Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tekoälyyn tukeutuva tekstitysratkaisu on uusi kehitysaskel Nelonen Median kattaville sisällöille

ReferenssiTelevision ja suoratoiston tekstitysten tuottaminen on ollut jo pitkään mediayhtiöille kallista ja aikaa vievää. Vaihtoehtoina on ollut turvautua joko tekstittäjien tai automaation varaan. Siinä missä tekstittäjät ovat tehneet laadukasta jälkeä, ovat kustannukset olleet korkeat. Erilaiset tekstitysteknologiat ovat taas olleet kehittymättömiä, minkä takia työnjälki on ollut heikkoa.

Vastauksena haasteeseen Media Tailor ja alankomaalainen Amberscript kehittivät pilvipohjaisen tekoälyyn pohjautuvan ratkaisun, joka tuo tekoälyn osaksi tekstitysprosessia.

Ensimmäisenä ratkaisua on hyödyntänyt Nelonen Media, joka on jo lyhyessä ajassa päässyt todistamaan kehitetyn alustan kustannustehokkuuden ja valtavan potentiaalin ohjelmatekstityksissä.

"Ohjelmatekstitykset parantavat saavutettavuutta ja katselukokemusta eri päätelaitteilla joissa kotimaiset viihdesisältömme on saatavilla. Uuden prosessin avulla ne pystytään tuottamaan tehokkaasti ja laadukkaasti," Karri Helo, Development Manager, Nelonen Media

Kaikki tarvittavat ominaisuudet yhdellä alustalla

Pilvessä operoivan alustan ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa transkriptio, tekstittäminen, kuvailutulkkaus, dubbaus ja kääntäminen. Toisin sanoen lähes kaikki, mitä saavutettavan sisällön luomiseen tarvitaan.

Alustan tehokkuus perustuu kieliasiantuntijoiden osaamiseen sekä jatkuvasti kehittyvään ja kehitettävään tekoälyyn.

Alustalla käytetään tekstitysten luomiseen merkittävästi tekoälyä. Käytännössä tekstitysprosessi toimii niin, että Media Pocketin automaatiorajapinta siirtää pilven kautta materiaalin Amberscriptin palveluun, jossa tekoäly luo oman versionsa transkriptiosta.

Tämän jälkeen kokenut tekstittäjä käy tekoälyn tuotoksen läpi ja viimeistelee sen virheettömäksi. Seuraavaksi materiaali siirtyy automaattisesti takaisin Media Tailorin alustalle, josta se siirtyy automaattisesti eteenpäin kohti katsojien silmiä.

Sulavan työnkulun ovat mahdollistaneet ennen kaikkea Media Pocketin kattavat integraatiot ja rajapinnat, jotka sulautuvat Amberscriptin alustan kanssa saumattomasti.

"Ratkaisumme vahvuus on siinä, että tekoälyä hyödynnetään työkaluna ihmisen tehdessä viimeistelyn, jolloin saavutetaan korkea laatu kustannustehokkaasti ja nopeasti. Tekoälyä hyödynnetään siis juuri siinä missä se on parhaimmillaan. Asiakkaan näkökulmasta automatisoitu prosessimme on suoraviivainen ja selkeä," Matti Tanttari, Service Manager Media Tailor

Palvelus suomen kielelle ja yhä laajenevalle kuluttajakunnalle

Yhteistyön ansiosta syntynyt alusta takaa jo nyt ainutlaatuisen tuen suomen kielelle. Sen avulla on mahdollista luoda kustannustehokkaasti laadukkaita tekstityksiä suoraan puheesta ja äänestä. Jatkuvan kehityksen ansiosta se onnistuu tehtävässään hetki hetkeltä paremmin.

"Tekoälyämme opetetaan jatkuvasti, minkä myötä sillä on täysin realistinen potentiaali kehittyä nopeasti maailman parhaaksi suomen kieltä tunnistavaksi tekoälyksi. Karu totuus on, että yksikään isompi tekoälytoimija ei ole kiinnostunut näin pienestä kielestä. Siinä mielessä olemme koko suomen kielen asialla," Markus Paul, CEO, Media Tailor

Alustan tuomat edut eivät kuitenkaan rajoitu pelkästään saavutettavuuteen. Sen lisäksi, että alusta lähestulkoon mullistaa suomalaista media-alaa, se myös tarjoaa laajan kielivalikoimansa ansiosta suomalaisille mediayrityksille erinomaisen avun kansainvälistymiseen.

Ohjelmatekstitysten alkuperäinen tehtävä on ollut auttaa niitä tarvitsevia erityisryhmiä, mutta todellisuudessa niitä käyttävät kaikki käyttäjä- ja ikäryhmät. Itse asiassa suurin käyttäjäryhmä on alle 25-vuotiaat naiset. Tekstityksiä hyödynnetään nykyään esimerkiksi kielten opiskeluun julkisessa liikenteessä, jossa ei ole aina mahdollista käyttää ääntä ohjelmien katseluun.

Nämä tilastot tuovat selkeästi ilmi, että tekstityksiin panostaminen palvelee itse asiassa valtaosaa kuluttajista.

Meillä on ollut ilo luoda tämä ratkaisu yhdessä Nelonen Median ja Amberscriptin kanssa. On ollut mahtavaa kehittää yhdessä suomalaista media-alaa, digitaalista saavutettavuutta sekä suomen kieltä. Odotamme innolla, mitä kaikkea ratkaisumme saa aikaan suomalaisessa mediakentässä.

Suosittelija:

Ohjelmatekstitykset parantavat saavutettavuutta ja katselukokemusta eri päätelaitteilla joissa kotimaiset viihdesisältömme on saatavilla. Uuden prosessin avulla ne pystytään tuottamaan tehokkaasti ja laadukkaasti

Karri Helo, Development Manager, Nelonen Media

Pinterest
Referenssin infoboxi
Media Tailor Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Nelonen Media

Lisätietoja

Yritysprofiili Media Tailor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Supply chain management SCM
Viestintä

Erikoisosaaminen

Pilvipalvelut / SaaS
Sisällönhallinta
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Toimialakokemus

Media

Omat tagit

tekoäly
Tekstitys
Suoratoisto

Siirry yrityksen profiiliin Media Tailor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Media Tailor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Media Tailor - Muita referenssejä

Media Tailor - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia