Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tekoäly vie kunnan palautejärjestelmän uudelle tasolle

BloggausTrimblen ja Top Data Sciencen yhdessä kehittämä Trimble Feedbackin uusi tekoälylaajennus tulkitsee palautteiden sisällön automaattisesti ja ohjaa käyttäjän lisätiedon äärelle.

Trimble Feedbackin kautta kuntalaiset ja sidosryhmät voivat antaa sähköistä palautetta kunnalle helposti ja nopeasti. Järjestelmä hyödyntää paikkatietoa, ja kartan avulla palautteet kohdistuvat tarkasti tiettyyn sijaintiin. Kysymykset ja niihin annetut vastaukset voidaan julkaista myös muiden nähtäville.

Uusi tekoälylaajennus tulee asiakkaiden saataville kesällä 2021. Tekoälypohjainen automaatio tunnistaa palautetekstin aihepiirin ja helpottaa sekä palautteen antoa että sen käsittelyä. Kunta voi luoda toistuvista aiheista teemoja, joihin linkitetään lisätietoa tarjoavia sivuja. Kun käyttäjä kirjoittaa palautetta, tekoäly ehdottaa siirtymistä suoraan lisätietosivulle.

– Esimerkiksi jos palautteessa viitataan koronaan, järjestelmä voi näyttää saman tien rokotusten aikataulut ja paikat. Myös kausivaihtelut pystytään huomioimaan, vaikkapa lumenauraus talviaikaan, kertoo Trimblen tuotekehitysjohtaja Jukka Vänttinen.

Lisäksi järjestelmä näyttää jo annettuja samankaltaisia palautteita. Uuden palautteen lähettämisen sijaan käyttäjä voi tykätä muiden palautteista, mistä välittyy tieto kaupungin vastuuhenkilöille. 

– Meillä oli kaksi isoa tavoitetta. Tuomme palautteen antajalle lisäinformaatiota vähän kuin huomaamatta. Toiseksi tehostamme palautteen käsittelijöiden työtä automaattisella tulkinnalla ja analysoinnilla, sanoo Chief Operating Officer Kai Lehtinen Top Data Scienceltä.

Keskikokoiseen kaupunkiin voi tulla yli kymmenentuhatta palautetta vuodessa. Palautteet ovat aiemminkin ohjautuneet Feedbackissa automaattisesti oikealle vastuuhenkilölle, mutta nyt järjestelmä myös tulkitsee sisältöä automaattisesti. 

– Tekoäly korostaa haluttuja teemoja ja analysoi tekstin niin, että käsittelijä näkee yhdellä silmäyksellä mistä on kyse, mitä aluetta palaute koskee ja onko ajallisesti kyse menneisyydestä vai tulevaisuudesta, Jukka Vänttinen sanoo. 

Kunnat voivat itse päättää, julkaistaanko palautteita suoraan muiden nähtäville. Laajennuksen myötä Feedback tunnistaa arkaluonteiset tiedot ja estää näiden palautteiden julkaisemisen sellaisenaan.

– Laajennus perustuu modernin tekoälyteknologian kykyyn tulkita luonnollista kieltä. Se hallitsee hyvin rennostikin kirjoitetun tekstin ja raflaavat sanavalinnat. Edistyksellisen palautejärjestelmän ja pitkälle viedyn tekoälyautomaation yhdistelmä on ensimmäinen laatuaan markkinassa, Kai Lehtinen toteaa. 

Tekoälylaajennuksen ovat kehittäneet yhteistyössä Trimble, Top Data Science, Jyväskylän kaupunki ja Lahden kaupunki.

– Neljän osapuolen yhteiskehittäminen on toiminut loistavasti. Jyväskylä ja Lahti toivat esille kaupunkien tarpeita konkreettisten esimerkkien kautta, Trimblellä on palautejärjestelmä sekä huippuluokan osaaminen ja meillä Top Data Sciencellä kyky soveltaa parhaita tekoälyteknologioita. Laajennus ei ole kaupunkisidonnainen, vaan tiimi haki koko ajan kaikille kaupungeille soveltuvaa ratkaisua. Työstimme parhaan mahdollisen lopputuloksen yhdessä, Kai Lehtinen sanoo.

Tekoälylaajennus on mahdollista hankkia lisäominaisuutena Trimble Feedback -sovellukseen. 

https://upa.trimble.com/fi/tekoaly-vie-kunnan-palautejarjestelman-uudelle-tasolle

https://topdatascience.com/2021/06/21/top-data-science-ai-takes-cities-feedback-service-to-a-new-level/

Pinterest
Top Data Science Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Top Data Science kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu

Erikoisosaaminen

Paikkatieto GIS
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Toimialakokemus

Julkishallinto

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Omat tagit

asiakaspalautejärjestelmä
kuntalaisten digipalvelut
feedback

Siirry yrityksen profiiliin Top Data Science kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Top Data Science - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Top Data Science - Muita referenssejä

Top Data Science - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia