Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tiedolla johtamisen huipulle neljän pysähdyksen taktiikalla

BloggausKaikki aikaa kestävä rakentaminen vaatii asianmukaiset perustukset. Neljän pysähdyksen taktiikka auttaa onnistumaan organisaation tiedolla johtamisen ratkaisujen käyttöönotossa. Nappaa suunnitelma haltuusi ja matkakumppanikin on tarjolla!

1. pysähdys: Datan hallinta

Kaikki aikaa kestävä rakentaminen vaatii asianmukaiset perustukset. Kun puhutaan liiketoimintatiedosta, tulee organisaation hajallaan oleva data kerätä talteen, historioida, harmonisoida ja mallintaa liiketoimintalogiikan mukaisesti. Siksi teemme organisaatiollenne data-alustan ja tietovaraston, joka on palvelumallimme mukaisesti omaisuuttanne, mutta jonka ylläpidosta ja kehittämisestä me vastaamme – jatkuvana palveluna. Datan hallinnan tulee perustua muuttuviin liiketoiminnan tarpeisiin, minkä takia olemme valinneet työkaluksemme korkeaan automaatioasteeseen pohjautuvan Data Vault -käsitemallinnuksen. Jatkuvuutta ja turvaa tuo käyttämämme Microsoftin tietovarastoteknologiat.

Yritykset eivät ole koskaan aiemmin käyttäneet yhtä paljon eri ohjelmistoja toimintansa ohjaamiseen kuin nykyään. Ennustan trendin jatkuvan myös tulevina vuosina ohjelmistojen kehityssyklien ja jakelun yhä nopeutuessa. Tämä luo datallenne myös uudenlaisia käyttötarkoituksia ja vaatimuksia kuten esimerkiksi Master Datan hallinnan, datan laadun kontrolloinnin sekä integroitavuuden osaksi muita sovelluksia ja teknologisia alustoja. Datan hallinta on merkittävässä asemassa onnistumisen kannalta. Siksi kiinnittäisin paljon huomioita siihen, että tietovarasto on jatkuvassa kehityksessä, monitoroinnissa, kestää aikaa sekä päivittyy yrityksenne kasvun mukana.

2. pysähdys: Raportointi & analyysit

Datan arvo johtamisessa syntyy luotettavuuden, saavutettavuuden ja käytettävyyden kautta. Näiden avulla mahdollistuu ymmärrys, tieto ja tietoon nojautuva päätöksenteko. Tällä pysäkillä mukaan tulee lisää ihmisiä erilaisten käyttöryhmien, -roolien ja -tarkoitusten kautta. Jotta saamme koko organisaation mukaan tiedolla johtamisen kulttuuriin ja tiedolla toimimiseen, olemme luoneet repullisen parhaita käytäntöjä ja valmiita ratkaisuja liittyen esimerkiksi:

- Johtoryhmä- ja hallitusraportoinnin ratkaisuihin sekä strategisten tavoitteiden seurannan linkittämisen johtamisen työtilaan

- Konserniraportoinnin, konsolidoinnin ja talousseurannan prosessien kehitykseen

- Tulosyksiköiden avainhenkilöiden tulosvastuun läpinäkyvyyteen ja seurantaan

- Asiakas-, tuote- ja palvelukannattavuuden ymmärryksen muodostumiseen

- Myynnin tehokkuuden ja suorituskyvyn mittaamiseen

- Projektien kannattavuuden ja kassavirtavaikutusten mallintamiseen

Iteratiivinen lähetymistapa soveltuu erinomaisesti niin BI-raportoinnin kuin datan hyödyntämistaidonkin jalkauttamiseen organisaatiossa, kun mukaan otetaan ihmisiä erilaisilta lähtötasoilta. On myös aivan normaalia, että raportoinnin käyttöönoton yhteydessä huomataan, ettei lähtödata kaikilta osin palvele liiketoiminnallisia tavoitteita ja joudumme palaamaan datan hallinnallisiin ratkaisuihin. Kun uutta raportointi- ja analyysityökalua otetaan käyttöön, organisaatiostanne nousee esiin soihdunkantaja(t), joka toimii muutoksen ajurina, kun uutta dataan pohjautuvaa tekemisen kulttuuria ajetaan sisään.

3. pysähdys – Ennustaminen & suunnittelu

Kolmannen pysähdyksen kohdalla olemme jo saavuttaneet tietovaraston päälle rakennetun näkymän liiketoiminnan tapahtumiin eli aktuaaleihin. Tiedolla johtamisen ratkaisuja on alkanut käyttää organisaatiostasi ihmisiä ylimmän johdon lisäksi niin taloudesta, myynnistä, HR:stä kuin tuotannostakin. Olette valmiita luopumaan Excelissä ylläpitämistänne ennuste- ja budjetointiversioistanne.

Samalla lailla kuin raportoinnin puolella tarjoamme kattavaa ja pitkälle tuotteistettua ratkaisupalettia myös ennustamiseen ja suunnittelun kehitttämiseen. Selkeyden ja tehokkuuden vuoksi toteutamme ratkaisut samaan käyttöliittymään, jossa aktuaalien analyysit ja seuranta on totuttu käymään läpi. Tämä helpottaa uusien sidosryhmien, esimerkiksi kustannuspaikasta vastaavien osallistumisen rullaavien ennusteiden tekemiseen.

Nykytilan huolellisen kartoittamisen jälkeen toteutamme ratkaisun, joka sisältää suunnittelu- ja ennusteprosesseihin selkeyttä tuovia tiedon syöttämisen vaiheita, kontrollipisteitä, versiointia sekä työnohjauksellisia rakenteita. Lopputuloksena ajan tasaiset kokonais- ja osaennusteet ja suunnitelmat ovat liiketoiminnan käytettävissä raportoinnin näkymissä.

4. pysähdys: Ohjaava analytiikka

Tälle pysäkille ei tulla yksin. Olet siis onnistunut työssäsi, jos saavutte ryhmänne kanssa tänne asti. Nyt on paikka ravistaa koneestanne potentiaalinen suorituskyky ulos.

Liiketoimintadataanne ja organisaationne strategista suunnitelmaa hyödyntäen tuomme yrityksen, tiimien ja yksilöiden tavoitteet (OKR/KPI) ja suoritukset näkyville. Näin jokainen ihminen ymmärtää oman roolinsa strategian toimeenpanossa ja suorituskyvyn mittaaminen on läpinäkyvää organisaation kaikilta tasoilta.

Ohjaavan analytiikan avulla saat herätteitä ja nostoja sinulle tärkeistä tunnusluvuista. Johdon käytettävissä olevan tiedon laatu on parantunut siinä määrin, että käytät aikasi tiedon analysointiin ja johtamiseen sen sijaan, että käyttäisit aikaasi tiedon työstämiseen.

Näkymät huipulta

Saavutettuasi huipun neljän pysähdyksen jälkeen, olet käyttänyt aikaa matkan tekemiseen vähintään vuoden, todennäköisesti useammankin. Organisaatiosi osaamiskäyrä datan hyödyntämiseen osana johtamisen ratkaisuja on noussut eksponentiaalisesti lähtöruudusta lähtemisen jälkeen. Huipulta näkyy kaukana horisontissa uusi vielä korkeampi huippu, joka odottaa sinua ja tiimiäsi saapuvaksi. Olette päässeet vauhtiin, ettekä halua lopettaa. Kyseessä ei ollutkaan projekti, vaan prosessi. Siispä onnistumisen iloa uusien huippujen valloittamiseen!

Mikäli kaipaat matkanjohtajaa valloittamaan kanssanne edessänne olevia huippuja, osallistun mielelläni kanssanne matkan tekoon tai voin vähintään kertoa kokemuksistamme jo tehdyistä seikkailuista. Matkakumppanina tarjoamme käyttöönne teknisen osaamisemme yhdistettynä liiketoimintaymmärrykseen. Matkalla muokkaamme liiketoimintanne datan käyttövalmiiksi johtamisen sovelluksiksi. Tekemisemme perustuu jatkuvaan palveluun, joten tarjoamme ennakoitavuutta, luotettavuutta ja helppoutta koko muutosmatkan ajalle – ilman teknologiajargonia.

Lauri Vornanen - kirjoittaja on Visionbay Solutions Oy:n osakas ja myyntijohtaja.

Pinterest
Visionbay Solutions Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Visionbay Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Tietoturva

Omat tagit

tiedolla johtaminen
tiedolla toimiminen

Siirry yrityksen profiiliin Visionbay Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Visionbay Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Visionbay Solutions - Muita referenssejä

Visionbay Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia