logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

TalentAdore

Referenssi”Prototyypistä on ehdottomasti hyötyä. Ominaisuuksien esitteleminen prototyypin avulla on paljon visuaalisempaa ja konkreettisempaa kuin pelkkä kertominen, mitä uudistuksia ja parannuksia suunnittelemme. Protoissa on myös asiakkaan kannalta sitouttava ja koukuttava yhdessä tekemisen näkökulma.” 

Joni Latvala, teknologiajohtaja ja perustajaosakas, TalentAdore

KÄYTTÖLIITTYMÄ VIRTUAALISELLE REKRYTOINTIASSISTENTILLE

TalentAdore tuo inhimillisyyden takaisin rekrytointiin. Virtuaalisen rekrytointiassistentin avulla työnhakijaa ei kohdella pelkkänä ID-numerona, vaan kuin hän olisi yrityksen asiakas tai tuleva työntekijä. Leonidaksen asiantuntijat ovat olleet TalentAdoren tukena käyttökokemuksen ja käyttöliittymän suunnittelussa ja koodaamisessa.

”Mahdollistamme miellyttävän kandidaattikokemuksen tekoälyllä, jonka avulla jokaista hakijaa kohdellaan yksilöllisesti. Hakijoiden tietoja pystytään hyödyntämään myös tulevaisuuden rekrytoinneissa, ja hakijoihin pidetään yhteyttä rekrytointiprosessin ulkopuolellakin. Ratkaisumme käyttöliittymän on oltava Apple-tasoa”, sanoo TalentAdoren teknologiajohtaja Joni Latvala.

TalentAdoren ratkaisun avulla esimerkiksi OP hoitaa hallitusti ja yksilöllisesti sadan digiammattilaisen rekrytointiprosessiaan.

PROTO ASIAKKAAN APUNA KÄYTTÖLIITTYMÄN TESTAAMISESSA

TalentAdoren asiakkaat arvostavat, että heiltä tulleet kehitysideat priorisoidaan, ja ne voivat olla jo viikon päästä tuotteessa. Se nostaa asiakaskokemuksen aivan eri tasolle. Nopea proto on näppärä tapa kehittää ja vertailla uusia ominaisuuksia ennen kuin investoi koodaamiseen, ja siten loistava tapa madaltaa tuotekehitykseen liittyvän investoinnin riskiä.

”Ratkaisumme käyttökokemuksen on oltava briljantti, ja siksi otimme Leonidaksen asiantuntijan suunnittelemaan käyttöliittymää. Ennen Jannen saapumista tiimiin koodasimme käyttöliittymästä yhden näkymän, joka jouduttiin hylkäämään. Onneksi emme ennättäneet vielä yhtä näkymää pidemmälle, sillä käyttäjäkokemusta ei oltu mietitty samalla tasolla, miten Janne sen osasi miettiä. Jos olisimme edenneet yksinään pidemmälle, olisi useampi näkymä mennyt roskikseen. Täytyy myöntää, että olemme välttäneet turhaa koodausta visuaalisten protojen avulla”, Latvala sanoo.

Leonidaksen Janne Kallunki aloitti työnsä vierailemalla muutaman asiakkaan luona ja käymällä heidän kanssaan läpi useita rekrytointitapauksia.

”Hän käytti haastattelussa nerokasta kysymystä: jos sinulla olisi henkilökohtainen assistentti, niin mitkä tehtävät hänelle antaisit. Tätä ajatusta olemme hyödyntäneet myöhemminkin asiakkaiden kanssa. Käyttäjäkokemuksen ja käyttäjän ”flown” pitää olla selvillä ennen kuin käyttöliittymää aletaan koodata.”

Haastattelujen perusteella Janne kokosi listan asioista, joita järjestelmän pitäisi pystyä hoitamaan. Listan avulla hän suunnitteli ja toteutti käyttöliittymästä prototyyppejä eli erilaisia rautalankamalleja. Asiakas pystyi klikkailemaan malleja ja koittamaan, miten ratkaisu arjessa toimisi, ja mikä ratkaisuista on käyttäjän kannalta intuitiivisin. Protojen ja asiakkaan priorisoinnin pohjalta alkoi käyttöliittymän koodaaminen.

”Janne pystyy hyppäämään suunnittelusta fronttikoodaukseen, ja on siinäkin todella taitava. Kun hänelle annetaan joku ominaisuus mietittäväksi, hän ratkaisee sen kertalaakista siten, että se ei aiheuta myöhemmin päänvaivaa. Huonot ratkaisut kostautuvat, sillä ne kasvattavat teknistä velkaa tuotteeseen, mutta Janne on aina toteuttanut asiat fiksusti ja nopeasti. Koodista näkee myös Jannen kokemuksen ja erinomaisen osaamistason”, Joni Latvala suitsuttaa.

HYVÄ KÄYTTÖLIITTYMÄ ON ASIAKKAAN AJAN ARVOSTAMISTA

Latvalan mukaan vanhemmista rekrytointijärjestelmistä näkee, että ne on rakennettu insinöörimäinen toiminnallisuusnäkökulma edellä. Asiakkaalta on kenties tullut lista vaadittavista ominaisuuksista, jotka on nakutettu järjestelmään ilman sen miettimistä, miten käyttäjä siellä intuitiivisesti etenee.

”Toki ihminen oppii minkä tahansa järjestelmän käytön, kun takoo sitä päivittäin. Mutta järjestelmää harvakseltaan käyttävät, esimerkiksi kerran kuussa rekrytoivat, eivät halua aina aloittaa ohjelman opettelemista oppaan kanssa. Asiakkaamme ovat päivästä toiseen tekemisissä, jotkut jopa 100 % työajastaan, käyttöliittymämme parissa, jolloin kaikki epäloogisuudet kostautuvat. Käyttölogiikan on oltava itsensä selittävä”, Joni Latvala kuvailee.

LUOTTOKUMPPANI LEONIDAS


TalentAdore on kutsunut leonidaslaisia apuun jo useampaan otteeseen, mikä kertoo osaltaan tyytyväisyydestä niin tekijöihin kuin lopputulokseenkin.

”Käyttöliittymä on asia, jossa en hyväksy mitään muuta kuin Apple-tasoa. Janne on mainio yhdistelmä analyyttisyyttä ja taiteellisuutta. Hän on visuaalinen ja musiikillisesti taitava, mutta myös kriittinen ajattelija, joka osaa visualisoida prosesseja luontevasti. Minun mielestäni Janne tekee Apple-tasoa.”

Kun TalentAdoressa pilotoitiin palautteenantoa rekrytointijärjestelmässä, suunnitteli leonidaslainen pilottijärjestelmälle ulkoasun, ja kaikki oli valmiina parissa päivässä. Ulkopuolisten suunnittelijoiden käyttämiselle löytyy rehellinen syy.

”Ei meillä ole ketään visuaalisesti niin taitavaa ihmistä, että kykenisimme suunnittelemaan käytettävää, tyylikästä ja näyttävää lopputulosta. Meillä on neljä omaa kehittäjää, ja kun tulee tarve käyttöliittymälle tai visuaaliselle suunnittelulle, otamme yhteyttä Leonidakseen.”

Huippulaatuista käyttöliittymää ei tokikaan suunnitella tyhjiössä, vaan sen identifioiminen vaatii 5-7 ihmisen otannan. Asiakkaita haastattelemalla erilaisten vaihtoehtojen avulla on mahdollista saada aikaiseksi erinomainen käyttöliittymä.

”Olen ollut tekemisissä myös ylimielisempien ohjelmistotalojen kanssa, mutta Leonidaksella ei ole sitä ongelmaa. Heidän kanssaan on aina mukava asioida, ja he kuuntelevat meidän tarpeitamme nöyrästi. Myös Leonidaksen hintataso on sopiva, eikä minulla koskaan ole huono fiilis heidän laskuaan maksaessani. Olen suositellut Leonidasta potentiaalisille asiakkaille, mutta myös työpaikkana muutamille ihmisille”, Joni Latvala kertoo.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Leonidas Oy

Tiedot

Lisätietoja

Leonidas Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

rekrytointijärjestelmä
rekrytointi
ui
ux
käyttöliittymä

Erikoisosaaminen

Käyttöliittymäsuunnittelu

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Leonidas Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Leonidas - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Leonidas - Muita referenssejä

Leonidas - Muita bloggauksia

Siirry Leonidas Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Oliko S-Pankin rallivideo kopioitu Vincitiltä? Ex-markkinointijohtaja osoitti videoiden yhtäläisyydet, S-Pankki kiistää plagioinnin
Anthony Gyursanszky Codenton uudeksi toimitusjohtajaksi - yrityksen tulevaisuudesta päättää koko työyhteisö
Väite: jopa puolet somevaikuttajien seuraajista feikkejä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia