Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tiedolla johtamisen huipulle - mutta miten tieto syntyy?

BloggausDigitalisaatio, tieto- ja viestintäteknologioiden kehittyminen ja talouden globalisaation nopea eteneminen ovat muuttaneet työelämän ja koko yhteiskunnan rakenteita. Se, mikä on aiemmin ollut mahdollista vain suurille toimijoille, on teknologian kyvykkyyden kehittymisen ja halpenemisen myötä mahdollistanut datan hyödyntämisen kilpailuetuna myös pienemmille organisaatioille.

Nykyisessä teknistaloudellisessa yhteiskunnassa tieto on organisaation tärkeintä pääomaa ja kaikki vaikuttaminen perustuu tietoon. Parhaiten markkinoilla menestyvät ne yritykset, jotka ymmärtävät datan arvon ja osaavat yhdistää tietojärjestelmäresurssit aineettomiin resursseihin tiedon synnyttämiseksi. Tietokoneet ovat hyviä keräämään dataa ja noudattamaan niille asetettuja sääntöjä, mutta vain ihminen kykenee syväanalysoimaan datasta tietoa.

Tiedolla johtamisen ratkaisut ovat osa organisaation kaikkia prosesseja ja arjen tekemistä.

Datan muuntaminen tiedoksi on johdon strateginen päätös ja suunnitelmallista, pitkän tähtäimen toimintaa, johon koko organisaatio sitoutuu. Lähdettäessä arvioimaan investointeja tiedolla toimimiseen tulisi päättää miten data tuodaan aidosti mukaan yrityksen liiketoimintatavoitteisiin ja miten sitä voidaan hyödyntää tehokkaan kasvun mahdollistajana. Lisäksi tulisi päättää milloin datasta syntyy tietoa, miten tietoa jaetaan organisaatiossa ja kenelle. Data itsessään ei ohjaa liiketoimintaa, vaan ihmiset päättävät miten dataa hyödynnetään ja mitä datasta syntyvällä tiedolla tehdään. 

Kutsumme tätä päätöksentekoprosessia Visionbaylla tiedolla johtamisen poluksi, jonka varrella data on teknistä raakafaktaa, datasta syntyvä informaatio organisoitua dataa ja siitä syntyvä tieto liiketoiminnan kasvulle merkityksellistä informaatiota.

Käytettävin data on reaaliaikaista, historiaan perustuvaa ja laadullista. Teknologiat muuttavat datan informaatioksi esimerkiksi talouden, johdon tai operatiivisen -raportoinnin muodossa, mutta vain ihminen voi muuttaa informaation tiedoksi analysoimalla, suunnittelemalla ja jakamalla tietoa sidosryhmilleen aina henkilöstöstä, asiakkaisiin ja yhteistyökumppaneihin.

Data ei siis ole yhtä kuin tieto. Data ja informaation suhde on organisaatiopohjaista, kun taas informaation ja tiedon suhde on tulkinnallista. Tieto syntyy tavoitteellisesta, innovatiivisesta ja kehittävästä kulttuurista, teknologian ja ihmisen vuorovaikutuksessa. Paras taloudellinen tulos on saavutettavissa yhdistämällä teknologinen älykkyys organisaation jäsenten väliseen ajatteluun. Siksi haluamme tietää: ”mikä tieto auttaisi sinua onnistumaan työssäsi paremmin?”

Anne-Maria Hauhio - kirjoittaja työskentelee Visionbay Solutions Oy:ssä Service Managerina

Pinterest
Visionbay Solutions Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Visionbay Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Myynti
Projektinhallinta
Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Big Data
Dokumenttien hallinta

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

tiedolla johtaminen

Siirry yrityksen profiiliin Visionbay Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Visionbay Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Visionbay Solutions - Muita referenssejä

Visionbay Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia