Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Teknisen arkkitehtuurin kaupallistaminen – case: Digitalia

ReferenssiToteutimme vuoden 2018 aikana Digitalialle projektin, jonka tavoitteena oli tuottaa liiketoimintasuunnitelma Kansalaisarkiston kaupallistamiselle. Digitalia on Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun (XAMK), Helsingin Yliopiston ja Kansallisarkiston yhteinen tutkimuskeskus.

Digitalia – tieto käyttöön API:en avulla

Osaango Oy:n osuuteen kuului konsultoiminen liiketoiminnassa, tuotteistamisessa, IT-arkkitehtuurissa ja palvelumuotoilussa. Tarjosimme projektiin myös tuntemustamme tietojohtamisesta, ja sopivasti tähän projektiin, meiltä löytyi myös erityisaloina arkistoinnin ja sukututkimuksen osaamista. Yhteistyökumppaninamme projektin alkuosassa toimi tuotejohtamiseen erikoistunut Contribyte Oy.

Aluksi "Kansalaisarkisto" -nimellä ja tavoitteella kulkenut hanke rakentui palvelumuotoiluprosessin ympärille. Hanke eteni siten, että jokaisessa vaiheessa muodostettiin liiketoimintamalli, jota tarkennettiin hankkeen aikana ainaymmärryksen karttuessa. Toisena viitekehyksenä oli Lean Startup. Projektin lähtökohtina olivat Digitalian esittelemien teknisten ratkaisujen kokoaminen hyödynnettäviksi arkistoinnissa, erityisesti tiedostomuunnoksissa asiakirjojen pitkäaikaissäilytystä varten, sekä näiden innovaatioiden kaupallistaminen. Projektin aikana käytimme menetelmänä paljon mm. tehokasta työpajakäytäntöä, johon osallistui myös yhteistyötahojen edustajia.

Projekti muodostui kolmesta vaiheesta, jotka olivat

  1. Lähtötilanne ja kartoitus
  2. Liiketoimintamalleista uusiin integraatioihin siirtyminen
  3. Asiakasymmärryksen lisääminen.

Kansalaisarkiston kaupallistamishankkeen sijaan lopputuloksena päädyttiinkin suunnittelemaan Digitalian ydinkyvykkyyksiä hyödyntävä liiketoimintamalli ja kokonaisarkkitehtuurin alku, joissa tärkeissä rooleissa ovat APIt eli ohjelmointirajapinnat. Näin Asiakkaat voivat kokeilla ja integroitua Digitalian tarjoamiin ratkaisuihin ja algoritmeihin.Asiakkaan loppusanat "konsultti ei ole meille enää kirosana" kertovat lopputuloksen olevan toivottu.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Osaango Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Digitalia, Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun (XA
Ajankohta: 2018

Lisätietoja

Yritysprofiili Osaango kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Dokumenttien hallinta
Integraatiot
Ketterät menetelmät

Toimialakokemus

Koulutusala

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

liiketoiminta
digitaalisen liiketoiminnan kehitys
API-rajapinta
tuotteistaminen
IT-Arkkitehtuuri
palvelumuotoilu
digitaalinen palvelumuotoilu
API
API-talous
tekninen arkkitehtuuri

Siirry yrityksen profiiliin Osaango kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Osaango - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaango - Muita referenssejä

Osaango - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia