutuksen jälkeen. Palautteen perusteella lomakkeita vielä muokattiin ennen varsinaista käyttöönottoa."

Järjestelmän käyttöönottoon oli Aressa varauduttu käyttäjäkoulutuksin ja tarvittaessa myös lisäkoulutuksin. Aivan kaikki esimiehet eivät kuitenkaan koulutuksiin ehtineet, vaan tutustuivat järjestelmään omatoimisesti ohjeistuksen avulla.

"Heidän palautteensa oli: tätä järjestelmää on helppo oppia käyttämään!" Päivi Lyly kertoo. "Yksi projektin tärkeimmistä tavoitteista olikin se, että uusi järjestelmä helpottaa esimiesten arkea. Ja tämä tavoite toteutui."

HR-järjestelmän vahva prosessituki keräsi kiitosta


Erityisesti kiitosta sai järjestelmän vahva prosessituki. "Meillä sovelletaan useita eri työehtosopimuksia", Päivi Lyly toteaa. "Kaikissa on omat erityspiirteensä, joiden muistaminen voi olla haaste. Etenkin, jos esimies rekrytoi harvoin."

"Järjestelmän hienous esimiesten kannalta on se, että järjestelmä ohjaa tekemään oikeita valintoja. Kun esimies esimerkiksi perustaa uutta työsuhdetta ja valitsee käytettävän TES:in, järjestelmä antaa hänelle valittavaksi juuri niitä vaihtoehtoja, jotka liittyvät tähän työehtosopimukseen."

"Työsuhteen perustaminen on entistä helpompaa, kun järjestelmä ohjaa valintojen teossa eikä kaikkia yksityiskohtia tarvitse tarkistaa erikseen."

Järjestelmätoimittajan vankka kokemus tuo varmuutta


"Myös yhteistyö Mepcon kanssa sujui hyvin", Päivi Lyly kiittää. "Olemme saaneet sellaista palvelua, jota olemme heiltä tarvinneet. Projektin aikana todella huomasi, että Mepcolla on takanaan yli 300:n käyttöönoton kokemus. Se hyödytti myös meitä."

Suosittelija:

“Myös yhteistyö Mepcon kanssa sujui hyvin”, Päivi Lyly kiittää. “Olemme saaneet sellaista palvelua, jota olemme heiltä tarvinneet. Projektin aikana todella huomasi, että Mepcolla on takanaan yli 300:n käyttöönoton kokemus. Se hyödytti myös meitä.”

Päivi Lyly, henkilöstön kehittämispäällikkö

Pinterest
Referenssin infoboxi
Accountor HR Solutions Oy

Tiedot

Tilaaja: Are Oy
Ajankohta: 2016
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Martti Rinne, myyntipäällikkö, 0400 715 055, martti.rinne(at)accountorhr.fi

Lisätietoja

Yritysprofiili Accountor HR Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
BI ja raportointi
HR
Projektinhallinta

Omat tagit

henkilöstöhallinta
Henkilöstöhallinto
Mepco HRM

Erikoisosaaminen

Dokumenttien hallinta
Integraatiot
Käyttäjähallinta
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS
Sisällönhallinta

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin Accountor HR Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Accountor HR Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Accountor HR Solutions - Muita referenssejä

Accountor HR Solutions - Muita bloggauksia

Siirry yrityksen profiiliin Accountor HR Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

It- ja ohjelmistoalan työpaikat

Kaikki it-alan työpaikat »

Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit

ite wikin referenssihaku »

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

VR otti käyttöön koodarin vapaa-ajalla kehittämän ratkaisun flashittomaan lipunvaraukseen
Markkinointiteknologia tuottaa B2B-myynnille liidejä, mutta se edellyttää sisällöntuotantoa
Maria 01 laajentuu Euroopan suurimmaksi startup-kampukseksi vuoteen 2023 mennessä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia