Tehokas jäänmurtotoiminta tarvitsee toimintavarman ja käyttäjäystävällisen koordinointijärjestelmän

Ulkomaankauppa on elinehto Suomelle. Lähes 90 % viennistä ja 80 % tuonnista kulkee laivoilla. Pohjoisissa olosuhteissa liikennöinti satamiin olisi mahdotonta ilman tehokasta jäänmurtotoimintaa. Jäänmurtotoiminta tarvitseekin avukseen toimintavarman, tehokkaan ja käyttäjäystävällisen koordinointijärjestelmän. Gofore muotoili uuden toimintaa kehittävän ja tehostavan koordinointijärjestelmän tähän kovaääniseen ja monikansalliseen ympäristöön.


Uudistunut koordinointijärjestelmä tarjoaa merkittäviä parannuksia vastaten entistä paremmin toiminnan ja käyttäjien tarpeisiin. Paremmalla reittioptimoinnilla murtajien ja avustettavien laivojen polttoainekustannukset vähenevät ja vältämme turhia päästöjä. Toimintoja on automatisoitu ja käyttöliittymä uudistettu vastaamaan käyttäjien tarpeita. Uusi järjestelmä parantaa myös Suomen, Ruotsin ja Viron jäänmurtoyhteistyötä. Ja henkilökunnan ei tarvitse enää huutaa murtaakseen jäätä.

Gofore aloitti järjestelmän suunnittelun alkuvuodesta 2014. Projektissa ei ollut kyse vain teknologian uudistusprojektista, vaan uudenlaisen osallistavan kehityskulttuurin luomisesta ja parhaiden käytänteiden jakamisesta eri maiden välillä. Projektin alkumetreiltä asti käyttäjäryhmät otettiin aktiivisesti mukaan ja kehityksen suuntaviivat muotoiltiin tunnistettujen tarpeiden ja toiveiden pohjalta. Suunnittelussa huomioitiin myös keskeisenä tekijänä tekninen ympäristö, johon järjestelmä suunnitellaan.

Suunnitelmaa kehitettiin iteratiivisesti osana ketterää ohjelmistoprojektia. Tunnistettujen tarpeiden ja toiveiden pohjalta sekä käyttäjien aktiivisella osallistamisella projektin aikana varmistettiin tavoiteltujen hyötyjen saavuttaminen. Toimivan ratkaisun aikaansaamiseksi suunnittelussa yhdistettiin asiantuntijoidemme osaaminen teknologioista ja arkkitehtuurista ja yhdistettiin ne asiantuntijoidemme tunnistamiin käyttäjien tarpeisiin ja toiveisiin.

Suosittelija:

Tiedon jakamisen merkitys it-järjestelmien kehityksessä kasvaa jatkuvasti, erityisesti kansainvälisessä meriliikenteessä. Uudistammalla ja optimoimalla järjestelmän tiedonsiirtoratkaisut varustaudumme järjestelmien välisiin tiedonsiirtotarpeisiin sekä viemme digitalisoinnin tasoa astetta korkeammalle.

Seppo Korpela, Liikennevirasto

Referenssin infoboxi
Referenssi
Tilaaja: Liikennevirasto
Toimittajan yhteyshenkilö:
Mikko Lehto
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Logistiikka
Ketterät menetelmät
Ohjelmistokehitys
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Toteutustyö
 
Pinterest

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Gofore kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Muita julkaisuja Gofore:lta

Siirry Gofore kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Ohjelmistoalalla parhaiten tienaavat Helsingissä työskentelevät ammattilaiset
Apple on nyt biljoonan dollarin yritys
Teamit lupaa tuoda monikanavaisen myynnin kaikkien yritysten saataville

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia