Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tarina jatkuu – Yepzonin paikantimesta tulevaisuudenkestävä huipputason radioteknologioilla

Referenssi

Ennestään tuttu kumppani

Etteplan suunnitteli vuonna 2016 Taival-paikannuslaitteen Emergencelle, jonka liiketoiminnan ja teknologian Yepzon myöhemmin osti. Laite tunnetaan nyt nimellä Yepzon™ Solar, ja sen avulla valvotaan esimerkiksi merimerkkejä ja jään liikkeitä Itämerellä. Etteplan vastasi laitteen suunnittelusta, toteutuksesta ja tuotantovalmiudesta. Ratkaisu vastasi täydellisesti asiakkaan odotuksia.

Loppukäyttäjien ja markkinoiden radioteknologiaa koskevat vaatimukset ja vanhempien verkkojen tulevaisuuteen liittyvä epävarmuus tarkoitti, että Yepzon tarvitsi kumppanin päivittämään Taival-paikantimen uusimmalla radioteknologialla. Tavoitteena oli luoda aikaa kestävä tuote ja pidentää sen elinkaarta.

Yepzonilla on vaadittua osaamista verkkoyhteysteknologiasta, mutta yritys halusi keskittyä jo käynnissä oleviin kehitysprojekteihin. Etteplan oli päivänselvä valinta kumppaniksi radioteknologiaan ja itse tuotteeseen liittyvän asiantuntemuksen, palveluvalmiuden ja käytettävissä olevien resurssien ansiosta.

Tuotteen elinkaaren hallinta projektin keskiössä

Etteplanin Yepzonille kehittämä ratkaisu kiteytyi Etteplan Device -palvelun tuotteen elinkaaren hallintamoduuliin. Moduulin sisältämiä palveluita ovat mm. tekninen tuki, ohjelmistopäivitykset, elektroniikkasuunnittelun ylläpito, tekninen dokumentointi sekä jatkuva kyberturvallisuustestaus. Etteplan pystyy myös tarjoamaan laboratoriopalveluja sekä tuotteen verifiointipalveluja.

Lisäksi laitteen elektroniikkaan integroitiin tiettyjä osia Etteplanin datansiirtoalustasta, Bandasta, joka pohjautuu kapeakaistaiseen IoT-teknologiaan (NB-IoT). Banda mahdollistaa langattoman tiedonsiirron laitteesta pilveen, joten sillä voidaan liittää olemassa oleva tuote pilvipalveluun.

”Tämä ei ole vain kosmeettinen päivitys vaan aidosti tuotteen elinkaarta pitkälle tulevaisuuteen pidentävä ratkaisu”, sanoo Etteplanin Jouni Riuttanen. Ratkaisun käyttöönotto jatkuu edelleen, ja Etteplanin resurssien käyttö projektissa on ollut sujuvaa.

”Pystyimme osoittamaan asiakkaalle, mihin tässä projektissa on kiinnitettävä huomiota, esimerkkinä antennin suunnittelu”, Jouni lisää.

Etteplanin osaaminen ja palveluvalmius varmistivat päivityksen oikea-aikaisuuden

Etteplan on todellinen radioteknologian edelläkävijä. Yritys on jo varmistanut projektissa käytettävien teknologioiden ja komponenttien toimivuuden sisäisissä kehitysprojekteissa. Siten asiakas voi luottaa vaadittavan osaamisen ja kyvykkyyden löytymiseen. Se myös varmisti, että päivitys voitiin aloittaa juuri oikeaan aikaan, mikä lyhensi projektin kestoa eikä edellyttänyt asiakkaalta minkäänlaista alkuinvestointia. Näin Yepzon pystyy minimoimaan markkinoihin liittyvät riskit ja kohdentamaan resurssinsa tehokkaasti omaan ydintoimintaan. Laitteen uusi päivitetty versio avaa luonnollisesti myös uusia mahdollisuuksia markkinoilla.

Suosittelija:

”Projekti on edennyt odotetusti. Kehitystiimi toimii hyvin kurinalaisesti, ja olemme paitsi pysyneet aikataulussa, myös hyvin perillä projektin tapahtumista. Yhtiöiden asiantuntijat työskentelevät saumattomasti yhteen”

Yepzonin toimitusjohtaja Otto Linna

Pinterest
Referenssin infoboxi
Etteplan logo

Tiedot

Tilaaja: Yepzon

Lisätietoja

Yritysprofiili Etteplan kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Paikkatieto GIS

Toimialakokemus

IT

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Omat tagit

embedded systems
Sulatetut järjestelmät

Siirry yrityksen profiiliin Etteplan kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Etteplan - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Etteplan - Muita referenssejä

Etteplan - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia