Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Tapahtumaan valmistautuminen ja siellä myynnillinen onnistuminen on projekti

BloggausOnnistunut projekti vaatii aina johtajan. Lähdetään purkamaan valmennuksen oppeja sillä oletuksella, että projektinjohtaja IBM BusinessConnect tilaisuuteen on nyt valittuna. Onnistuneeseen tapahtumaan kuuluu asioita, jotka tehdään ennen tapahtumaa, tapahtuman aikana ja tapahtuman jälkeen. Keskitytään tässä vaiheessa tapahtumaa edeltäviin tekemisiin.

 
Projektinjohtajan ensimmäisinä tehtävinä on omien joukkojen aktivointi ja tekemisten seurannan suunnittelu. Seurantaan toimii esimerkiksi viikottaiset palaverit, joissa katsastetaan mitä olemme tehneet ja mitä pitää tehdä seuraavaksi.
 
Tapahtuman maksimaalisen hyödyntämisen kannalta on olennaista, että jokaisella osallistujalla on jokin rooli. Pahinta sijoituksen hukkakäyttöä olisi, että osa yrityksen tapahtumaan osallistuvista henkilöistä kuluttaisivat vain kahvikuppeja ja lattioita, kun toiset etsivät uusia asiakkaita. Onkin hyvä ottaa kaikki osallistujat varhaisessa vaiheessa mukaan suunnitteluun, jotta kukin sitoutuu yhteisiin tavoitteisiin.

Pitääkö tapahtumaan osallistumiselle siis olla tavoite?
 
Ehdottomasti. Projektinjohtajan on tiedettävä/päätettävä ketkä osallistuvat tapahtumaan. Kun osallistujaryhmä on kasassa, on päätettävä kunkin henkilön rooli ja siihen liittyvät vastuut. Seuraavaksi on muodostettava tavoitteet tapahtumalle. Tämä tarkoittaa sekä yhteistä tavoitetta että jokaisen osallistujan henkilökohtaista tavoitetta.
 
Tavoitteen on oltava kunnianhimoinen, mitattava ja yhteisesti hyväksytty. Mikä on kunnianhimoinen? No se on jokaisen päätettävä itse, mutta suosittelen sellaista, jonka saavuttaminen vaatii todellista tekemistä. Esimerkki mitattavasta tavoitteesta on kalenteroitujen jatkotapaamisten määrä. Jos yrityksestämme osallistuu tapahtumaan 5 henkilöä, yhteinen tavoite voisi olla 50 kalenteroitua jatkokeskustelua potentiaalisten asiakkaiden kanssa. Tämä voidaan jakaa tasaisesti osallistujien kesken, jolloin jokaisen henkilökohtainen tavoite on 10 kalenteroitua jatkokeskustelua potentiaalisten asiakkaiden kanssa. Tavoitteita voi olla muitakin.

Entä kohderyhmä? 

Tavoitteeliseen valmistautumiseen kuuluu määrittää, keitä yrityksiä ja henkilöitä haluamme tavoittaa tilaisuudessa. On myös hyvä miettiä, keihin emme halua käyttää rajallista aikaamme, kuten puolituttuihin jaarittelijoihin. Ohjataan heidät kilpailijan ständille tuhlaamaan heidän aikaansa. 

Kun kohderyhmä on selvillä, ei jäädä odottamaan suotuisuutta massatapahtumien jumalilta, vaan otetaan homma omaan haltuun ja kutsutaan toivotut henkilöt tapahtumaan itse. Samalla kannattaa jo löydä lukkoon tapaamisaika ständille tai muuhun sopivaan paikkaan.
 
Kun nämä hommat ovat kunnossa, ollaan jo huomattavasti pidemmällä kuin suurin osa kilpailijoista. Mitä seuraavaksi? Vielä on mietittävä:
  • Missä kanavissa haluamme olla näkyvillä ennen tapahtumaa ja herättää keskustelua? 
  • Kuka on tästä vastuussa? 
  • Millä viesteillä aiomme erottua tapahtumassa, kutsuissa ja ennakkoon sovittavissa tapaamisissa? 

Pureudutaan näihin lisää tulevina viikkoina. Stay tuned.

Taneli Eisto
Intohimoisesti myynnin asialla
Katso myös edellinen blogikirjoitus aiheesta: Onko myynnillinen epäonnistuminen massatapahtumissa luonnonlaki?

Pinterest
Pedab Finland

Lisätietoja

Yritysprofiili Pedab Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Myynti

Toimialakokemus

IT

Teknologia

IBM

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto
Sidosryhmä

Omat tagit

b2b

Siirry yrityksen profiiliin Pedab Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Pedab Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Pedab Finland - Muita referenssejä

Pedab Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Spend analytiikka - miten hyödynnät kuludataa läpinäkyvän liiketoiminnan saavuttamiseksi
Kutsu: Verkostoitumislounas ohjelmistoyritysten liiketoiminta- ja myyntijohdolle
Visible Commerce eli läpinäkyvä liiketoiminta näyttää, kenen kanssa teet bisnestä - “Google ja Facebook maksoivat miljoonilla tekaistuja laskuja.”

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia