Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tiikman Oy: ”Ensimmäistäkään euroa ei mene ohi”

ReferenssiKun Juha Tiikkainen 10-vuotiaana lykki 4H-yhdistyksen kautta lähialueen naapureiden nurmikoita taskurahan toivossa, oli jo selvää, että jonain päivänä hän ryhtyisi yrittäjäksi. Tuo päivä koitti vuonna 2014, kun hän perusti Tiikman Oy:n Vantaalle yhdessä yhtiökumppaninsa Aleksi Mantilan kanssa.

Tiikman on erikoistunut sähköurakointiin ja toteuttaa erityisesti toimitilakohteita, hoivatiloja sekä asuntokokonaisuuksia rakennusliikkeille. Matkan varrella yrityksen toiminta on vähitellen kasvanut ja nykyään se työllistää yhteensä yhdeksän henkilöä. Vuoden 2020 liikevaihdon odotetaan asettuvan jonnekin 1,5-2 miljoonan euron väliin.

 

Tarve tarkemmalle seurannalle

Ennen Tiikmanin perustamista, työskennellessään urakkatöissä asentajana, Aleksi Mantila alkoi kehitellä työkalua työurakoiden laskentaan ja seurantaan. Sama ratkaisu otettiin käyttöön myös Tiikmanin toimintojen hallintaan yritystä perustettaessa. Toiminnan kasvaessa kävi kuitenkin selväksi, että kokonaistoiminnan hallinta ja erityisesti seuranta vaativat järeämpiä työkaluja.

– Omassa intrassamme laskentalitteroille määritellyt tavoitearviot päivitetään tuntikirjauksen yhteydessä, joten työurakan keskituntiansion ja valmiusasteen seurantaan se on hyvä työkalu. Aluksi hoidimme intran kautta myös osto- ja myyntilaskut sekä työmaat ja niiden seurannan, mutta olihan se kokonaisuus aika lapsenkengissä. Seuranta oli enemmän sellaista Excel-pohjaista kokonaisseurantaa, ei meillä ollut mitään hajua yksityiskohdista. Siksi aloimme miettiä, kuinka pystyisimme oikeasti seuraamaan eri osa-alueita.

Seurantatarpeen lisääntymisen myötä Tiikmanilla päätettiin pari vuotta sitten ottaa käyttöön Adminet, joka oli tullut tutuksi jo yritystoiminnan alkuvaiheessa.

– Olimme käyneet Admicomin juttusilla melko pian yrityksen perustamisen jälkeen ja jo silloin totesimme, että siellä olisi moneen asiaan aika hyvät ratkaisut. Asia jäi hautumaan muutamaksi vuodeksi, kunnes keväällä 2018 siirsimme tuntikirjauksia lukuun ottamatta koko toimintamme hallinnan Adminettiin sekä palkanlaskennan ja kirjanpidon Admicomin tilitoimistoon.

 

Tiikkaisen mukaan Adminetin vahvuus on kattava kokonaisuus, jolla sähköurakoitsijan on helppo hallita kaikkia toimintojaan.

– Adminet on yksi kattava järjestelmä, jonka sisällä on oikeasti kaikki tarvittavat palaset. Toiminta helpottuu paljon, kun kaikki asiat voidaan hallita sujuvasti verkossa ja järjestelmän automatiikka tekee niin paljon asioita käyttäjän puolesta. Olemme olleet tosi tyytyväisiä siihen, kuinka hyvin Adminet palvelee liiketoimintaamme.

Urakat paremmin hallintaan

Puhtaasti urakointiin keskittyvälle yritykselle Adminet on tarjonnut monia toimivia ratkaisuja niiden hallintaan ja laskutuksen varmistamiseen.

– Meidän liikevaihdosta varmaan 90 % kulkee maksuerätaulukoiden kautta ja niiden hallintaan olemme saaneet Adminetistä hyvät työkalut. Kaikki lähtee siitä, että avataan keikka, luodaan budjetti ja lisätään maksuerät, jotka voidaan lähettää asiakkaalle hyväksyttäväksi suoraan Adminetistä ja laskuttaa täppää painamalla sovittujen työvaiheiden valmistuttua. Maksuerälaskutuksen hallitseminen on Adminetissä sen verran helppoa hommaa, ettei siihen ihan hirveästi aikaa ja energiaa tuhlaannu.

Tärkeää on pystyä hallitsemaan myös urakoiden lisätyöt ja varmistaa, että kaikki niihin liittyvät tunnit ja tarvikkeet tulee kirjattua ylös.

– Lisätöiden hallinnassa on tapahtunut iso muutos aiemmasta tavasta, jossa työmaalla kirjattiin niihin liittyvät tunnit ja tarvikekäyttö pahvilapuille. Nyt perustamme joka työmaalle esimerkiksi asukasmuutoksia ja tuntityölisätöitä varten omat työtilaukset, joille niihin liittyvät ostot ja tunnit kirjataan sitä mukaa, kun niitä tulee. Adminet niputtaa työtilaukset yhteen kohteen seurantaa varten, jolloin kokonaisuus pysyy hyvin hallussa.

 

Tarkempi lisätöiden hallinta on tärkeää erityisesti laskutuksen varmistamisessa.

– On ihan mieletöntä, kuinka hyvin Adminetissä pystyy hyödyntämään työtilauksia lisätöiden hallinnassa ja laskutuksessa. Itse koen, että ei voi kuin katsoa peiliin, jos tällä toimintatavalla jää työmaista jotain laskuttamatta.

Työmaiden seuranta ajan tasalle

Adminetistä Tiikman on saanut käyttöönsä myös urakointiliiketoimintaansa palvelevat seurantatyökalut, kun toteumien seuraaminen ei ole enää pelkästään valmistuneiden kohteiden tuloutuksen varassa.

– Aikaisemmin meillä ei ollut käytössä valmistusastelaskentaa ja tulosta laskettaessa pelkkien kulujen vähentäminen tuloista ei tällaisella toimialalla vielä kauheasti kerro todellisuudesta. Jos vaikka vuoden kestävän työmaan oikean toteuman saa tietää vasta luovutuksen jälkeen, niin siinä välissä on ehditty laskea aika monta urakkaa mahdollisesti väärillä hinnoilla.

Tarkka ja reaaliaikainen seuranta antaa mahdollisuuden reagoida poikkeamiin ilman viiveitä.

– Nyt pystymme koko ajan seuraamaan työmaan oikeaa toteumaa sen edetessä. Jos esimerkiksi ainekäyttö on laskettua korkeampi, näemme heti mistä korkeammat kustannukset johtuvat ja pystymme huomioimaan sen saman tien uusissa laskennoissa. Nyt tiedämme oikeasti, kuinka urakat etenevät.

Urakoiden tilanteita Tiikkainen seuraa aktiivisesti Adminetin porautuvalla seurantatyökalulla data-analysaattorilla.

– Itse tykkään numeroista, joten on ollut mukava, että voin milloin tahansa käydä tekemässä va-oikaisulaskennan ja halutessani purkaa joka ikisen luvun pieniin osiin aina ostolaskutasolle asti. On huippu juttu, että kaikki tieto on reaaliajassa ja näen ihan oikeasti, mikä on juuri sen hetkinen tilanne. Data-analysaattori on tosi monikäyttöinen työkalu urakoiden ja koko liiketoiminnan seurantaan.

 

Vapauttaa resursseja ja varmistaa laskutuksen

Nykyaikaisen ja automatisoidun järjestelmän vaikutus näkyy Tiikmanilla toimintojen hallinnan ja seurannan helppoutena. Kaiken keskiössä on laskutuksen varmistaminen.

– Jos hyödyntää Adminettiä oikein, niin ensimmäistäkään euroa ei mene ohi. Mikään ostotilaus, lisätyö tai käteiskuittilasku ei varmasti jää vahingossa laskuttamatta tai pyörimään kuukausiksi jonnekin – tai jos jää, niin se on ihan omaa tyhmyyttä. Tämä on olennaista, koska laskuttaminen ja sitä kautta liikevaihdon kerryttäminen on kuitenkin ihan yritystoiminnan perusjuttuja.

Laskutuksen varmistamisen lisäksi järjestelmä tekee ison määrän rutiinitöitä käyttäjän puolesta, joten henkilöresursseja ei tarvitse käyttää hallinnollisen rutiinityön hoitamiseen.

– Ilman automatisoitua järjestelmää tällaisessa parin miljoonan yrityksessäkin pitäisi olla toimistohenkilö mapittamassa laskuja ja hoitamassa muuta hallinnollista työtä. Jo pelkästään kulu toimistotyöntekijän palkkaamisesta olisi varmasti monta kertaa nykyisiä järjestelmäkustannuksiamme suurempi.

Moderneilla ohjelmistoratkaisuilla yritykset voivat saavuttaa merkittävää kustannustehokkuuden parantumista. Siksi Tiikkaisen mukaan juuri nyt voisi olla oikea aika miettiä omien järjestelmiensä päivittämistä nykyaikaan.

– Vaikka puhutaan, että tällä hetkellä ei olisi varaa panostaa uusiin järjestelmiin, niin mielestäni se on ennemminkin päinvastoin. Tässä tilanteessa nimenomaan kannattaisi panostaa siihen, että saadaan automatisoitua toimintoja, pienennettyä kiinteitä kulurakenteita ja varmistettua jokaisen euron kotiuttaminen.

(KUVAT: Tero Honkaniemi)

Suosittelija:

Ilman automatisoitua järjestelmää tällaisessa parin miljoonan yrityksessäkin pitäisi olla toimistohenkilö mapittamassa laskuja ja hoitamassa muuta hallinnollista työtä. Jo pelkästään kulu toimistotyöntekijän palkkaamisesta olisi varmasti monta kertaa nykyisiä järjestelmäkustannuksiamme suurempi.

Juha Tiikkainen

Pinterest
Referenssin infoboxi
Admicom Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Tiikman Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili Admicom kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Projektinhallinta
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Rakentaminen

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Omat tagit

Talotekniikka
Sähköala
Urakointi
urakointi-erp
urakointijärjestelmä
urakoitsija
asennusorganisaatio
huolto- ja asennuskäyttö
Asennus
Tarjouslaskenta
Kokonaisjärjestelmä
liiketoiminta-alusta
Liiketoiminnan suunnittelu ja seuranta
töiden seuranta
projektiseuranta
Seuranta
Palkanlaskenta
kirjanpito
reaaliaikainen kirjanpito
jatkuva kehitys
automatiikka
automatisointi
taloushallinnon automatisoidut prosessit
prosessien automatisointi
Kehittäminen
Liiketoimintaprosessien kehittäminen
liiketoiminnan kehittäminen
kustannustehokkuus
Tehokkuus
maksuerätaulukot
maksuerälaskutus
laskutus
automaattiset laskutusperusteet
laskutuksen tehostaminen
Laskutusohjelma
verkkolaskutus
Sähköinen laskutus
laskutusprosessi
Osatuloutus
Budjetointi ja ennustaminen
kustannushallinta
porautuva raportointi
resurssien hallinta
valmistusastelaskenta

Siirry yrityksen profiiliin Admicom kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Admicom - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Admicom - Muita referenssejä

Admicom - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia