Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Taustajärjestelmissä oleva data saatiin tehokkaaseen hyötykäyttöön Tanalla

ReferenssiTana Oy on vuonna 1971 perustettu jätteenkäsittelyalan yritys, jonka juuret ovat kaatopaikkakoneiden valmistuksessa. Yritys kehittää innovatiivisia jätteenkäsittelyratkaisuja sekä johtaa tuotanto- ja myyntiverkostoaan. Valtaosa Tanan tuotteista menee vientiin, pääasiassa Pohjois-Amerikkaan ja Australiaan. Yritys on kehittänyt toimintaansa periaatteenaan ”From waste to value”. 

Yhteistyön aluksi piirrettiin kartta

Tanan tuotteiden valmistus, myynti, huolto sekä liiketoiminnan tukitoiminnot on ulkoistettu yhteistyökumppaneille. Verkostomaisesti toimivalle yritykselle sujuva tiedonkulku ketjun eri toimijoiden välillä on ensiarvoisen tärkeää toiminnan tehokkuuden ja laadun takaamiseksi.

Yrityksen eri toimintojen välinen tieto oli hajautunut moniin eri järjestelmiin, mikä aiheutti päällekkäistä työtä sekä turhia työvaiheita. Tanalla oli tarve kehittää tiedonhallintaa tehokkaammaksi, älykkäämmäksi ja reaaliaikaisemmaksi.

– Tanan tuotekehityksessä ajatuksemme ovat aina 3-5 vuoden päässä. Mietimme koko ajan, miten voisimme tehdä työmme älykkäämmin. Aloittaessamme yhteistyön Adafyn kanssa, piirsimme heidän ohjelmistokehittäjilleen kartan siitä, mitä kaikkia järjestelmiä meillä on käytössä, ja millaisia tiedonjakamisen tarpeita meillä oli. Halusimme ratkaisun, joka yhdistää lukuisissa järjestelmissä olevat tiedot älykkäästi ja oikea-aikaisesti toisiinsa, kertoo Tanan tuotekehitysjohtaja Kari Rautakoski. 

Ratkaisu – Palvelukerros takaa tiedonkulun läpi organisaation

Adafy kehitti Tanalle tiedon integrointiin ja hyödyntämiseen palvelukerroksen, joka yhdistää eri tietojärjestelmät tietoturvallisesti toisiinsa. Palvelukerroksen avulla eri järjestelmien välillä olevaa tietoa voidaan siirtää ja tiedonjakamista automatisoida. 

– Tämä on monitahoinen juttu meille. Yksinkertaistettuna palvelukerros on keskus, joka yhdistää meidän järjestelmät. Tietoa ei tarvitse metsästää eri paikoista, ja jakaminen on tietoturvallista. Sen kautta saamme ajettua tietoa järjestelmästä toiseen, kuvailee Rautakoski.

Ratkaisu vähentää manuaalista työtä, kun samoja asioita ei tarvitse kirjata useaan eri järjestelmään esimerkiksi tuotannon hankintoja tehdessä. Tanan työntekijät ja yhteistyökumppanit käyttävät palvelukerrosta Sharepointin kautta jaettavan web-käyttöliittymän avulla. Myös tiedonkeruu helpottuu, kun kaikki tieto ja dokumentit ovat löydettävissä tätä kautta. Käyttöliittymä mahdollistaa erilaisten roolien ja oikeuksien jakamisen palvelukerroksessa joustavasti siten, että eri toimijoilla on pääsy siihen tietoon, mitä he työssään tarvitsevat.

Palvelukerroksen rakentaminen on ollut vasta ensimmäinen vaihe laajassa digitalisaatiokokonaisuudessa

– Tulemme kehittämään järjestelmäämme älykkääseen, ennustavaan suuntaan. Aiomme kehittää esimerkiksi huoltoa sellaiseksi, joka ennakoi asiakkaiden varaosien tarvetta. Asiakkaat tulevat hyötymään kehitystyöstämme säästyneinä kustannuksina ja vähentyneinä toimintakatkoina tuottamissamme ratkaisuissa, visioi Rautakoski. 

Miksi Adafy?

– Adafyn ydinosaaminen oli ehdottomasti tärkein syy valintaamme. Käytössämme olevat järjestelmät pohjautuvat Microsoftin ratkaisuille, joten heidän vahva Microsoft-osaamisensa loi hyvän pohjan yhteiselle kehitystyölle.

Adafylla oli alusta asti vahva näkemys siitä, millä tavalla he lähtevät ratkomaan tiedon yhdistämisen ja jakamisen tarpeitamme. He kertoivat, miten projekti kannattaa toteuttaa, ja mikä on mahdollista ja mikä ei. Adafyn kanssa kokonaisuuden kehittäminen on ollut helppoa avoimen keskusteluyhteyden ansiosta. Monet kilpailijat tarjoavat pienten osa-alueiden kehittämistä, kun me taas halusimme kokonaisvaltaisen ratkaisun.

Palvelukerroksen rakentamisessa teimme perustuksia tulevaisuutta ajatellen. Meillä on valtavasti ajatuksia ja ideoita, miten lähdemme kehittämään tiedon hyödyntämistä tulevaisuudessa. Adafyn osaajat ymmärtävät strategiset pitkän aikavälin tavoitteemme suhteessa siihen, mitä nyt olemme rakentamassa.

Yhteistyömme on ollut mutkatonta ja helppoa. Aikataulut ovat pitäneet ja projektin aikana saimme säännöllisesti pilottiversioita nähtäväksemme. Olemme voineet koko projektin ajan luottaa siihen, että asiat etenevät oikeaan suuntaan.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Adafy Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Tana Oy
Ajankohta: 2019 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Reetta Punta

Lisätietoja

Yritysprofiili Adafy kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Hankinta
Logistiikka
Supply chain management SCM
Tuotanto

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Integraatiot
Ketterät menetelmät
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS
Webkehitys

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Teknologia

Azure
Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin Adafy kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Adafy - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Adafy - Muita referenssejä

Adafy - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia