Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tehokas jäänmurtotoiminta tarvitsee toimintavarman ja käyttäjäystävällisen koordinointijärjestelmän

ReferenssiUlkomaankauppa on elinehto Suomelle. Lähes 90 % viennistä ja 80 % tuonnista kulkee laivoilla. Pohjoisissa olosuhteissa liikennöinti satamiin olisi mahdotonta ilman tehokasta jäänmurtotoimintaa. Jäänmurtotoiminta tarvitseekin avukseen toimintavarman, tehokkaan ja käyttäjäystävällisen koordinointijärjestelmän. Gofore muotoili uuden toimintaa kehittävän ja tehostavan koordinointijärjestelmän tähän kovaääniseen ja monikansalliseen ympäristöön.


Uudistunut koordinointijärjestelmä tarjoaa merkittäviä parannuksia vastaten entistä paremmin toiminnan ja käyttäjien tarpeisiin. Paremmalla reittioptimoinnilla murtajien ja avustettavien laivojen polttoainekustannukset vähenevät ja vältämme turhia päästöjä. Toimintoja on automatisoitu ja käyttöliittymä uudistettu vastaamaan käyttäjien tarpeita. Uusi järjestelmä parantaa myös Suomen, Ruotsin ja Viron jäänmurtoyhteistyötä. Ja henkilökunnan ei tarvitse enää huutaa murtaakseen jäätä.

Gofore aloitti järjestelmän suunnittelun alkuvuodesta 2014. Projektissa ei ollut kyse vain teknologian uudistusprojektista, vaan uudenlaisen osallistavan kehityskulttuurin luomisesta ja parhaiden käytänteiden jakamisesta eri maiden välillä. Projektin alkumetreiltä asti käyttäjäryhmät otettiin aktiivisesti mukaan ja kehityksen suuntaviivat muotoiltiin tunnistettujen tarpeiden ja toiveiden pohjalta. Suunnittelussa huomioitiin myös keskeisenä tekijänä tekninen ympäristö, johon järjestelmä suunnitellaan.

Suunnitelmaa kehitettiin iteratiivisesti osana ketterää ohjelmistoprojektia. Tunnistettujen tarpeiden ja toiveiden pohjalta sekä käyttäjien aktiivisella osallistamisella projektin aikana varmistettiin tavoiteltujen hyötyjen saavuttaminen. Toimivan ratkaisun aikaansaamiseksi suunnittelussa yhdistettiin asiantuntijoidemme osaaminen teknologioista ja arkkitehtuurista ja yhdistettiin ne asiantuntijoidemme tunnistamiin käyttäjien tarpeisiin ja toiveisiin.

Suosittelija:

Tiedon jakamisen merkitys it-järjestelmien kehityksessä kasvaa jatkuvasti, erityisesti kansainvälisessä meriliikenteessä. Uudistammalla ja optimoimalla järjestelmän tiedonsiirtoratkaisut varustaudumme järjestelmien välisiin tiedonsiirtotarpeisiin sekä viemme digitalisoinnin tasoa astetta korkeammalle.

Seppo Korpela, Liikennevirasto

Pinterest
Referenssin infoboxi
Gofore Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Liikennevirasto
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Mikko Lehto

Lisätietoja

Yritysprofiili Gofore kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Logistiikka

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Gofore kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Gofore - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Gofore - Muita referenssejä

Gofore - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia