Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tamro – Rikasta tuotetietoa ja helppoa sisällönhallintaa Drupalin voimalla

ReferenssiTamro on Suomen johtava lääkkeiden ja terveystuotteiden jakelija sekä palveluntarjoaja. Heidän asiakaskuntansa kattaa sekä lääke- ja terveystuoteyritykset että lääkkeitä- ja terveystuotteita ostavat asiakkaat: apteekit, sairaalat, vähittäiskaupat ja yksityiset terveydenhuollon toimijat.

Aloitimme Tamron teknologiakumppanina keväällä 2019. Tamrossa oli käynnistynyt mittava hanke digitaalisten palveluiden kehittämiseksi ja uudistamiseksi. Osana tätä työtä he halusivat rakentaa asiakkailleen uuden, laadukasta tuotetietoa tarjoavan palvelukanavan. Samaan ajankohtaan ajoittui myös tarve uudistaa Tamron sidosryhmiä laajasti palveleva verkkosivusto.

Headless Drupal -demomme vastasi Tamron odotuksiin, ja yhteistyömme pääsi vauhtiin. Olemme rakentaneet Drupalilla MyTamro-palvelukanavalle kaksi eri toteutusta sekä viimeisimpänä työnämme uudistaneet Tamro.fi-verkkosivuston. Kehitämme palveluja edelleen Tamron jatkuvan kehityksen periaatteen mukaisesti.

Tar­peet ja ta­voit­teet

Tamro tavoitteli uudistuksillaan teknisesti kestävää ja tulevaisuuden tarpeisiin vastaavaa palvelukokonaisuutta, joka mahdollistaa paremman asiakaskokemuksen ja liiketoiminnan kasvun.

Heillä oli jo uusi mikropalveluarkkitehtuuri omalla käyttöliittymällään sekä integraatioineen lukuisiin taustajärjestelmiin. Palveluita ryhdyttiin rakentamaan tämän alustan päälle.

Yhteistyömme ensivaiheen prioriteettina oli tuotetietojen rikastaminen ja hallinta MyTamro-palvelukanavassa. Tamro halusi tarjota lääke- ja terveystuoteyrityksille mahdollisuuden rikastaa tuotetietojaan sekä tukea tuotteita ostavia asiakkaita myynnillisesti tuotetiedoilla, joita ei välttämättä löydy muista tietokannoista.

Tamro tarvitsi tuotetietojen rikastamista varten väliohjelmiston. Lisäksi MyTamron muita sisältösivuja varten tarvittiin headless-sisällönhallintajärjestelmä. Ratkaisuksi he kaavailivat headless Drupalia eli Drupal-järjestelmän sisällönhallintapuolta ilman sen käyttöliittymää.

Myös Sharepoint-teknologiapohjainen vanha verkkosivusto kaipasi uudistusta, jotta se istuisi saumattomasti uuteen kanavakokonaisuuteen.

Rat­kai­sum­me

Toteutimme ensi töiksemme proof of concept -demon, jolla varmistimme headless Drupalin sopivuuden Tamron mikropalveluarkkitehtuuriin niin toiminnallisuuksien kuin kustannustehokkuuden vinkkelistä.

Asiakas oli näkemäänsä tyytyväinen – headless Drupal toimii loistavasti väliohjelmistona sisältöjen rikastamiseen, johon monet suuret tietojärjestelmät eivät taivu.

My­Tam­ro-pal­ve­lu­ka­na­va

MyTamro on Tamron asiakkaille suunnattu, kirjautumisen takana oleva palvelukanava. Kanava toimii b2b-verkkokauppana lääke- ja terveystuoteyrityksille sekä ostaville asiakkaille. Käyttäjien näkymä on organisaatio- ja roolipohjaisesti räätälöity. MyTamro on myös Tamron keskeinen viestintäkanava asiakkaiden suuntaan.

Rakensimme teknisesti monitahoiseen kokonaisuuteen kaksi eri headless Drupal -instanssia. Ne toimivat saumattomasti yhteen rajapintojen avulla, joiden kautta tietoja voidaan hallita ja muokata.

Toinen instanssi mahdollistaa tuotetietojen rikastamisen esimerkiksi kuvilla tai videoilla sekä tietojen näppärän julkaisun. Toisessa puolestaan hallinnoidaan muita sisältösivuja, kuten tuotetiedotteita, ajankohtaisia sisältöjä, palvelukuvauksia sekä tapahtumakalenteria.

Tam­ro.fi

Toteutimme Tamro.fi-verkkosivuston valmiin sivustokonseptin mukaisesti responsiiviseksi. Toisin kuin MyTamro, Tamro.fi oli järkevämpää toteuttaa kokonaisuudessaan Drupalilla, käyttöliittymä mukaan lukien.

Yhteisten rajapintojen avulla Tamro.fi-sivustolle on mahdollista tuoda sujuvasti sisältöjä myös MyTamron taustajärjestelmästä. Esimerkiksi sisältöartikkelit, jotka halutaan julkaista sekä verkkosivustolla että MyTamrossa, voidaan julkaista yhdessä paikassa, josta ne ohjautuvat haluttuihin kanaviin.

Lop­pu­tu­los

MyTamro-palvelukanavan käyttöönotto on hyvässä vauhdissa ja käyttäjiä on jo yli 8000. MyTamro on saanut asiakkailta kiitosta muun muassa helppokäyttöisyydestään, kattavista tuotetiedoista ja -kuvista sekä visuaalisesta ilmeestään.

MyTamro on lääke- ja terveystuoteyrityksille houkutteleva palvelukanava, jossa tuotetietojen rikastaminen sujuu helposti ja keskitetysti. Laadukkaat ja jatkuvasti ylläpidetyt tuotetiedot tuovat arvoa ostaville asiakkaille ja heidän liiketoiminnalleen.

Kaikki Tamron asiakkaat kohtaavat tulevaisuudessa samalla kanavalla, mikä tekee MyTamrosta uniikin.

Tamro.fi-sivuston sisällönhallinta ja muokkaus sujuu vaivattomasti, ja sivuston tekninen toteutus tukee hyvin sisältöjen julkaisuprosessia. Sivustolla vietetty aika on kasvanut ensimmäisen puolen vuoden aikana lähes 6 % verrattuna lanseerausta edeltävään 6 kuukauteen.

Suosittelija:

Yhteistyö Druidin kanssa on mutkatonta ja kommunikointi helppoa. Laajan palvelukokonaisuutemme kehityksessä on tiiviisti mukana monta toimittajaa, ja keskinäinen yhteistyömme toimii hienosti. Druidin tiimi on sitoutunut ja täynnä syvällistä osaamista. He ovat osaltaan pitäneet huolen kehitystyön ketteryydestä ja tuloksellisuudesta aktiivisella projektinhallinnallaan – tarpeitamme kuunnellen ja niihin parhaat mahdolliset ratkaisut löytäen.

Jenny Mäkinen, Digital Services Manager

Pinterest
Referenssin infoboxi
Druid Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Tamro Oyj
Ajankohta: 2019 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Tomi Kettunen, 020 187 6605

Lisätietoja

Yritysprofiili Druid kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Markkinointi
Myynti
Viestintä

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ketterät menetelmät
Sisällönhallinta
Webkehitys

Toimialakokemus

Kauppa

Teknologia

Open source
Drupal
Julkaisujärjestelmä CMS

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

HeadlessCMS

Siirry yrityksen profiiliin Druid kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Druid - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Druid - Muita referenssejä

Druid - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia