Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

TES-sovellus on ammattiliiton työkalu työehtosopimusten ja tulkintojen hallintaan

BloggausTyöehtosopimukset (TES) ovat ammattiliiton tärkein jäsenetu. Työehtosopimuksiin liittyy valtava määrä intellektuaalista pääomaa, jonka saatavuus on kriittistä tulkintojen yhtenäisyyden sekä tulevien sopimuskierrosten onnistumisen kannalta.

Usein työehtosopimuksiin liittyvää tietoa ei kuitenkaan hallita systemaattisesti, vaan työehtosopimukset, TES-tulkinnat, erilaiset tulkintaohjeet sekä eri lähteistä tulevat TES-muutosesitykset ovat hajallaan ja vaikea löytää. TES-prosessiin ja tulkintojen muodostamiseen liittyy myös hiljaista tietoa, jonka tallentamiseen ei usein ole olemassa toimintamallia eikä työkaluja. Näin arvokasta tietoa katoaa helposti ajan myötä tai asiantuntijoiden poistuessa liiton palveluksesta.

Helpottaaksemme kaikkia työehtosopimusten kanssa työskentelevien ammattiliittojen asiantuntijoiden arkea, kehitimme TES-sovelluksen, joka tukee työehtosopimusten ja niihin liittyvien tulkintojen sekä tulkintaohjeistusten tuottamista ja hallinnointia.

Mikä on TES-sovellus ja miksi se on tarpeellinen työkalu ammattiliitolle?

TES-sovelluksen tavoitteena on tarjota yhtenäinen hallintamalli TES-tulkinnoille, tulkintaohjeistukselle sekä itse työehtosopimuksille, koskien yleissitovia työehtosopimuksia sekä yritys- tai työnantajakohtaisia TES:ia. Keskitetty ratkaisu helpottaa työehtosopimuksiin liittyvän ajantasaisen tiedon löytymistä ja hyödyntämistä erityisesti jäsenneuvontaa tekevien toimitsijoiden päivittäisissä jäsenten työsuhdeneuvontatilanteissa.

Ratkaisun tavoitteena on myös tehostaa tulkintojen ja tulkintaohjeistuksen laatimista ja kehittämistä. Tulkintarekisteri keskittää TES-kohtiin ja työlainsäädännön pykäliin liittyvät tulkinnat sekä niihin mahdollisesti liittyvät ohjeet, lakiasiat ja oikeustapaukset. Näin tulkinnat pysyvät yhteneväisinä ja ne ovat helposti saatavilla pitkänkin ajan kuluttua.

Esimerkiksi jäsenen soittaessa liittyen erimielisyyteen TES:n tulkinnasta, edunvalvontaneuvoja saa yhteydenoton aikana helposti eteensä kyseisen TES-kohdan ja siihen liittyvät aiemmat tulkinnat ja tulkintaohjeet. Näin jäsenpalvelu nopeutuu ja helpottuu huomattavasti verrattuna tiedon kaiveluun eri kansioista ja tiedostoista.

Milloin ja kenelle TES-sovellus on hyödyllinen?

Ratkaisun hyödyt tulevat sitä selkeämmiksi, mitä enemmän työehtosopimuskiin liittyvää tietoa on ylläpidettävänä, ja mitä useampi liiton asiantuntija sitä tarvitsee työssään. Sovellusta on järkevää harkita viimeistään siinä vaiheessa, kun excelit tai muut tiedostomuodot eivät enää riitä tehokkaaseen tiedonhallintaan.

Sovellus on ajankohtainen myös silloin, kun liitto haluaa tarjota työehtosopimukset ja niiden tulkintoja palveluna liiton ulkopuolelle, esimerkiksi käyttöoikeusrajauksin luottamushenkilöiden käyttöön. Kun TES-sovellus integroidaan luottamushenkilöiden asiointipalveluun, TES:t ovat saatavilla helposti tilanteen vaatiessa, myös mobiilisti.

TES-sovelluksen tyypillisiä käyttäjiä ovat esimerkiksi sopimusasiantuntijat ja -toimitsijat, työehtoasiantuntijat sekä jäsenpalveluissa, kuten työsuhdeneuvonnassa työskentelevät henkilöt. TES:t ja niiden tulkinnat tukevat myös liiton luottamushenkilöiden tehtävien hoitamista.

Haluatko kuulla lisää?

Tutustu ja varaa esittely!

Pinterest
SC Software Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili SC Software kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Järjestöt ja yhdistykset

Teknologia

Azure
Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

scsoftware
bettersoftware
ammattiliittojen järjestelmät
järjestötoimialaratkaisut
TES-sovellus

Siirry yrityksen profiiliin SC Software kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

SC Software - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

SC Software - Muita referenssejä

SC Software - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia