Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

TanaConnect® luo Tanan sidosryhmille edellytykset datalähtöiseen päätöksentekoon

ReferenssiTana on maailman johtavia kiinteän jätteen käsittelyyn tarkoitettujen koneiden ja laitteiden valmistajia. Yritys on edelläkävijä sähköisten ohjausjärjestelmien ja älykkäiden ratkaisujen käytössä. Kaiken Tanan toiminnan perusta on dataohjautuva liiketoiminta, jota kehitetään jatkuvasti läheisessä yhteistyössä asiakkaiden kanssa.

Tana on maailman johtavia kiinteän jätteen käsittelyyn tarkoitettujen koneiden ja laitteiden valmistajia ja vahva digitalisaation edelläkävijä. Yritys halusi johtoasemansa säilyttämiseksi ottaa uuden digiloikan sekä uudistaa samalla merkittävästi informaatiovirtoja asiakkaisiin ja sidosryhmiin päin.

Tavoitteiden saavuttamiseksi Tana tarvitsi modernin digitaalisen palveluportaalin, joka on helppokäyttöinen ja tarjoaa yhtenäisen käyttäjäkokemuksen niin omalle henkilöstölle, jälleenmyyjille kuin asiakkaille. Ratkaisun piti välittää käyttäjille sijainnista riippumatta reaaliaikaista dataa Tanan koneiden käytöstä ja tilasta sekä luoda edellytykset datalähtöiselle päätöksenteolle. Näin digitalisaatio haluttiin valjastaa luomaan lisäarvoa yrityksen sidosryhmille.

Tana on premium-brändi, joten valittavan yhteistyökumppanin asiantuntemukselle asetettiin myös korkeat vaatimukset. Päätoimittajaksi valittiin Etteplan johtuen monialaisesta IoT-laitteiden, ohjausjärjestelmien ja järjestelmäintegrointien osaamisesta. Tana sai käytännössä kaiken tarvitsemansa saman katon alta.

TanaConnect® – ehtymätön tiedon lähde

Uuden ratkaisun keskeinen järjestelmä, TanaConnect®, kehitettiin Tanan ja Etteplanin yhteistyönä. Siihen kuuluu portaali, josta Tana itse, jälleenmyyjät sekä tulevaisuudessa myös asiakkaat näkevät räätälöidyt tiedot koneista ja laitteista. Järjestelmästä näkyy koneiden sijainti, tila ja käyttötiedot sekä erittäin yksityiskohtaiset konekohtaiset tiedot. Portaali myös visualisoi dataa ja tuottaa raportteja päätöksenteon tueksi.

”TanaConnect®-järjestelmän ensimmäinen kehitysvaihe palvelee pääasiassa kansainvälistä jälleenmyyjäverkostoamme. Portaali antaa yhdellä sisäänkirjautumisella pääsyn kaikkiin jälleenmyyjiemme käytettävissä oleviin digitaalisiin järjestelmiin ja työkaluihin, mukaan lukien esimerkiksi tikettijärjestelmä, eSpares, eLearning, yleistiedot ja materiaalien jako. Näin se sujuvoittaa ja tehostaa päivittäistä yhteistyötä”, sanoo Teemu Lintula, VP Services & Digital Solutions, Tana. 

”Osalla jälleenmyyjistämme on huoltokannassaan paljon koneita, ja heitä TanaConnect® auttaa tehostamaan huoltotoimintaa. Etuina voi mainita esimerkiksi tarkemman ja nopeamman vianhaun sekä paremman kunnossapitosuunnittelun ja ehkäisevän kunnossapidon. Seuraaviin TanaConnect®-versioihin on tarkoitus lisätä yhä enemmän ennakoivan huoltotoiminnan ominaisuuksia.”
Teemu Lintula, VP Services & Digital Solutions, Tana

Pääosan projektista hoiti Etteplan, mukaan lukien käyttöliittymän rakentaminen, ketju IoT-laitteilta portaalille sekä muiden toimittajien järjestelmien integrointi TanaConnect®-portaaliin.

”Asiakkaille TanaConnect® tarjoaa ensivaiheessa etäyhteyden koneeseen ja pääsyn kaikkeen koneen toimintaa koskevaan dataan. Muistutukset seuraavista määräaikaishuolloista ja varoitukset kriittisistä vioista auttavat pitämään koneen käyttöasteen korkeana, kun huollot voidaan suunnitella ja yllättävät rikkoutumiset voidaan parhaimmillaan välttää kokonaan. Raportit esimerkiksi koneen käytöstä, käyttöasteesta ja kuormasta auttavat optimoimaan toimintaa. Omistajan turvallisuuden tunnetta varmasti lisää tietoisuus siitä, että huoltopalvelu ja jopa tuki suoraan tehtaalta on vain wifi- tai matkapuhelinyhteyden päässä”, Teemu Lintula jatkaa.

Etteplan suositteli projektin aikana myös oma-aloitteisesti ominaisuuksia, joita järjestelmään kannattaisi harkita. Yksi näistä on tuotteita koskevia teknisiä termejä yhtenäistävä sanasto, mikä on myös hyvä esimerkki yritysten tiiviistä yhteistyöstä ja keskinäisestä ymmärryksestä.

Tanan digiloikka

Järjestelmä tarjoaa monipuoliset ominaisuudet käyttäjäystävällisessä muodossa ja antaa tilaa myös jatkokehitykselle tulevia tarpeita varten. Se myös lisää Tanan jälleenmyyjien ja asiakkaiden mahdollisuuksia omatoimisuuteen ja tehostaa Tanan ja jälleenmyyjäekosysteemin välistä viestintää. Lopputuloksena on kokonaisuutena parempi asiakaspalvelu. Ratkaisun arvo on Tanan brändille mittaamaton ja vauhdittaa yrityksen digiloikkaa vuosia eteenpäin.

”TanaConnect®-portaalin tiedonlähteinä on puolen tusinaa Tanan eri järjestelmää ja useita yrityksen prosesseja. Etteplanilla oli ratkaiseva rooli kehitysprojektin suunnittelussa ja koordinoinnissa sekä eri järjestelmistä saatavan datan integroinnissa yhdeksi kokonaisvaltaiseksi, käyttäjäystävälliseksi järjestelmäksi. Välillä sillalla niin sanotusti käveltiin sitä mukaa kun sitä tehtiin, ja Etteplan oli loistava, ammattimainen kumppani, jonka avulla tämä saatiin onnistumaan”.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Etteplan logo

Tiedot

Tilaaja: Tana
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Max Falenius, VP Service Solutions

Lisätietoja

Yritysprofiili Etteplan kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys
Mobiilikehitys
IoT

Toimialakokemus

IT
Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Etteplan kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Etteplan - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Etteplan - Muita referenssejä

Etteplan - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia