logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Tietohallintojohtajien haasteet voitettavissa

BloggausDeloitten 2015 global CIO survey; Creating legacy -tutkimukseen osallistui 1 271 tietohallintojohtajaa 43 maasta 21 eri teollisuudenalasta. Tietohallintojohtajan onnistumista määrittää se, että kuinka hyvin he pystyvät edistämään yrityksen nykyistä kasvua ja kehittämään yrityksen työntekijöitä, prosesseja ja teknologiaa tulevaisuuden varalle.

Tutkimuksen mukaan tietohallintojohtajien toimintaympäristössä teollisuudenalojen rajat ovat hämärtyneet ja korvautuneet ekosysteemillä, johon kuuluvat yhteistyökumppanit, partnerit, asiakkaat ja jopa kilpailijat. Tietohallintojohtajan tehtävän raameja raajavat liiketoiminnan tavoitteet, yrityskulttuuri, johtajuus ja käytettävissä oleva tietotaito, verkosto sekä teknologiainvestoinnit.

Tutkimuksessa ilmeni, että kaikilla haastatelluilla on samoja liiketoimintaprioriteettejä, joka linkittyvät suoraan yrityksen ydinliiketoimintaan. Tietohallintojohtajat osallistuvat muun muassa asiakaskokemuksen tuottamiseen, työn suorittamiseen ja jopa liiketoimintamallien uudelleenmuotoiluun. Tämä pätee suuriin ja pieniin organisaatioihin kaikilla teollisuudenaloilla kaikissa tutkimusmaissa. Tietohallintojohtajan rooli on muuttunut tukifunktion johtamisesta liiketoimintafunktion johtamiseen ja yrityksen johto olettaa heidän tukevan tuloksen saavuttamista, mutta myös osaltaan edistävän strategisten hankkeiden toteutumista.

Tietohallintojohtajat olivat lähes yksimielisiä identifioidessaan viisi tärkeintä liiketoimintaprioriteettiään, joita olivat innovaatio, kasvu, asiakkaat, suoriutuminen ja kustannukset. Haastateltujen toiveena oli mahdollisuus keskittyä strategisiin tehtäviin ja käyttää vähemmän aikaa operatiivisiin toimiin. Tutkimuksen mukaan suurin este tämän toteuttamiseen oli osaavien resurssien puute.

Kysyttäessä tärkeimpiä henkilökohtaisia johtamisominaisuuksia kuusi ominaisuutta nousi ylitse muiden: kyky vaikuttaa sisäisiin sidosryhmiin, kommunikointitaidot, strategisten liiketoimintatavoitteiden ymmärrys, osaamisen johtaminen, teknologian kehityksen visiointi ja johtaminen sekä kyky johtaa monimutkaisia, nopeasti muuttuvia ympäristöjä. Haastateltavien mukaan heillä suurimmat puutteet tarpeiden ja kykyjen välillä olivat kyky vaikuttaa sisäisiin sidosryhmiin, osaamisen johtaminen sekä teknologian kehityksen visiointi ja johtaminen.

NerdyNetillä on ratkaisut tutkimuksessa ilmenneisiin tietohallintojohtajien haasteisiin. Tulemme avuksi innovoimaan ja rakentamaan perustellut ratkaisut ja palvelut. Tuemme liiketoimintafunktion johtamista. Seuraamme tarkasti teknologia kehitystä ja pystymme visioimaan ja rakentamaan ratkaisut, jotka kantavat pitkälle tulevaisuuteen. Toimimme tiiviissä ekosysteemissä, emme vain tietyllä teollisuudenalalla. Yhdessä olemme enemmän.

Terveisin,

Jarno Laihi

Toimitusjohtaja

Pinterest
NerdyNet Oy

Lisätietoja

NerdyNet Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta
Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Integraatiot
It-infrapalvelut
Käyttäjähallinta
Palvelin- ja kapasiteettipalvelut

Toimialakokemus

IT

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Siirry NerdyNet Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

NerdyNet - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

NerdyNet - Muita referenssejä

NerdyNet - Muita bloggauksia

Siirry NerdyNet Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

7 lupaavinta terveyden ja hyvinvoinnin startupia Suomesta
Drone-olympialaiset järjestetään syyskuussa Suomessa
Suosituimmat automerkit Länsiväylällä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia