Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Taksi Helsinki: Enemmän puheluita, parempaa tuottoa

Referenssi

Palvelukeskuksen tyhjäkäynti loppui, kun jonossa olevat tilauspuhelut voidaan ohjata vapaana olevalle asiakaspalvelijalle

Taksi Helsingin tilauskeskuksen työ tehostui Benemenin avulla. Vuositasolla puheluita voidaan käsitellä 140 000 enemmän ja tuotot kasvoivat yli 20 prosenttia.

1,300

Taksi Helsingin autoa tien päällä

2,000,000

puhelua vuodessa

50

prosenttia taksitilauksista tehdään puhelimitse

Taksi Helsinki Oy on taksien tilausvälitysyhtiö, jonka omistajia ovat runsaat 1000 taksiautoilijaa sekä Helsingin Taksiautoilijat ry. Liikenteessä on noin 1300 Taksi Helsingin autoa ja ne ajoivat 6,3 miljoonaa kyytiä vuonna 2018. Puheluita Taksi Helsingin tilauskeskukseen tulee 2 miljoonaa vuodessa.

Yli puolet taksikyydeistä tilataan tänä päivänä puhelimitse tai muita tilauskanavia käyttäen, taksin nappaaminen kadulta on vähentynyt selvästi. Tilausten määrä on kasvanut vuosien mittaan ja siksi Taksi Helsinki halusi kehittää palvelukeskuksen toimintaa sekä saada sinne monipuoliset työkalut tilausten hoitoon. Apuvälineet työn johtamiseen olivat myös tärkeässä roolissa.

Palvelukeskus kasvatti tuottavuuttaan

Benemenin palvelun avulla palvelukeskuksen tyhjäkäynti loppui, kun jonossa olevat tilauspuhelut voidaan ohjata vapaana olevalle asiakaspalvelijalle. Kasvanut tehokkuus palvelukeskuksessa näkyy vastattujen puheluiden määrässä: palvelukeskus pystyy hoitamaan 140 000 puhelua enemmän, mikä vastaa 7 prosentin kasvua. Vastausprosentti kokonaisuudessaan on 95. Hyötyjinä ovat matkustajat, jotka saavat kyydin nopeammin ja helpommin. Lisääntyneet kyydit puolestaan näkyvät Taksi Helsingin tuotoissa satojen tuhansien eurojen kasvuna.

jari_kantonen_web2

”Meille oli ratkaisevan tärkeää, että Benemen pystyy tukemaan Taksi Helsinkiä joustavasti ja ketterästi operaattori- ja puhelinjärjestelmäpalveluissa myös liiketoiminnan kasvaessa. Yhteistyö on osoittautunut mutkattomaksi ja tulokselliseksi”, Taksi Helsingin toimitusjohtaja Jari Kantonen kertoo.

 

Lisäksi Kantonen toteaa työn johtamisen helpottuneen Benemenin tuottaman raportoinnin avulla. Online raportointi tehostaa palvelukeskuksen toimintaa merkittävästi, sillä raporttien avulla asiakaspalvelijan henkilökohtaista suoriutumista voidaan mitata ja jokaiselle voidaan asettaa omat tavoitteet puheluiden osalta.

Saatavuus, luotettavuus ja palvelun laatu kilpailutekijöinä taksimarkkinalla

Taksimarkkinan vapautuminen on tuonut lisää kyyditsijöitä, joukossa on monenkirjavaa taksia. Taksi Helsingin teettämän kyselyn perusteella taksiauton merkillä ei niinkään ole merkitystä, sen sijaan taksikyydin saatavuus ja luotettavuus ovat asiakkaan kannalta tärkeitä tekijöitä, samoin palvelun laadukkuus mukaan lukien auton siisteys.

Taksin saatavuuteen käytössä olevien autojen lisäksi voidaan parhaiten vaikuttaa sillä, että palvelukeskus toimii tehokkaasti. Kun palvelukeskuksessa toimitaan puhelinringissä, soittajan ei tarvitse odottaa montaakaan sekuntia, kun vapaana oleva asiakaspalvelija vastaa puheluun.

Toisaalta palvelun laatua voidaan kasvattaa henkilökohtaisella palvelulla. Kun puhelinjärjestelmä on yhdistetty palvelukeskuksen välitysjärjestelmään, asiakaspalvelija saa tietoonsa soittajan mahdolliset erityistoiveet tai tarpeet ennen kuin hän vastaa puheluun.

Taksi Helsingin toiminta pohjautuu juurikin näihin merkityksellisiin tekijöihin: kyydin hyvään saatavuuteen ja taksitoimijan luotettavuuteen sekä palvelun laatuun.

Yksi palvelunumero helpottaa taksin tilausta

Monelle taksiasiakkaalle on tärkeää saada varmuus sujuvasta matkanteosta, silloin taksi tilataan hyvissä ajoin etukäteen. Helppoutta taksin tilaamiseen tuo myös yksi ja sama palvelunumero, johon soittamalla voi tilata taksin niin pääkaupunkiseudulla kuin muuallakin Suomessa.

Kun Benemen toimii operaattorina, samaa palvelunumeroa voidaan käyttää missä Suomen kolkassa hyvänsä. Taksi Helsingin yhdestä palvelunumerosta voi tällä hetkellä tilata taksin pääkaupunkiseudun lisäksi Savossa ja Lounais-Suomessa.

Mikä onkaan sen huolettomampaa matkustamista kuin tilata taksit yhdestä numerosta matkan alku- ja loppupäähän. Nouset vain taksiin kotiovelta, siirryt junaan tai lentokoneeseen, ja jatkat määränpäässä matkaa valmiiksi tilatulla taksilla.

 

Voimmeko auttaa organisaatiotasi parantamaan asiakaskokemusta ja laskemaan kustannuksia? Autamme mielellämme!

 

OTA YHTEYTTÄ

Pinterest
Referenssin infoboxi
Benemen logo

Tiedot

Tilaaja: Taksi Helsinki
Ajankohta: 2017 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Janne Ruskovaara janne.ruskovaara@benemen.com

Lisätietoja

Yritysprofiili Benemen kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu

Siirry yrityksen profiiliin Benemen kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Benemen - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Benemen - Muita referenssejä

Benemen - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia