Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tekijät töiden takana: Markku Kestikievari

BloggausMarkku Kestikievari toimii Nextconilla testaus- ja laadunvarmistuspalveluiden vastuukonsulttina ja johtaa samalla palveluiden kehitystyötä. Markulla on takanaan yli 20-vuoden ura laadunvarmistuksen parissa ja Nextconin asiakasprojekteissa hän on työskennellyt monipuolisesti erilaisissa rooleissa. 

– Olen toiminut mm. testauspäällikkönä, agile coachina, scrum masterina, palvelupäällikkönä, testaustiimin asiakasvastaavana, prosessikehittäjänä. Tehtävien kirjo ja vastuut voivat vaihdella suurestikin riippuen työtehtävästä, Markku kertoo ja jatkaa.

– Joskus voi käydä myös niin, että kun lähden asiakkaalle vaikkapa kehittämään testiautomaatiota ja menetelmiä, löydänkin muutaman kuukauden päästä itseni testauspäällikön roolissa vetämässä hyväksymistestaustiimiä.

Monipuolinen osaaja ja hyvä tiimipelaaja “myy itse itseään”

Markku kehittää yhdessä testauksen asiantuntijoiden kanssa Nextconin testauspalveluja asiakkaan tarpeisiin sopivaksi. Tiimiin kuuluu alan huippuosaajia, joiden kanssa on innostavaa ja palkitsevaa kehittää jotain uutta. 

– Konsulttina toimiminen on siitä mielenkiintoista, että monipuolinen osaaja ja hyvä tiimipelaaja “myy itse itseään”. Asiakkaat palkkaavat mielellään luotettavia ja palvelevia konsultteja, koska tarpeita ja tekemätöntä työtä on aina ja uusia tarpeita syntyy jatkuvasti.

“Tunnistin itsessäni sisäisen palon tutkia ja ymmärtää miten joku sovellus tai palvelu toimii.”

Markun ura käynnistyi 2000-luvun alussa merkittävässä testauspäällikön roolissa, jossa hän sai vastuulleen matkapuhelinoperaattorin laskutusjärjestelmän hyväksymistestauksen.

– Vaatimustaso, järjestelmän laajuus ja monimutkaisuus olivat jo sitä luokkaa, että nuorta ja tuoretta insinööriä välillä hirvitti. Kova kiinnostus, halu oppia uutta ja vuosia kestävä sinnikäs työ tuottivat kuitenkin tulosta ja laskutusjärjestelmä saatiin valmiiksi ja otettiin tuotantokäyttöön.

Vuosien mittaan työkokemusta on kertynyt useilta eri toimialoilta, kuten matkapuhelin-, eläkevakuutus-, terveydenhoitoalalta sekä julkisen sektorin useista eri virastoista. Markku kokee erityisen mielenkiintoisena ja palkitsevana laadunvarmistukseen liittyvän kehitystyön.

– Suurin ongelma kehitystyössä on usein ajan puute, sillä toimin myös testauskonsulttina asiakasprojekteissa ja aikaa kehitystyölle on varsin niukasti käytettävissä. Tärkeintä on kuitenkin toimia uusien innovaatioiden ja palvelujen käynnistäjänä ja promoottorina, Markku toteaa

Laadunvarmistus on merkittävä osa ohjelmistojen ja palvelujen tuotekehitystä.

Markku kertoo, että testauksen ja laadun merkitys kasvaa vuosi vuodelta ja tämä näkyy mm. alalla työpaikkojen kovassa kysynnässä ja jopa uusina työtehtävinä ja rooleina. 

Palvelujen kehittämisen ohessa on tutustuttava uusiin testauksen työkaluihin ja menetelmiin, jotta asiakkaille voidaan tarjota kilpailukykyistä ja laadukasta palvelua. Automaatiota, tekoälyä ja robotiikkaa hyödynnetään myös yhä enemmän testauksessa. 

– Järjestelmien ja ohjelmistojen monimutkaisuuden ja laajuuden kasvaessa automaation ja robotiikan merkitys kasvaa. Manuaalisen testaustyön osuutta on pienennettävä, jotta asiakkaalle pystytään tarjoamaan kustannustehokasta ja korkeatasoista testauspalvelua.

Monipuolinen työnkuva pitää yllä kiinnostusta vuoden jokaisena päivänä

Markku arvostaa työssään vapautta ja mahdollisuutta vaikuttaa omaan työhön sekä urakehitykseen. 

– Nextconilla olen päässyt mielenkiintoisiin työtehtäviin ja yritys on mahdollistanut minulle kehittymisen niin yrittäjänä kuin monipuolisena asiantuntijana eri toimialoilla. Yrittäjänä saan kehittää yritystämme yhdessä kollegoideni kanssa, mikä tekee työnkuvasta monipuolisen ja pitää kiinnostuksen yllä vuoden jokaisena päivänä.

Nextconin yrityskulttuuri

Nextconilla konsultteja kannustetaan rohkeasti innovoimaan, ehdottamaan ja kokeilemaan uusia asioita. Olemme ehdottomasti kokeilukulttuurin kannalla. Yrityskulttuurimme rakentuu hyvin pitkälti autonomisten tiimien toimintaan. Tiimeillä ja niiden valmentajilla on mahdollista päättää hyvin laajasti tiimiläisten työympäristöön ja hyvinvointiin liittyvistä asioista, kuten koulutuksista ja työssä tarvittavista laitteista sekä työskentelyergonomiasta.

Erityisesti näin etätyön aikaan on tärkeää, että konsulteilla on hyvät ergonomiset puitteet tehdä töitä myös kotoa käsin. Yhteisöllisyyttä pidämme yllä säännöllisillä kokoontumisilla, teemailloilla, sisäisillä koulutuksilla ja näin covid-aikana tapaamisia on jatkettu online-tyyppisesti.

Pinterest
Nextcon Finland Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Nextcon Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät
Laadunvarmistus

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Julkishallinto

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Siirry yrityksen profiiliin Nextcon Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Nextcon Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Nextcon Finland - Muita referenssejä

Nextcon Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia