Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tabella tarjoaa monipuolisen työkalun liiketoiminnan suunnitteluun

Referenssi

Asiakastarina Finferries

Suomen Lauttaliikenne -konserni, jonka matkustajat tuntevat Finferries-nimellä, hoitaa sekä yhteysalus- että lauttaliikennettä Suomessa ja Ahvenanmaan saaristossa yhteensä yli 40 reitillä. Finferriesin aluksilla kuljetetaan vuosittain yli neljä miljoonaa ajoneuvoa ja 10 miljoonaa matkustajaa. Valtion kokonaan omistama Finferries työllistää noin 330 henkilöä.

Invencon (nyk. osa Innofactoria) ja Finferriesin yhteistyö ulottuu vuoteen 2015 saakka, jolloin toteutettiin talouden suunnittelun ja raportoinnin käyttöönottoprojekti emoyhtiö Suomen Lauttaliikenne Oy:lle sekä sen tytäryhtiölle Suomen Saaristovarustamo Oy:lle.

Konsernitilinpäätös Excelistä Tabellaan

Viimeisimmässä kehitysprojektissa Tabella Business Toolsin käyttöä laajennettiin konsernitilinpäätöksen laadintaan. Aiemmin konsernitilinpäätös oli laadittu Excelissä, mutta asiakas halusi automatisoida ja nopeuttaa laadintaprosessia sekä saada selkeämmän dokumentoinnin tilinpäätöksestä.

Juridinen konsolidointi saatiin toteutettua tehokkaasti ilman uusia integrointitarpeita. Tabellaan avattiin samassa yhteydessä uusi yhtiö Ansgar Ab, joka on Suomen Saaristovarustamon osakkuusyhtiö. Ansgarin kirjanpitototeuma ajetaan kuukausittain Tabellaan vakioidussa csv-formaatissa muiden yhtiöiden datan päivittyessä automatisoidusti joka yö.

Tabellan Group Consolidation -laajennusosalla kootaan yhteen kaikkien konserniyhtiöiden luvut ja niitä voidaan tarkastella konsernituloslaskelmalta ja -taseelta konsernilakanasta. Sisäiset liiketapahtumat eliminoituvat automaattisesti, ja konsernilaskennan manuaaliset oikaisut tehdään tositesyötöllä. Lisäksi konsernilla on käytössä kaikki samat raportointitoiminnot, joita käyttäjät ovat jo muutenkin tottuneet Tabellassa käyttämään.

Uusi ratkaisu vähentää turhaa työtä

Yhteistyö sujui kokonaisuudessaan hyvin, ja projektipäällikkönä toiminut senior konsultti Anna Lehto kiittelee asiakkaan aktiivista roolia hankkeen onnistumisessa:

"Projekti saatiin vietyä sujuvasti läpi säännöllisten asiakkaan kanssa pidettyjen seurantakokousten sekä asiakkaan itse tilinpäätösluvuilla suorittaman testauksen ansiosta."

Myös Finferriesillä oltiin tyytyväisiä uuteen ratkaisuun ja sen käyttöönottoon.

"Tabella-ohjelma on visuaalinen ja tehokas tapa raportoida. Ohjelma on talousosastomme aktiivisessa käytössä niin budjetoinnissa kuin toteutumien seurannassa. Päällekkäisiä työvaiheita poistuu, kun konsernitilinpäätös tehdään samalla raportointiohjelmalla kuin sisäiset raportitkin. Käyttöönottoprojekti sujui hyvin, Tabella-konsultit olivat asiantuntevia ja auttoivat löytämään meille sopivan ratkaisun", toteaa Finferriesin talousjohtaja Johanna Eramo.

Toteumien lisäksi myös budjetit ja ennusteet saa kätevästi samasta järjestelmästä

Toteutuksen etuna on myös, että samasta järjestelmästä saadaan nyt haluttaessa konsernin toteumien lisäksi sekä budjetit että ennusteet. Suunnittelussa hyödynnetään eri toimintojen omia syöttöpohjia: esimerkiksi polttoaineet, tekniikka ja operointi budjetoidaan kukin omalta pohjaltaan.

Muuttuvien kulujen laskennassa hyödynnetään hinnastoa, jolloin käyttäjät budjetoivat merimaileja eivätkä euroja. Raportointiin avatut dimensiot ja linkki ostolaskun kuvalle mahdollistavat monipuolisen seurannan ja suunnittelun. Myös työtuntitietoja seurataan Tabellasta kirjanpitotasoa tarkemmin. Voisikin sanoa, että Tabella on nyt valjastettu hyvin monipuoliseen käyttöön.

**

Invenco on nykyisin osa Innofactoria

Innofactor Oyj osti yksityisesti omistetun, dataratkaisuihin erikoistuneen Invenco Oy:n koko osakekannan 30.6.2022. Invenco Oy:n nimi muutettiin 1.7.2022 alkaen Innofactor Invenco Oy:ksi, jonka palveluksessa Invencon työntekijät jatkavat työskentelyään. Asiantuntijoiden roolit ja tehtävät pysyivät ennallaan kaupan yhteydessä.

Lue yritysostosta tarkemmin pörssitiedotteestamme.

Suosittelija:

"Tabella-ohjelma on visuaalinen ja tehokas tapa raportoida. Ohjelma on talousosastomme aktiivisessa käytössä niin budjetoinnissa kuin toteutumien seurannassa. Päällekkäisiä työvaiheita poistuu, kun konsernitilinpäätös tehdään samalla raportointiohjelmalla kuin sisäiset raportitkin. Käyttöönottoprojekti sujui hyvin, Tabella-konsultit olivat asiantuntevia ja auttoivat löytämään meille sopivan ratkaisun"

Johanna Eramo, talousjohtaja, Finferries

Pinterest
Referenssin infoboxi
Innofactor Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Finferries

Lisätietoja

Yritysprofiili Innofactor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Omat tagit

Tabella
Budjetointi ja ennustaminen

Siirry yrityksen profiiliin Innofactor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Innofactor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Innofactor - Muita referenssejä

Innofactor - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia