Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tekoäly laskee kaikki liikennemuodot

ReferenssiMonen muun kaupungin tavoin Jyväskylä kehittää aktiivisesti eri liikennemuotojen mittaamista. Nyt analyysejä tehdään myös tekoälyyn perustuvan ratkaisun avulla.

Liikenteen mittaamiseksi kehitetään jatkuvasti uusia innovatiivisia ratkaisuja. Yksi esimerkki on mobiilipäätelaitteiden seuranta, joka on oiva työkalu esimerkiksi isompien massaliikkeiden seurantaan ja tulkintaan. Google esimerkiksi tarjoaa tietoa liikenteen sujuvuudesta ja matka-ajoista eri pisteiden välillä. Juurikin mobiilipäätelaitteiden liikkeisiin perustuen.

Kuitenkin silloin, kun tavoitteena on laskea tarkkaan liikennemääriä ja tunnistaa eri liikennemuotoja, niin tarvitaan laskentalaitteita, jotka asennetaan väylälle tai sen läheisyyteen.

Viimeisimpiä askelia tässä kehityksessä on neuroverkkojen ja syväoppimisen eli niin sanotun tekoälyn hyväksikäyttö. Tässä ratkaisussa tekoälyohjelmistoa opetetaan tunnistamaan kamerakuvasta kaikki siinä näkyvä liikenne. Tekoäly tunnistaa ja laskee ajoneuvot sekä samalla luokittelee ne. Yhtä aikaa algoritmi tunnistaa kevyen liikenteen ja luokittelee sen pyöräilijöihin ja jalankulkijoihin. Samassa yhteydessä tunnistetaan kohteiden suunta sekä nopeus. Kaikki tämä yhden kameran tuottamasta videokuvasta.

JYVÄSKYLÄ HARPPAA KOHTI TEKOÄLYMITTAAMISTA

Jyväskylän otti ensimmäisen askeleen kohti liikennemittaamisen uutta tekoälyn aikakautta.

Kaupunki valitsi Nodeonin kanssa haastavaksi mittauskohteeksi kaupungin yhden vilkkaimmin liikennöidyn väylän. Kohde yhdistää Jyväskylän keskustan itäpuolella olevat laajat asuinalueet Lutakon moderniin työssäkäynnin ja asumisen alueeseen, kaupungin ohittavaan rantaväylään sekä kaupungin ydinkeskustaan näyttävän Kuokkalan sillan avulla. Tavoitteena, mikäs muu, kuin laskea kaikki liikenne sillalta.

Perinteisin mittaustekniikoiden avulla kyseinen kohde olisi haastavaa mitata. Liikenne sillalla on kaksisuuntaista, ja lisäksi molemmin puolin ajorataa on sijoitettu kaksi vilkkaasti liikennöityä kevyen liikenteen väylää. Perinteisillä teknologioilla ongelman ratkaisu tarkoittaisi vääjäämättä erilaisten tekniikoiden yhdistelyä ja päällysteen alle sahattavia induktiosilmukoita - joka ei sekään ole sillalla yleensä kovin helppoa.

Nodeon lähestyi haastetta ainoastaan yhden kameran avulla. Mittausasemaan sijoitettu tekoälyllä valjastettu kamerakuvan analysointilaite analysoi jatkuvasti koko sillan liikennettä, tunnistaa ja luokittelee ajoneuvot ja kevyen liikenteen sekä välittää kaiken tiedon reaaliajassa Nodeonin keskitettyyn Smart City mittaustietojen tallennus- ja analysointiympäristöön.

Tekoäly tarjoaa todella varteenotettavan, joissain tilanteissa jopa ylivertaisen, vaihtoehdon perinteisille mittaustekniikoille!


Lisätietoa Nodeonin palveluista: Liikennevirran mittaus ja analysointi

Pinterest
Referenssin infoboxi
Nodeon logo

Tiedot

Tilaaja: Jyväskylän kaupunki
Ajankohta: 2019 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Timo Majala

Lisätietoja

Yritysprofiili Nodeon kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Logistiikka
Tuotanto

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Arkkitehtuuri
Big Data
Graafinen suunnittelu
Integraatiot
IoT
Ketterät menetelmät
Käyttöliittymäsuunnittelu
Paikkatieto GIS
Pilvipalvelut / SaaS
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Toimialakokemus

Julkishallinto
Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Teknologia

Azure
Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Johtamistyö
Konsultointi
Laitteet
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

älyliikenne
Älykkäät kaupungit
tekoläy
Liikennevirtojen mittaus

Siirry yrityksen profiiliin Nodeon kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Nodeon - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Nodeon - Muita referenssejä

Nodeon - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia