logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Teetkö näitä virheitä ICT-toimintasi johtamisessa? Näin selviät pälkähästä, osa 1…

BloggausDigitalisaation kaikkivoipaisuutta hehkutetaan putket punaisina, mutta itse et saa siitä mitään irti liiketoiminnalle. Miksi ihmeessä?


1. Puhut liiketoiminnalle käsittämätöntä IT-jargonia ja tarjoat heille monimutkaisia teknisiä vimpaimia

Liiketoiminnan edustajat harvoin ymmärtävät tietotekniikkaa eivätkä siten osaa muotoilla tarpeitaan ICT-vaatimuksina. Siksi sinun pitää ymmärtää liiketoimintaa ja tarjota siihen erilaisia perusteltuja ratkaisuvaihtoehtoja liiketoiminnan käsitteillä ilmaistuna, oli ne sitten teknisiä tai pelkästään toimintatapamuutoksia. Usein pelkkä toimintatapamuutos riittää tai vähintäänkin sillä pääsee hyvään alkuun! Sitä voi sitten seuraavaksi tukea yksinkertaisilla teknisillä ratkaisuilla - usein niillä, jotka jo löytyvät ennestään työkalupakistasi. Muutoksen ja kokemusten jälkeen voitte sitten keskittyä prosessin tai palvelun automatisointiin pala kerrallaan.

2. Et saa määriteltyä ICT-toiminnallesi strategiaa ja tavoitteita, koska liiketoiminnan strategia ja/tai tavoitteet puuttuvat tai ovat epäselviä

Tutkimusten mukaan vain 13% yrityksen ylimmästä johdosta pystyy ilmaisemaan organisaatiolleen yrityksen strategian. Et ole siis haasteesi kanssa yksin. Voit kuitenkin lähteä selvittämään liiketoiminnan tarpeita ICT-toiminnan perustehtävän kautta, joka on liiketoiminnan jatkuvuuden turvaaminen, kannattavuuden mahdollistaminen ja kasvun edistäminen. Nimittäin liiketoiminnan jatkuvuudella on suora yhteys perustietotekniikkaratkaisuihin, kannattavuudella liiketoimintaprosesseja tukeviin sovelluksiin ja kasvulla asiakaskokemukseen pohjautuviin digitaalisiin palveluihin. Näin olet jo saanut palasteltua harmaan elefantin pienempiin pureskeltaviin palasiin tavoitteiden määrittelemiseksi.

3. Palkkaat CDO:n johtamaan yrityksen digitalisoimista, koska tietohallinto ei kykene siihen

Yleensä tietohallinto ei pysty tuottamaan innovatiivisia digitaalisia palveluja, koska sitä pidetään vain liiketoiminnalle alisteisena tukipalveluna ja välttämättömänä kustannuseränä. Tietohallinto on siis täysin ulkona liiketoiminnan päätöksenteosta. Pannuhuoneesta ääni ei kanna komentosillalle eikä päinvastoin. Siksi nosta rohkeasti tietohallinto liiketoimintasi keskiöön tasavertaiseksi yhteistyökumppaniksi ja voimavaraksi. Nimittäin loppujen lopuksi kyse on vain tietotekniikan hyödyntämisen eri näkökulmista: Perinteisen tietohallinnon vastuulla olevia sovelluksia kehitään liiketoimintaprosessien pohjalta, kun taasen digitaalisia palveluja prosessien tuottaman asiakaskokemuksen kautta. Kaikki ICT-ratkaisut integroituvat siis viime kädessä toisiinsa, joten sitä hämmentämään ei kannata palkata montaa kokkia. Yleensä spagetin selvittämisessä on riittävästi haasteita muutoinkin!

Tee ICT-toiminnasta ja sen johtamisesta yksinkertaista, johdonmukaista ja tuottavaa ottamalla yhteyttä jari.kokko@4cio.fi

Pinterest
ForCIO Oy

Lisätietoja

ForCIO Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT
Julkishallinto
Telekommunikaatio

Tarjonnan tyyppi

Johtamistyö
Konsultointi

Siirry yrityksen profiiliin Siirry ForCIO Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

ForCIO - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

ForCIO - Muita referenssejä

ForCIO - Muita bloggauksia

Siirry ForCIO Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

7 lupaavinta terveyden ja hyvinvoinnin startupia Suomesta
Drone-olympialaiset järjestetään syyskuussa Suomessa
Suosituimmat automerkit Länsiväylällä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia