Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tamrolle räätälöinnillä tehokkaampaa ketteryyttä

ReferenssiCodento valmensi Tamron asiantuntijat ketterään tekemiseen Modern Agile -menetelmällä. Yksilöllinen, nimenomaan Tamron tarpeisiin luotu ketterä viitemalli opastaa tekemistä organisaation kehitysprojekteissa myös tulevaisuudessa.

Vantaalla pääkonttoriaan pitävä Tamro on Suomen johtava lääkkeiden ja terveysvalmisteiden jakelija sekä palveluntarjoaja, joka tarjoaa muun muassa apteekeille, sairaaloille ja lääke- ja terveystuoteyrityksille erilaisia palveluita. Tamro yhdistää terveystoimialan eri toimijat yhteen ja kehittää suomalaista terveydenhuoltoa ja suomalaisten hyvinvointia. Projekteja talossa tehdään paljon, ja työntekijöitä organisaatiossa on noin 470 henkeä. Tamro on osa Euroopan laajuista PHOENIX-konsernia.

“Meillä oli menossa lukuisia kehitysprojekteja, joita tehtiin vesiputousmallilla. Ketterä tekeminen oli joillekin työntekijöille jo tuttua siinä vaiheessa kun aloitimme Codenton kanssa”, Tamron Transformation Lead Päivi Thuneberg kertoo.

Tamro halusi oppia lisää ketteryydestä ja lähti hakemaan projektiin konsulttia. Codento valikoitui kumppaniksi kilpailutuksen kautta.

“Codenton valitsimme muun muassa siksi, että he ymmärsivät heti meidän lähtötilanteemme. Lisäksi kaipasimme juuri Tamrolle räätälöityä ratkaisua ja käytännön tekemistä, ja Codento mahdollisti nämä”, Thuneberg lisää.

Ketterän viitemallin rakentaminen ja pilotointi


Lähtötilanteessa kehitystyön koetut haasteet selvitettiin projektien tekijöiden ja johdon näkökulmasta, ja tulosten perusteella valittiin tärkeimmät, jotka uuden tekemisen tavan avulla haluttiin ratkaista.

Käytännössä Tamrolle räätälöitiin yksilöllinen, nimenomaan Tamron tarpeisiin sopiva, oma ketterä viitemalli, jonka raameissa voitaisiin toteuttaa organisaatiossa käynnissä olevia monia kehitysprojekteja. Viitemalli pohjattiin Modern Agile -kehykseen ja muihin alalla yleisiin ketteriin menetelmiin, jotta sitä olisi helppo soveltaa myös yhteistyökumppaneiden kanssa.

Viitekehykselle luotiin wikipohja, jotta kaikki tieto ja yhteiset raamit olisivat myös helposti kaikkien projektien käytettävissä.

Samaan aikaan mallia kehitettiin ja testattiin oikeassa projektissa pilottitiimin kanssa. Käytännössä mallin rakentamisessa, testaamisessa ja jatkomuokkaamisessa edettiin valmennuksin ja työpajoin.

Valmennuksissa ratkottiin aitoja haasteita

Pilottiprojektin ja kehittämisen jälkeen räätälöityä viitemallia lähdettiin ottamaan käyttöön muuhun organisaation. Codenton konsultit valmensivat neljä Tamron kehitystiimiä menetelmän käyttöön. Valmennusten tulokset analysoitiin retrossa.

“Valmennus oli intensiivistä, ja työskentelysessioissa vallitsi hyvä ja innostunut tunnelma. Luentosettien sijaan käytiin heti käytännön haasteiden kimppuun. Ratkottiin siis ihan oikeita asioita oikeissa projekteissa heti alusta lähtien, mikä tuntui meistä erityisen mielekkäältä”, Thuneberg kertoo.

“Tamro oli huikea asiakas ja tamrolaiset mahtavia valmennettavia. Organisaatiolla oli hyvä kyky reagoida uuteen tietoon, ja muutos on ollut silmin nähtävää”, Codenton menetelmäkonsultti Karoliina Luoto kommentoi.

Läpinäkyvyys ja hallinnan tunne lisääntyi

Menetelmäkehitystyö on saanut paljon hyvää palautetta Tamron sisällä, ja mukana olleiden lisäksi myös muut tiimit ja yksiköt ovat olleet hyvin kiinnostuneita ketteryyden käyttöönotosta.

“Läpinäkyvyys ja hallinnan tunne on selkeästi lisääntynyt projekteissa, ja asiantuntijat ovat saaneet lisää rauhaa käsillä olevien projektien tekemiseen, vaikka työjonossa olisi paljon muitakin tehtäviä. Suuri oivallus on ollut, että se kuuluukin asiaan. Haimme muutoskyvykkyyttä, ja se myös saavutettiin. Ennen kaikkea olemme oppineet tunnistamaan liiketoiminnan arvoa tuottavat tekemiset paremmin”, Thuneberg kehuu.

“Codento ja ketteryys suorastaan pakottivat meidät keskittymään olennaiseen kehitystyössä”, Thuneberg tiivistää.

Suosittelija:

Valmennus oli intensiivistä, ja työskentelysessioissa vallitsi hyvä ja innostunut tunnelma. Luentosettien sijaan käytiin heti käytännön haasteiden kimppuun. Ratkottiin siis ihan oikeita asioita oikeissa projekteissa heti alusta lähtien, mikä tuntui meistä erityisen mielekkäältä. Läpinäkyvyys ja hallinnan tunne on selkeästi lisääntynyt projekteissa, ja asiantuntijat ovat saaneet lisää rauhaa käsillä olevien projektien tekemiseen, vaikka työjonossa olisi paljon muitakin tehtäviä. Suuri oivallus on ollut, että se kuuluukin asiaan. Haimme muutoskyvykkyyttä, ja se myös saavutettiin. Ennen kaikkea olemme oppineet tunnistamaan liiketoiminnan arvoa tuottavat tekemiset paremmin.

Päivi Thuneberg

Pinterest
Referenssin infoboxi
Codento Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Tamro Oyj

Lisätietoja

Yritysprofiili Codento kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Logistiikka
Projektinhallinta

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

Modern Agile
Lean

Siirry yrityksen profiiliin Codento kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Codento - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Codento - Muita referenssejä

Codento - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia