Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Telia Inmics-Nebula – tiivistahtinen verkkosivu-uudistus

ReferenssiICT-palveluyritykset Nebula ja Inmics aloittivat strategisen yhteistyön liityttyään Telia-perheeseen vuonna 2017 tarjotakseen entistäkin kattavammat ICT-ratkaisut koko maan laajuisesti. Yhteinen organisaatio astui virallisesti voimaan 1.10.2018 ja juridinen fuusio tapahtui alkuvuodesta 2019. Telian yrityskauppojen sekä Nebulan ja Inmicsin fuusion seurauksena yrityksen palvelut ja strategiat luonnollisesti uudistettiin. 

Lähtötilanne

Inmics-Nebulan verkkosivusto ja sen visuaalinen ilme täytyi päivittää yhtenäiseksi Telian ja muiden tytäryhtiöiden kanssa. Toisaalta markkinoinnin näkökulmasta oli jo ennalta selvää, että kaikkea sisältöä on mahdotonta pitää tiukasti samoissa, ennalta määritellyissä raameissa. Tämän vuoksi sisällönhallintaa haluttiin uudistaa niin, että sivuston sisältöelementit on mahdollista määritellä sivukohtaisesti.

Mitä teimme?

Päädyimme toteuttamaan verkkosivuston lohkopohjaisella taitolla käyttäen Drupal 8:a sekä Paragraphs-moduulia. Asiakkaan tarpeista ja aiemmista teknisistä valinnoista johtuen paragraafien sisältö koostui suurimmaksi osaksi tekstieditorikentistä, joihin luotiin valmiiksi määriteltyjä tyylejä. Näin sisältöä on mahdollista muokata osiokohtaisesti sivuston yhtenäisen tyylin kuitenkin säilyessä.

Koko projekti tehtiin arkkitehdin sekä kahden kehittäjän voimin. Projektin pystytysvaiheessa pääpaino oli vahvasti backend-tekemisessä ja työn edetessä ulkonäköpainotteisemmaksi kehitysvastuu siirtyi frontend/sitebuild-osaajalle. Kokeilu toimi hyvin ja jokainen pääsi keskittymään rauhassa omaan osaamisalueeseensa.

Projekti vedettiin läpi ketterästi Scrum-viitekehystä käyttäen, tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa. Epäselvät ja puuttuvat asiat saatiin nopeasti selvitettyä ja lopputuloksena oli selkeä ja pisteytetty työlista. Scrum ei ollut kaikille asiakkaan edustajille entuudestaan tuttu, joten projektin tuoteomistaja kävi järjestämämme Product Owner -sertifiointikoulutuksen.

Tulokset

Huolimatta siitä, että projektin alkaessa vaatimukset eivät varsinkaan designin osalta olleet täysin selvillä ja uusi yritysrakennekin oli vielä muotoutumassa, projekti sujui jouhevasti. Sivustouudistus on onnistunut osa isompaa hanketta, jossa uuden yritysryhmittymän palvelut on helpommin saavutettavissa ja käytettävissä.

Suosittelija:

Jo heti alkumetreiltä asti oli selvää, että Druid on yhteistyökumppanina rautainen alan ammattilainen. Projekti otettiin haltuun tehokkaasti, aikataulu sekä kustannukset olivat jatkuvasti tarkassa seurannassa. Mahdolliset ongelmatilanteet huomattiin ja käsiteltiin ennen kuin ne muodostuivat ongelmaksi. Julkaisu tapahtuikin erittäin tiukasta aikataulusta ja matkan varrella muuttuneista spekseistä huolimatta täysin ajallaan.

Jussi Korhonen, Project Manager

Pinterest
Referenssin infoboxi
Druid Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Telia Inmics-Nebula
Ajankohta: 2018 -

Lisätietoja

Yritysprofiili Druid kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Myynti
Viestintä

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Ketterät menetelmät
Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys
Sisällönhallinta
Webkehitys

Toimialakokemus

IT

Teknologia

Open source
Drupal
Julkaisujärjestelmä CMS

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

drupal 8

Siirry yrityksen profiiliin Druid kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Druid - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Druid - Muita referenssejä

Druid - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Maaliskuussa käynnistyy mentorointiohjelma teknologiasta kiinnostuneille nuorille – mukaan voivat hakea 15-25-vuotiaat
Wikipedia täyttää 20 vuotta - tiesitkö nämä faktat internetin vapaasta tietosanakirjasta?
Digitoimisto Dude järjestää Ask Me Anything (AMA)-tilaisuuden perjantaina 15.1.2021 klo 9-18

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia