Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Telesten uusi tuotekustannuslaskenta auttaa hallitsemaan myyntikatteita

ReferenssiTuotekustannuslaskenta on erityisen tärkeää yrityksille, joiden tuoteportfolio on suuri ja tuotteiden valmistus monivaiheista. Cerionin Telestelle kehittämä analytiikkaratkaisu tuo selviä hyötyjä liiketoimintaan: kun kustannukset saa kohdistettua oikeille paikoilleen, on helpompi tehdä myyntikatteita kohentavia päätöksiä.

Teleste on niitä yrityksiä, joiden kädenjälkeen arjessa havahtuu vasta, kun jokin on vialla. Kaapeliverkkoteknologiaa hyödyntävät tuotteet ja palvelut tuovat paitsi nopeat laajakaistat koteihin, myös esimerkiksi matkustajainformaation raideliikenteeseen ja korkeamman turvallisuuden joukkoliikenteeseen videovalvontajärjestelmien kautta. Telesten tuotteet ovat rakenteeltaan monimutkaisia ja koostuvat lukuisista komponenteista, mikä vaatii liiketoiminnalta tarkkuutta kustannusten hallinnassa.

Laajaa tuoteportfoliota ja yli 235 miljoonan euron liikevaihtoa pyörittävä Teleste halusi pureutua tuotteidensa kustannuksiin entistä syvemmin. Cerionin kanssa käärittiin hihat ja käynnistettiin COGS- eli tuotekustannuslaskentaprojekti.

  • Tärkeintä oli saavuttaa lopputulos, josta näemme luotettavasti ja ajantasaisesti, mihin tuotteiden kustannukset kohdistuvat. Mitä ripeämmin pääsemme käsiksi myyntikatteisiin vaikuttaviin kustannuksiin, sitä tehokkaammin pystymme tarttumaan ongelmakohtiin, sanoo Telesten Business Development Director Sami Lehto.

Monimutkainen data selkeään muotoon

Tuotekustannusten hallinta on mutkikas peli: komponenttien hankinta, materiaalien valinta, valmistusmenetelmät, myyntierien koot ja kuljetustavat ovat kaikki valintoja, jotka vaikuttavat myyntikatteeseen ja joiden syy-seuraussuhteet pitää ymmärtää.

Cerionin ratkaisu avasi Telestelle uudenlaisen näkymän tähän liiketulosta heiluttavaan tietoon. Vanha ja raskassoutuinen excel-pohjainen malli sai väistyä modernin, automatisoidun analytiikkaratkaisun tieltä. Uusi ratkaisu on rakennettu modernin tietovaraston päälle, joka päivittyy joka yö, eikä manuaalista työtä datan keräämiseen tarvitse enää tehdä. Raportit jaetaan Power BI:ssä, josta käyttäjä näkee tilastot visuaalisessa, helposti ymmärrettävässä muodossa.

  • Uusi järjestelmä on ennen kaikkea ammattimainen ja taipuu tarpeisiimme ketterästi. Näemme nyt selkeästi, mihin kehityskohteisiin kannattaa tarttua, jotta liiketoiminnan kannattavuus pysyy korkealla tasolla, sanoo Lehto.

Kova kilpailu ajaa kohti parempaa analytiikkaa

Teleste toimii kansainvälisesti erittäin kilpaillulla alalla, jossa kustannustietoisuus on tärkeämpää kuin koskaan ennen. Cerionin ratkaisu auttaa Telesteä liiketoiminnan ohjauksessa, sillä se avaa ikkunan kustannusten juurisyihin.

  • Erot ovat kaventuneet hinnoissa, laadussa ja toimitusajoissa. Käymme jatkuvaa kilpajuoksua siitä, onnistummeko voittamaan tarjouskilpailut hintojemme suhteen laadusta tinkimättä. Siksi kaikki mahdolliset kohdat tuotteiden valmistuksessa on optimoitava, jotta pystymme vastaamaan globaaliin kilpailuun, sanoo Lehto.

Cerion ja Teleste ovat tehneet jo useamman vuoden ajan yhteistyötä. Lehto arvostaa erityisesti Cerionin kykyä kuunnella ja kommunikoida.

  • Cerionin porukka on teknisesti erittäin taitavaa, mutta jos kommunikoinnissa on haasteita, on tekniset taidot vaikea valjastaa onnistuneesti. Cerionin kanssa puhuimme heti samaa kieltä ja pääsimme nopeasti vauhtiin. Näin haastavassa projektissa ei ole itsestään selvää, että luottamus on näin vahvaa läpi koko projektin.

Suosittelija:

Arvostan erityisesti Cerionin kykyä kuunnella ja kommunikoida.

Sami Lehto, Business Development Director

Pinterest
Referenssin infoboxi
Cerion Solutions Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Teleste Oyj
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Altti Raali

Lisätietoja

Yritysprofiili Cerion Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Telekommunikaatio
Valmistava teollisuus

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

microsoft power bi
tietovarastoautomatisointi
tietovarastointi

Siirry yrityksen profiiliin Cerion Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Cerion Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Cerion Solutions - Muita referenssejä

Cerion Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia