Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tanalle kehitetyt järjestelmät ovat tärkeässä roolissa tuotannonohjauksessa ja laadunhallinnassa

ReferenssiSC Software toteutti kaatopaikkajyriä ja jäterepijöitä valmistavalle Tana Oy:lle laatupoikkeamien hallinnan sekä tuotannonsuunnittelun järjestelmät. Ratkaisut ovat olleet käytössä Tanalla nyt pari vuotta, ja ne ovat osoittautuneet arvokkaiksi Tanan kumppaniverkoston välisessä yhteistyössä: 

”SC Softwaren toteuttamat järjestelmät ovat Tanalla hyvin tärkeässä asemassa koko yrityksen tasolla”, kertoo Tanan Production Planning Manager ja järjestelmien pääkäyttäjä Juha Tapanen. ”Tanalla ei ole omaa tuotantoa, vaan se tapahtuu kumppaniverkoston kautta. Järjestelmien avulla ohjaamme koko verkostomme toimintaa.” 

Tuotannonsuunnittelun automatisointi poisti excel-jumpan 

Ennen järjestelmän käyttöönottoa tuotannonsuunnittelua tehtiin Tanalla viikoittain excelien avulla. Tapasen mukaan excelin huono puoli oli, että uusia koneita suunnitelmaan lisätessä excel ei huomioi aikatauluristiriitoja, eikä vaikutuksia muiden koneiden valmistukseen. Näin eri koneiden tuotantoaikataulujen sumplimiseen kului paljon aikaa ja vaivaa.  

”Haaveilimme omasta tuotannonsuunnittelun ratkaisusta. Markkinoiden ERP-järjestelmät eivät tue meidän tyyppistä prosessia, jossa tuotantoa ohjataan kumppaniverkostossa. SC Softwaren ammattilaiset ymmärsivät heti tarpeen ja toteuttivat tehokkaasti meille räätälöidyn ratkaisun”, Tapanen toteaa. 

Tuotannonsuunnittelujärjestelmässä on eritelty kaikki valmistuksen vaiheet ja niihin liittyvät aikataulut ja resurssit. Muutosten tullessa järjestelmä aikatauluttaa suunnitellut valmistusvaiheet uudelleen automaattisesti, ottaen huomioon myös mahdolliset poikkeamat.  

”Järjestelmä on tuonut näkyvyyden tuotannonsuunnitteluun ja tilauskantaan koko verkostolle aina myynnistä materiaalitoimitukseen. Näemme nyt visuaalisesti suunnitelman noin vuodeksi eteenpäin, mikä helpottaa tuotannon valmistelua. Ratkaisun käyttöönotto on näkynyt myös säästettynä työaikana, sillä palaverien, väärinkäsitysten ja virheiden määrä on vähentynyt”, Tapanen kertoo.  

Laatupoikkeamien käsittely vastuutettu koko verkostolle 

Laatupoikkeamien hallinnan ratkaisulla Tana hallinnoi tuotteissaan ja niiden osissa havaittuja laatupoikkeamia. Ennen järjestelmän käyttöönottoa homma pyöri yhteiskäyttöisen excelin avulla. Tapasen mukaan kuitenkin heikon suorituskyvyn ja bugien aiheuttama epäluotettavuus olivat syitä, joiden vuoksi excel haluttiin korvata aidolla järjestelmällä. 

”Laatupoikkeamien hallinnan ratkaisussa on tärkeää se, että poikkeamahavainnot saadaan keskitetysti järjestelmään ja virheestä vastuullinen taho hoitaa korjaavat toimenpiteet. Poikkeamilla on aina vastuuhenkilö, jolloin ne tulevat hoidetuksi, eivätkä reklamaatiot katoa henkilökohtaisiin sähköposteihin”, Tapanen listaa. 

”Poikkeamien raportoinnista saamme myös arvokasta tietoa tuotekehitykseen, kun näemme esimerkiksi, mihin tuotteen osa-alueisiin laatupoikkeamat kohdistuvat”, Tapanen lisää. 

Yhteistyö jatkuu 

SC Softwaren ja Tanan tiivis yhteistyö jatkuu järjestelmien jatkokehityksen sekä uusien ratkaisujen saralla.  

”Annan SC Softwarelle kehut siitä, kuinka hienosti on saatu toteutettua toimivat ja helposti ylläpidettävät järjestelmät Tanan tarpeiden mukaisesti räätälöitynä”, Tapanen päättää.  

Suosittelija:

”Haaveilimme omasta tuotannonsuunnittelun ratkaisusta. Markkinoiden ERP-järjestelmät eivät tue meidän tyyppistä prosessia, jossa tuotantoa ohjataan kumppaniverkostossa. SC Softwaren ammattilaiset ymmärsivät heti tarpeen ja toteuttivat tehokkaasti meille räätälöidyn ratkaisun. Annan SC Softwarelle kehut siitä, kuinka hienosti on saatu toteutettua toimivat ja helposti ylläpidettävät järjestelmät Tanan tarpeiden mukaisesti räätälöitynä”

Juha Tapanen, Production Planning Manager, Tana Oy

Pinterest
Referenssin infoboxi
SC Software Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Tana Oy
Toimittajan
yhteyshenkilö:
tiina.vestman@scsoftware.fi

Lisätietoja

Yritysprofiili SC Software kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Supply chain management SCM
Toiminnanohjaus ERP
Tuotanto
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Integraatiot
Ketterät menetelmät
Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Teknologia

Azure
Microsoft
React
C#
Javascript

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

scsoftware
bettersoftware
Asiakaskohtainen ohjelmistokehitys
valmistavan teollisuuden toiminnanohjaus
korkean tuottavuuden ohjelmistokehitys

Siirry yrityksen profiiliin SC Software kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

SC Software - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

SC Software - Muita referenssejä

SC Software - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia