TELESTEN WINDOWS 10 -KÄYTTÖÖNOTTOPROJEKTI

Turkulainen Teleste Oyj on kansainvälinen teknologiakonserni, joka kehittää ja tarjoaa video- ja laajakaistateknologioita sekä niihin liittyviä palveluita. Telestellä työskentelee tällä hetkellä noin 1500 henkilöä. Työasemia yrityksellä on käytössään keskimäärin 1000 kappaletta. ”Olemme vuoden 2017 aikana ottaneet käyttöömme yli 450 uutta työasemaa, jotka on asennettu meille valmiiksi Chilitin toimesta. Palvelu on toiminut moitteettomasti”, kertoo Telesten Senior ICT Specialist Jari Aaltonen.

KOKONAISVALTAISTA YHTEISTYÖTÄ

Chilitin Myyntijohtaja Janne Heikkinen kertoo: ”Yhteistyön Telesten kanssa olemme aloittaneet jo 90-luvun alkupuolella. Yrityksemme nimi on matkan varrella vaihtunut, mutta henkilöt ovat pysyneet koko ajan samana.” Aluksi Teleste hankki Chilitin kautta palvelimia sekä työasemia. Vuosien varrella yhteistyö laajentui myös lisensseihin, infraan, laiteasennuksiin sekä päivityspaketteihin. ”Olemme vuosien aikana vertailleet muidenkin toimittajien osaamista ja palvelutasoa, mutta emme ole nähneet syytä lähteä vaihtamaan palveluntarjoajaa. Olemme erittäin tyytyväisiä Chilitin toimintaan”, toteaa Telesten CIO Jari Poromaa.

”Lisenssipuolella etsimme aina kustannustehokkainta ja Telesten ympäristöön sopivinta ratkaisua. Tämä aiheuttaa usein haasteita. Olemme kuitenkin poikkeuksetta löytäneet Chilitin avustuksella tarpeisiimme sopivan ratkaisun”, sanoo Telesten Applications Manager Paula Ali-Alha. ”Arvostan sitä, että Chilitillä uskalletaan sanoa ei ideoihin, joita ei kannata lähteä toteuttamaan. Perustelut ovat hyviä ja vaihtoehtoinen ratkaisu löytyy lähes aina”, jatkaa Telesten IT Infrastructure Architect Ismo Kuokkanen. Aaltonen lisää: ”Chilitillä ymmärretään asiakkaan tarpeet, mikä on erittäin tärkeää.”

Telestellä arvostetaan Chilitin nopeaa, paikallista ja ammattitaitoista palvelua. ”Parasta yhteistyössä Chilitin kanssa on yhteyshenkilöiden nopea reagointi kiireellisiin tilanteisiin. Voimme luottaa myös siihen, että heidän avullaan ongelmiin löytyy aina järkevä ratkaisu ja asiat hoituvat”, toteaa Poromaa.

WINDOWS 10 KÄYTTÖÖNOTTO

Windows 10 käyttöönoton suunnittelu aloitettiin Telestellä vuoden 2016 loppupuolella. Käyttöönottoa lähdettiin toteuttamaan ensin sisäisesti, mutta loppujen lopuksi tuntui järkevämmältä ottaa ulkopuolinen tekijä mukaan projektiin. ”Telestelle oli tulossa kesäkuussa 2017 leasingvaihto uusiin työasemiin, jotka eivät enää tue Windows 7 käyttöjärjestelmää. Tämä tarkoitti sitä, että Windows 10 projekti oli pakko saada valmiiksi ennen uusien työasemien saapumista”, kertoo Heikkinen.

Telesten tavoitteeksi muodostui heidän oman työmääränsä minimointi projektiin liittyen. Vastuu Windows 10 käyttöönottoprojektista siirtyi Chilitille vuoden 2017 alkupuolella. Syynä tähän päätökseen oli Chilitin korkea osaamisen taso ja mahdollisuus toteuttaa projekti nopeammalla aikataululla. ”Lisäksi meille vapautui aikaa IT:n kehitystyöhön, kun Chilit otti Windows 10 -käyttöönottoprojektin hoitaakseen”, kertoo Aaltonen.

Telesten Windows 10 -projekti perustui Chilitin suosittuun 10 Pientä -palveluun, joka on Windows 10 -käyttöjärjestelmän ja siihen liittyvien palveluiden käyttöönottokokonaisuus. Lopputuloksena on aina automaattisesti asentuva Windows 10 -asennuspaketti. Kaikki käyttäjien tarvitsemat sovellukset ja vaaditut taustapalvelut tulevat asiakkaan konesalista tai pilvestä toimitettuna.

Telesten Windows 10 -käyttöönotto koski noin 900 työasemaa kaikissa Telesten toimipisteissä. Chilit auttoi Telesteä Windows 10 -ympäristön suunnittelussa, asennuspaketin teossa, sovellusten paketoinnissa ja testauksessa. Toteutus tehtiin yhteistyössä Telesten asiantuntijoiden kanssa ja lopputuloksena saatiin toimiva Windows 10 -työasemaympäristö taustapalveluineen. ”Kun asiat on tehty alusta alkaen oikealla tavalla, on ympäristöä helppo kehittää Telesten haluamaan suuntaan tilanteiden tai työtapojen muuttuessa”, toteaa Chilitin Ratkaisuarkkitehti Risto Majoinen.

Referenssi TELESTEN WINDOWS 10 -KÄYTTÖÖNOTTOPROJEKTI
Tilaaja: Teleste Oyj
Ajankohta:2016 - 2017
Toimittajan yhteyshenkilö:
Monica Vikman, 0400856814
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Tietohallinto
It-infra loppukäyttäjäpalvelut
It-omaisuuden hallinta
Ketterät menetelmät
Palvelin- ja kapasiteettipalvelut
Pilvipalvelut / SaaS
Tietoliikennepalvelut
Microsoft
Windows
Asiantuntijapalvelut
IT
Järjestöt ja yhdistykset
Koulutusala
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Media
Pankki ja vakuutus
Raaka-aineet ja energia
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Valmistava teollisuus
Konsultointi
Koulutus
Laitteet
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto
windows 10 ICT lisenssit ohjelmistolisenssit IT-infra
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Digitaalisen palvelun kehitys vaatii tilaajan osallistamista
Asiakaskokemukset paljastivat Suomen parhaat ohjelmistotalot asiakkaille
Kymmenen verkkosovellusta kolmessa vuodessa - Altia ja Wunder löysivät ketterän kehityksen kulmakivet