logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Tietokoneita tarvitseville, hyvää mieltä kaikille

BloggausMepco lahjoitti Tampereen Kehitysvammaisten tuki RY:lle yhdeksän konetta.

”Koneita on jaettu tähän mennessä huikea määrä, ja ne ovat vastaanottajille iso ja hieno asia”, kertoo Tampereen Kehitysvammaisten tukikeskuksen toiminnanjohtaja Päivi Kaltio. Hän jatkaa, että koneita jaetaan hakemusperiaatteella. Tällä kertaa kaikille hakemuksen jättäneille riitti kone. Yksi meni yhdistyksen kerhotiloihin. ”Jos koneita on ollut vähemmän kuin halukkaita saajia, annamme ne vähävaraisimmille. Monilla perheillä ei ole varaa kustantaa tyttärelle tai pojalle konetta.”

Opiskelua ja yhteydenpitoa

Kaltio kertoo, että koneiden käyttäjät ovat valveutuneita nuoria, joille koneet ovat tuttuja jo koulusta. Varsinkin yhteydenpidossa tietokoneilla on merkittävä osa, sillä kehitysvammaisen sosiaalinen elämä voi olla kapeaa. Pimeään vuodenaikaan ulos ei tule lähdettyä kovin usein. ”Tietokoneet ovat näille nuorille tuttuja juttuja. He opettelevat niiden käyttöä koulussa ja jatkavat kotona. He puuhaavat koneella samoja asioita kuin muutkin nuoret – katsovat YouTubesta Kummelia, kirjoittelevat sähköposteja ja seuraavat sosiaalista mediaa. Myös jääkiekon katselu on varsinkin pojille ykkösjuttu. Ja kyllä koneet ovat myös hyötykäytössä, eivät pelkkää hupia varten.” Esimerkiksi nuoremmat lapset käyttävät koneita opiskeluun. Niiden avulla voi harjoitella puheen ja laskemisen kehittämistä erilaisten ohjelmien avulla. Tällä hetkellä puhetta ja puhumista harjoittelee ohjelman avulla 6-vuotias Aapo. ”Myös läksyt hoituvat omalla koneella, jos tehtäviä on harjoiteltu jo koulussa samalla ohjelmalla. Koneet ovat siksi niin tärkeitä, että ne ovat lapsille, nuorille ja aikuisille ikiomia”, Kaltio summaa.

Seitsemäs tukivuosi

Mepco on lahjoittanut Tampereen Kehitysvammaisten tuki RY:lle koneita jo vuodesta 2008. Välillä on tarvittu Mepcon konsultteja avustamaan käytön kanssa. ”Olemme aikoinaan miettineet, miten voimme hoitaa omaa osaamme yhteiskuntavastuusta. Tietokoneiden lahjoittaminen on yksi oiva tapa. Kehitysvammaisten arki helpottuu monesti tietokoneen avulla, ja mehän olemme ohjelmistoyritys”, kertoo Mepcon hallintojohtaja Marjo Ylinen. Ylisen näkemystä puoltaa erään koneen saajan äidin, Majn, sähköpostitse saapunut onnellinen kiitos: ”Kalle pelaa koneella ja katselee innokkaasti pelien tuloksia. Mutta tärkeintä on, että teemme myöskin koulujuttuja. Etenkin ruotsin sanoja etsitään yhdessä. Ja sanat joita ei ymmärrä, niin haemme niille selityksiä. Isoin asia mistä kiitän on, että ilman teitä en koskaan, ikinä olisi tietsikkamaailmaan astunut.”

Pinterest
Accountor Enterprise Solutions Oy

Lisätietoja

Accountor Enterprise Solutions Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakkuudenhallinta CRM
HR
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ketterät menetelmät
Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

IT

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Accountor Enterprise Solutions Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Accountor Enterprise Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Accountor Enterprise Solutions - Muita referenssejä

Accountor Enterprise Solutions - Muita bloggauksia

Siirry Accountor Enterprise Solutions Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

It-ala elää yhä vahvemmin verkostoista
Liikennevirtojen analysointi tarjoaa huimia mahdollisuuksia liikennesuunnittelun ja kaupan alan kehittämiseksi.
Mikä on ohjelmistokehityksen hinta? Ohjelmistotalo julkaisi ohjelmistokehityspalveluiden hinnat kotisivuillaan

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia