Tekoäly - tämän päivän kuuma termi

Tekoälyä siellä, tekoälyä täällä! Tekoälyä joka puolella! Tältähän se tuntuu, kun erinäisten markkinointi- ja myyntikanavien viestintää näinä päivinä kuuntelee. Mutta ei savua ilman tulta, koska eittämättä tekoäly on yksi tämän päivän avainteknologioista. Ennen kuin syvennymme asiaan tarkemmin, on hyvä ymmärtää, mitä termillä ”tekoäly” tosiasiassa tarkoitetaan.

Tekoäly, robotit ja robotiikka sekoittuvat keskenään helposti, jos tuntee aiheista vain pinnallisia palasia. Mainitut ovat pitkälti eri tieteenaloja ja kietoutuvat toisiinsa vain silloin, jos puhutaan tekoälyllä varustetuista roboteista. Yleistäen, ”robotti” toteuttaa sellaisia ennalta selkeästi määriteltyjä toimenpiteitä, joihin saattaa liittyä myös toimintaympäristön tarkkailuun erinäisin sensorein perustuva reagointi. Tekoälyyn kuitenkin liittyy todellinen ”äly”, eli oppiminen, osaaminen ja sen jatkuva kehittyminen. Tekoäly oppii sille annetun historiatiedon perusteella arvioimaan mitä seuraavaksi todennäköisesti tulee tapahtumaan. Toisin kuin robotti, tekoäly voi päättää tehdä jotain, mitä se ei aiemmin ole tehnyt.

Miksi tekoäly on tärkeä trendi?


Vaikka tekoälyteknologiaa on tutkittu jo useammat vuosikymmenet, on se ottanut lähivuosina suuria ja merkittäviä harppauksia sovellettavuudessa, kiitos kehittyneiden ja tarpeellisten oheisteknologioiden, kuten ennustavan analytiikan sovelluskehitystason modulaarisuuden, Big Data-ratkaisujen, prosessoritehoa tarjoavien pilviekosysteemien sekä yleisen teknologioiden konvergenssin, eli verkostoitumisen. On tapahtunut merkittävä siirtymä kohti helposti käyttöönotettavia ratkaisuja, joissa tekoäly on myös tuotavissa kaikkien käyttäjien luokse niin kutsutun ”älykkään verkon” reunalle. Siksi useimmat tutkimusyhtiöt sekä valtiotahot listaavat tekoälyn yhdeksi avainosaamisalueista.

Yhtä tärkeää on tekoälyn kyvykkyys vaikuttaa päivittäiseen elämäämme, etenkin yritysmaailmassa, jossa pitkäaikainen trendi on ollut vyön kiristäminen henkilöstöresurssien osalta osana kannattavuuden ylläpitoa. Yhä vähemmällä henkilöstömäärällä tulisi saada aikaan enemmän. Yksilöiden työkuormat ovat paisuneet ja ”rennompia päiviä” ei juuri enää näe. Robotiikan avulla monet yritykset ovat jo automatisoineet avainprosessejaan. Tekoälyn myötä on saavutettavissa todellinen liiketoimintojen optimoinnin kyvykkyys.
Bloggaus Tekoäly - tämän päivän kuuma termi
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Accountor Enterprise Solutions Oy:n kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakaspalvelu
Asiakkuudenhallinta CRM
Markkinointi
Myynti
Projektinhallinta
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP
Analytiikka
Integraatiot
Käyttäjähallinta
Master Data MDM
Pilvipalvelut / SaaS
Sisällönhallinta
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen
Microsoft
Oracle
Asiantuntijapalvelut
Hotelli, matkailu ja ravitsemus
IT
Järjestöt ja yhdistykset
Kauppa
Kiinteistöala
Koulutusala
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Media
Pankki ja vakuutus
Prosessiteollisuus
Raaka-aineet ja energia
Rakentaminen
Telekommunikaatio
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Urheilu, viihde ja virkistys
Valmistava teollisuus
Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto
liiketoiminta-alusta NetSuite Oracle NetSuite Microsoft 365 tekoäly Microsoft Dynamics 365 Koneoppiminen Asiakkuudenhallintajärjestelmä Asiakkuudenhallinta toiminnanohjausjärjestelmä Toiminnanohjaus taloudenohjaus
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Yliopiston pääsykokeet voi tehdä nyt etänä Online Proctoring -valvontajärjestelmällä
Perinteiset yritykset ja ohjelmistokehitystiimit testaavat ideoita innovaatiokilpailuissa
Digitaalinen oppiminen on kilpailukyvyn kannalta kriittinen osa liiketoimintastrategiaa