Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tietovarastot ovat nykyajan liiketoimintatiedon selkäranka

BloggausTietovetoisen päätöksenteon aikakaudella tietovarastojen roolia ei voi liikaa korostaa. Pilvipohjaiset tietovarastot ovat modernin liiketoimintatiedon selkäranka. Ne tarjoavat keskitettyä, johdonmukaista ja korkealaatuista dataa strategista suunnittelua ja parempaa päätöksentekoa varten.

Tietovarasto on keskitetty paikka, johon tallennetaan suuria määriä dataa eri lähteistä. Toisin kuin perinteiset tietokannat, tietovarastot on suunniteltu käsittelemään monimutkaisia kyselyjä ja analyyttisiä prosesseja. Ne mahdollistavat organisaatioille erilaisten tietolähteiden yhdistämisen, varmistaen datan johdonmukaisuuden, eheyden ja läpinäkyvyyden koko organisaatiossa. Tietovarastot antavat organisaatioille tehokkaita liiketoimintatiedon työkaluja. Nämä työkalut mahdollistavat syvällisen analyysin, trendien tunnistamisen ja ennustamisen, mikä on kriittistä strategiselle suunnittelulle ja kilpailuedun saavuttamiselle.

Yksi tietovaraston ensisijaisista eduista on datan keskittäminen. Yhdistämällä dataa useista lähteistä organisaatiot voivat hallita tietojaan tehokkaammin ja varmistaa, että kaikki osastot käyttävät samoja datasarjoja. Datan laadun ja johdonmukaisuuden ylläpitäminen on ratkaisevan tärkeää jokaiselle organisaatiolle. Tietovarastot noudattavat tiukkoja datanhallintakäytäntöjä varmistaen datan tarkkuuden, täydellisyyden ja johdonmukaisuuden. Tämä johtaa luotettavampiin raportteihin ja parempaan päätöksentekoon.

Tietovaraston arkkitehtuuri ja suunnittelu 

Tietovaraston toteuttaminen vaatii huolellista suunnittelua, oikeat työkalut ja jatkuvaa ylläpitoa. Haasteista huolimatta hyödyt ylittävät selvästi esteet, tehden tietovarastoista tärkeän investoinnin kaikille datavetoisille organisaatioille. 

Tietovaraston toteuttamisen ensimmäinen vaihe on tarkka suunnittelu. Tämä sisältää laajuuden määrittämisen, tietolähteiden tunnistamisen ja keskeisten mittareiden ja ulottuvuuksien määrittämisen, joita käytetään analyysissä. Tietovarastoa suunniteltaessa on tärkeää konsultoida ammattilaisten kanssa siitä, miten tietovarasto- ja BI-kokonaisarkkitehtuuri kannattaa rakentaa. Vaikka modernit BI- ja pilviteknologiat tarjoavat monia mahdollisuuksia, perusperiaatteet eivät ole muuttuneet. Tavoitteena ei pitäisi olla tuottaa isoa määrää monimutkaisia raportteja täynnä laskentaa. Tällainen lähestymistapa on ylläpidollisesti kestämätön ja aiheuttaa helposti virheitä, joita voi olla vaikea havaita ja pienienkin muutoksien tekeminen voi olla hankala toteuttaa. Kuten kaksikymmentä vuotta sitten, monimutkaiset laskennat ja data snapshotit kannattaa edelleen tehdä tietovarastossa.

Käyttöönotto ja ylläpito 

Tietovaraston käyttöönotto sisältää infrastruktuurin perustamisen, ETL-prosessien konfiguroinnin ja datan siirtämisen lähdejärjestelmistä. Kun tietovarasto on toiminnassa, sen jatkuva ylläpito on tarpeen suorituskyvyn ja luotettavuuden varmistamiseksi. Tämä sisältää järjestelmän terveyden seurannan, kyselyjen optimoinnin ja tietovaraston päivittämisen liiketoiminnan tarpeiden muuttuessa. 

Tietovarastoprojektit on tunnettu hankkeina, jotka ovat saattaneet kaatua raskaisiin määrittely- ja mallinnusvaiheisiin, mutta käänteentekevät innovaatiot Data Vault -mallinnusmenetelmän muodossa ovat muuttaneet projektien läpimenoaikaa merkittävästi. Sen avulla keskeytyneitä tietovarastoprojekteja ei juuri enää näe. Tähän kun lisää työkalut tietovaraston kehityksen automatisointiin, joka vapauttaa resursseja, niin uuden tietovaraston pystyttäminen ei kuulostakaan enää niin raskaalta hankkeelta.

Tähän kaikkeen ei tarvitse kuin tietenkin oikean kumppanin löytäminen tietovarastoprojektin toteuttamiseen. Suositeltua onkin löytää tietovarasto- ja BI-kumppani, joka tuntee organisaatiosi ERP-järjestelmän mahdollisimman hyvin. Esimerkiksi IFS-järjestelmän tapauksessa Avesolle riittää lista tietovarastoon vietävistä dataobjekteista. Voit osoittaa IFS:n ruudulta, mitkä tiedot haluat tietovarastoon ja Aveso hoitaa loput. Sen lisäksi Aveso Cloud DW for IFS -ratkaisumme valmiit tietomallit tarjoavat alustan, jonka päälle on helppoa ja nopeaa toteuttaa raportointia. Lisäksi pitkä kokemuksemme IFS-järjestelmistä ja IFS-asiakkuuksista on auttanut meitä keräämään liiketoiminnalle olennaisimmat tietomallit tietovaraston rakentamiseen IFS:n päälle.

Lue alkuperäinen postaus Aveson sivuilta

Lue lisää Aveson tietovarastopalveluista

Ota yhteyttä Avesoon

Pinterest
Aveso Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Aveso kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Big Data
Master Data MDM

Toimialakokemus

Pankki ja vakuutus
Prosessiteollisuus
Raaka-aineet ja energia
Rakentaminen
Telekommunikaatio
Valmistava teollisuus

Teknologia

Azure

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Tietovarasto pilvessä
Azure tietovarastointi
Tietovarastoautomaatio

Siirry yrityksen profiiliin Aveso kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Aveso - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Aveso - Muita referenssejä

Aveso - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia