Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tieto- ja viestintätekniikan ulkoistaminen HS-Worksille tehosti Puumerkin toimintaa

Referenssi

Puutukkuliikkeessä kova luotto HP:n kannettaviin tietokoneisiin

 

Puumerkki Oy on vuonna 1992 perustettu puutuotteiden tukkuliike, joka palvelee esimerkiksi rakennusliikkeitä, puuta hyödyntävää teollisuutta sekä yksityisiä liikkeitä. Vuonna 2017 yritys päätti ulkoistaa tieto- ja viestintätekniikan laitteineen ja palveluineen HS-Worksille. Suomessa, Virossa ja Latviassa toimivassa 175 henkilö työllistävässä yrityksessä tehdään nyt töitä HP:n kannettavilla tietokoneilla.

 

Puumerkin taustalta löytyy kaksi perinteikästä yritystä, 1953 alkunsa saanut Ovi- ja vaneriyhtymä Oy sekä 1952 perustettu Pitkäpuu Oy. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2017 noin 181 miljoonaa euroa. Nykyään yrityksen omistaa ruotsalainen pääomasijoittaja MiMir Invest AB.

 

”Syksyllä 2017 tapahtuneiden yritysjärjestelyiden jälkeen päätimme ulkoistaa tieto- ja viestintätekniikkamme osaavalle IT-kumppanille. Lähdimme kartoittamaan ja kilpailuttamaan laajasti kotimaisia sekä ulkomaalaisia IT-palvelutaloja. Halusimme löytää luotettavan kumppanin, joka on aidosti mukana arjessamme. Sen lisäksi tarvitsimme kumppanin, joka ymmärtää myös liiketoimintaamme. Harkitsimme suuria palvelutaloja, mutta niiden ongelmaksi ilmeni joustamattomuus mukautua liiketoimintamme tarpeisiin”, sanoo puumerkin IT Infrastructure Manager Antti Sintonen. ” Päädyimme valitsemaan HS-Worksin kumppaniksemme, ja lähdimme yhdessä kehittämään IT-infrastruktuuriamme heidän asiantuntijoiden kanssa. HS- Works toteuttaa meille käytännössä keskitetysti kaikki IT-palvelut.”

 

 

Laadukkaat työvälineet aina käyttövalmiina

 

Puumerkki yrityksessä tehdään myös huomattavan paljon työtä toimistotilojen ulkopuolella. HS-Works vastaa Puumerkin henkilöstön tietokoneiden, tablettien ja mobiililaitteiden toimituksesta ja käyttövalmiudesta.

 

”Laitteiden käyttö tapahtuu tietoturvapolitiikkamme mukaisesti. Asiakkaamme ostavat meiltä puutavaraa, ja myyjät liikkuvat aktiivisesti asiakkaidemme keskuudessa. Työntekijämme pääsevät yritysverkkoomme mistä vain VPN-yhteyden kautta, ja tietojärjestelmien käyttö sujuu sijainnista riippumatta yhtä tehokkaasti”, kertoo Sintonen. ”Henkilöstömme käytössä on noin 150 HP:n kannettavaa tietokonetta sekä muutama pöytäkone.”

 

”HP:n kannettavat kehittyvät jatkuvasti ja ovat yhä ohuempia, kevyempiä, tyylikkäämpiä ja tehokkaampia. Niiden telakoitavuus on hyvää, ja työpisteiden vaihtaminen sujuu ongelmitta muutamassa minuutissa. HP EliteBook -kannettavien laatu on korkealla tasolla, ja mahdolliset viat hoituvat takuuhuollon kautta nopeasti. HP:n kannettavat tarjoavat laajat ominaisuudet ja riittävän suorituskyvyn työntekoon. Lähitulevaisuudessa kaikki organisaatiomme tietokoneet ovat kannettavia. Ne auttavat eläytymään arjen muutoksiin”, kertoo Sintonen. ”Matkakustannukset ovat laskeneet paremman teknologian ja uusien laitteiden myötä merkittävästi.”

 

”Opastamme asiakastamme laitteiden ja IT-ratkaisujen valinnassa, jotta hankinnat pysyvät budjetissa. HP:n kannettavien tietokoneiden hinta-laatusuhde on kohdallaan, ja HP:n takuuhuolto toimii paikan päällä myös Virossa. HP:n tietokoneissa on runsaasti edistyksellisiä tietoturvaominaisuuksia. Olemme suunnitelleet ja rakentaneet Puumerkin kaikkiin toimipisteisiin myös tehokkaan yritysverkon”, sanoo HS-Worksin Mika Lausamo.

 

 

Kattavat palvelut yhdeltä toimijalta

 

Puutoimituksien keräämisessä hyödynnetään trukkeja, joissa käytetään tabletteja tehokkuuden parantamiseksi. ”HS-Works on meille erittäin tärkeä kumppani, ja yhteistyömme on sujunut hyvin. Olen jopa yllättynyt, kuinka laajaa osaamista heillä on. Olemme pystyneet ostamaan kaiken tarvittavan IT:n yhdeltä taholta, joka on parantanut toiminnan tehokkuutta. HS-Works reagoi nopeasti pyyntöihimme, ja yhteistyömme on laajentunut viimeisen vuoden aikana. He neuvovat meitä myös ohjelmistokehityksessä ja tekoälyn hyödyntämisessä”, korostaa Sintonen. ”Mobiililaitteemme voidaan tyhjentää etänä, mikäli laite sattuisi katoamaan.”

 

HS-Works tuottaa Puumerkille myös konesaliratkaisut ja verkkoympäristöt kaikkiin yrityksen toimipisteisiin sekä vastaavat niiden ylläpidosta ja valvonnasta.

HS-Works tuottaa myös konesaliratkaisut ja verkkoympäristöt kaikkiin Puumerkin toimipisteisiin. HS-Works myös vastaa näiden ylläpidosta ja valvonnasta. ”Olemme rakentaneet Puumerkin liiketoiminnan ja henkilöstön tarpeisiin optimaalisesti soveltuvat konesaliratkaisut palveluineen. Tuotamme ne kotimaisesta konesaliympäristöstä, ja uusien pilvipalvelimien käyttöönottokin sujuu vaivattomasti ilman erillisiä laitehankintoja”, Lausamo toteaa. ”Olemme yhdessä asiakkaamme kanssa tunnistaneet uusia kehitystarpeita, jotta esimerkiksi tilausten käsittely sujuu yhä automatisoidummin.”

 

Tekoälyn hyödyntäminen Puumerkin kaltaisessa yrityksessä on myös lähes välttämätöntä. Puumerkki hyödyntää tekoälyä kymmenien tuhansien dokumenttien arkistoinnissa.”Tarvittavat dokumentit löytyvät nyt nopeasti”, sanoo Sintonen. ”Haluamme ja vaadimme helppoa sekä nopeaa palvelua. Toiminnan pitää olla joustavaa, ja käyttötuen on toimittava tehokkaasti. Palvelutason pitää olla riittävän hyvää ja tietoturvan on oltava kunnossa kaikissa olosuhteissa.”

 

Suosittelija:

HS-Works on meille erittäin tärkeä kumppani, ja yhteistyömme on sujunut hyvin. Olen ollut myönteisesti yllättynyt siitä, kuinka laajaa osaamista heillä on. Olemme saaneet ostettua kaiken tarvittavan IT:n yhdeltä taholta.

Antti Sintonen, IT Infrastructure Manager, Puumerkki

Pinterest
Referenssin infoboxi
HS-Works Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Puumerkki

Lisätietoja

Yritysprofiili HS-Works kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

It-infra loppukäyttäjäpalvelut
Ohjelmistokehitys
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin HS-Works kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

HS-Works - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

HS-Works - Muita referenssejä

HS-Works - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia